Ibis Styles hotel u Sarajevu spaja tradiciju i dizajn – poželećete da momentalno bukirate sobu

  31.07.2019.
  RECOMMENDED

  https://buro247.rs/wp-content/uploads/2019/07/sarajevo_cover.jpg

  Sarajevo je poznato kao veselo, živo mesto, a pre par meseci ovaj grad je dobio i hotel koji u potpunosti odgovara njegovom razigranom karakteru. Radi se o hotelu iz lanca Ibis Styles koji pripada velikoj hotelskoj grupaciji Accor koja posluje u sto zemalja širom sveta u skoro pet hiljada hotela. Za dizajn enterija bio je zadužen poljski biro MIXD Studio koji su moodboard započeli elementima sa Zimskih olimpijskih igara 1984. godine, a namera im nije bila da duboko urone u nostalgiju, već da stvore simpatični fizički podsetnik na jedno lepo razdoblje života Sarajeva.

  U prizemlju, pored hotelske recepcije i lobija smešten je i shisha bar Chill Cafe u kome su dizajneri hrabro kombinovali betonske površine i gole instalacije na plafonima sa superšarenim tepisima i ručno izrađenim hoklicama, dovoljno je da pogledate enterijer ovog kafea, da bi vam bilo jasno šta dalje da očekujete od hotela. Veselo, zabavno i upadljivo su glave odrednice ovog prostora!

  Arhitekte su svoj zadatak shvatile vrlo ozbiljno i pri prikupljanju nameštaja poželeli su da pronađu originalne gondole sa ski liftova koje su se koristile na zimskim igrama. Misija je bila uspešna i sada su upravo te gondole zakačene za plafon u formi ljuljaški i gosti slobodno mogu sedeti na njima dok lagano ispijaju piće. Kakav fantastičan komad istorije!

  Ako obratite pažnju na još nekoliko mesta videćete jasne reference, poljska ilustratorka Karol Banach odgovorna je za zabavne grafičke elemente koji sadrže stilizovanu maskotu Zimskih olimpijskih igara u Sarajevu – Vučka. U svakoj sobi nalaze se narandžaste vintage skije, a u restoranima su i Banach murali. U lobiju su čak i drvene sanke čija je nova uloga da budu klupica za sedenje.

  Ono što smo sigurni da će privući najviše pažnje jeste kutak u lobiju gde se nalazi ružičasti (!) kamin koji umesto dela za loženje vatre ima mermernu ploču na kojoj je neonskim slovima ispisano “fire”, dok na istaknutoj poziciji iznad kamina na drvenom zidu visi redizajniran Vučkov portret. Ako bismo smeli da se u nešto kladimo, onda bi to bilo da će u narednim mesecima ovo postati najpopularniji Insta ćošak u Sarajevu!

  MIXD dizajneri nisu igrali na sigurno, već su isprobali neke nove formule, koje su dale sjajne rezultate! Uz te ilustrovane momente, koji nose feeling crtanog filma dodali su tradicionalne elemente: ručno tkane bosanske ćilime i metalne tacne kakve su karakteristične za to podneblje.

  Čak i ako nemate neka posla u Sarajevu, ovaj hotel možete odabrati za vikend uživanje, jer je u podrumu smešten vrlo dobar spa centar sa bazenom, dok se na petnaestom spratu nalazi panoramski restoran koji pruža fantastičan pogleda na grad i okolnu.

  Saznaj više:
  Povezani članci: