Otkrivamo vam domaći brend nameštaja Baza Interior, radi se o predivnim boho komadima

08.06.2020.
RECOMMENDED

https://buro247.rs/wp-content/uploads/2020/06/baza_namestaj_cover.jpg

Ako ste ljubitelj diskretnog, rafiniranog luksuza, dizajna koji nije razmetljiv i svetlucav već sveden i jednostavan, vi neizostavno morate pogledati šta nudi novi domaći brend Baza Interior. Kvalitetni prirodni materijali, bez suvišnih detalja – zapravo na ovim komadima baš ništa nije višak i u tome leži sva lepota. Baza kreacije lako možete zamisliti kao deo enterijera na Baliju, Mikonosu i Ibici (a neke od njih mogli ste da vidite i na prošlogodišnjem BURO. Pool partiju), a još je bolje što sada imate priliku da i u svoj dom kroz detalje unesete tu bezbrižnu letnju atmosferu. Iza koncepta stoje Marija Herceg Terzić i Nataša Šešić i danas nam otkrivaju malo više o svojoj Bazi.

https://buro247.rs/wp-content/uploads/2020/06/1591617257102403.jpg
https://buro247.rs/wp-content/uploads/2020/06/1591607972567808.jpg

Recite nam malo više o konceptu Baza Interior?

Koncept i suština Baza Interiora jeste želja da se ponudi utočište svakom ko želi da pobegne od moderne opsesije perfekcionizmom. Sama ideja se javila spontano. Kroz potrebu da usporimo, da se ponovo povežemo sa prirodom, da vidimo lepotu u nesavršenosti, da cenimo jednostavnost i poštujemo autentičnost. Sve to je zapravo bio savršeni motiv kao protivotrov za nezdrave navike savremenog čoveka.

Ko je odgovaran za kreiranje komada koje nudite?

U lancu odgovornosti i zasluga, nas dve smo na kraju. Prvo je priroda ta koja iznedri te divne materijale zatim ljudi koji širom sveta te materijale ručno obradjuju. Mi ih naposletku u svojoj maloj fabrici u Novom Sadu, po potrebi i željama klijenata dorađujemo, ili pravimo od njih potpuno nove komade.

https://buro247.rs/wp-content/uploads/2020/06/1591608031380522.jpg

Radi se o ručno izrađenim komadima?

Tako je.Većina stvari koje možete pronaći kod nas stigle su sa veoma udaljenih destinacija, poput Balija, Južne Amerike, Afrike… I svaki komad je ručno rađen i unikatan.

Komadi nameštaja u vašoj ponudi asociraju me na slobodu i neki način života koji je bliži prirodi?

Apsolutno. Oni su, svaki za sebe, malo zajedničko umetničko delo prirode i čoveka. Svaki taj komad koji izađe iz naše radionice, a pre toga je bio u šumama Amazonije ili u džunglama Balija, tako autentičan govori o lepoti nesavršenosti, različitosti i radosti življenja pod okriljem izvornog i prirodnog.

Da li je boho luksuz stil kome bi trebalo da se okrenemo?

Društvene mreže i savremeni način života nameću određenu dozu frustracije, uniformisanosti, težnje ka perfekciji i nedostižnoj savršenosti. Onog trenutka kada otpustimo mehanizme kojima robujemo sve će spontano doći kao do stila života kakav je boho.

https://buro247.rs/wp-content/uploads/2020/06/1591608072975542.jpg
https://buro247.rs/wp-content/uploads/2020/06/1591608100783157.jpg

U kakvim prostorima biste voleli da vidite baza nameštaj?

Veoma smo ponosne što možemo da kažemo da se neki naši komadi već nalaze na Mikonosu, Ibici, Berlinu, Parizu… Ostvarili smo saradnju sa dva mala boutique hotela na Ibici i u Grčkoj, u toku je i opremanje novog koktel bara u Beogradu. Ovo je dizajn pravac ka kom gravitiraju mnogi sjajni hoteli i restorani širom sveta. Obzirom da neverovatno oplemenjuju prostor, nadamo se da će naši komadi naći svoj put i do mnogih domova jer se mogu uklopiti u svaki enterijer.

Planirali ste i otvaranje novog prodajnog mesta?

Situacija koju smo imali sa korona virusom nas je malo usporila i odložila planove, ali vredno radimo i uskoro u Novom Sadu otvaramo showroom koji će biti baza za sve ljubitelje ovog pravca u dizajnu. U Beogradu nas možete naći kod naše Une u Fab Livingu.

Saznaj više:
Povezani članci: