Čas arhitekture: 5 fantastičnih vila koje sada možete iznajmiti na Airbnb-u

  08.11.2019.
  RECOMMENDED

  https://buro247.rs/wp-content/uploads/2019/11/airbnb_cover.jpg

  Ako ste posvećeni ljubitelj arhitekture i dizajna pažljivo pročitajte ovaj tekst. Pronašli smo pet fantastičnih adresa širom sveta… I šta je tu toliko posebno? Za svaku od njih zajedničko je da su za projekte bili zaduženi neki od najpoznatijih arhitekata današnjice. Najbolja vest? Cene se kreću već od 100 evra po noći. Bukirajte ove bisere savremene arhitekture i uživajte do maksimuma.

  Cubehouse, Holandija

   

  Da li ste ikada spavali u kocki? Ni ne morate da odgovorite, ovako zanimljiv prostor nije lako naći. Cubehouse se nalazi u Holandiji, u srcu Roterdama. A za dizajn ove neobične zgrade bio je zadužen Piet Blom. Po ceni od oko 150 evra po noći četiri osobe mogu odsesti u kockici uz neverovatan pogled na grad.

   

  Off-Grid House, Kalifornija

   

  Kalifornija je već poznata po broju neverovatnih građevina za koje su zadužene najbolje arhitekte današnjice. Konkretno Off-grid House nalazi se u sred pustinje i delo je arhitekte Taalaman Kocha. Ime govori sve, struja se dobija od solarih panela koji generišu enegiju. Za cenu od oko 348 evra po noći ovde može komotno odsesti četvoro. Kao bonus, tu je dvorište sa zadnje strane koje se u daljini pretvara u pustinju.

   

  Muralla Roja, Španija

   

  Sećate se priče o arhitekti Ricardou Bofillu? On je odgovoran za izgled građevine The Muralla Roja u španskom gradu Alikante. Celokupan projekat izgleda kao sa Marsa, a zapravo predstavlja idealne kulise za popularne prizore sa Instagrama. Stan u ovoj zgradi možete iznajmiti već od 101 evra za četiri osobe, sve uz korišćenje bazena.

   

  Casa Tiny, Meksiko

   

  Superzvezda arhitekture Tadao Ando projektovao je ovu kuću u Meksiku kao idealno rešenje kad god želite da se ozbiljno diskonektujete od problema svakodnevice. Mi smo počeli da se pakujemo! Dve osobe komotno mogu uživati u malenoj kući po ceni od 148 evra po noći.

   

  Cliff Top Villa Vista, Šri Lanka

   

  Ovo nije pristupačno mesto, ali verujemo da je okej platiti malo više kada se radi o nečemu sasvim posebnom kao što je Villa Vista. Za dizajn je bio zadužen dobro poznati japanski arhitekta Shigeru Ban. Sa bazena puca predivan pogled na zaliv. Sedmoro ljudi može odsesti u ovoj privantnoj vili sa bazenom po ceni od 522 evra po noći.

   

  Saznaj više:
  Povezani članci: