Pronašli smo najlepše sofe domaćih proizvođača

  22.01.2020.
  RECOMMENDED

  https://buro247.rs/wp-content/uploads/2020/01/sofe-cover.gif

  Možda nije okej da se u poslednjoj trećini januara i dalje vozimo na talasu nove godine, zbog njih brzopotezno menjamo živote i donosimo odluke kojih pokušavamo da se držimo, ali u nekim slučajevima to i nije tako loše. Renoviranje prostora je jedna od tih ideja koja u teoriji zvuči sjajno, već zamišljate kako će novo ogledalo ići uz “evo sad ću da ih poručim” barska kolica, ali nikako da to sprovedete u delo. Zato ćemo pokušati da budemo vaši motivatori i podsetimo vas koliko to može biti blagotvorno. Vaš dom zaslužuje jedan mali glanc (nećemo biti toliko strogi kao Marie Kondo). Kako bismo podigli uloge, istražili smo ponudu domaćih proizvođača nameštaja (iznenadićete se koliko se kod njih može naći dobrih komada) i ovog puta smo odlučili da vam predstavimo naše favorite kada su sofe u pitanju. Ove su dovoljno zanimljive da lako mogu postati centralna tačka vašeg doma i trenutno stilski promeniti izgled prostorije.

  https://buro247.rs/wp-content/uploads/2020/01/1579713051661031-1.png

   

  Retro

   

  Hookl und Stool je domaća kompanija koja je, za manje od decenije postojanja, uspela da svoje proizvode lansira daleko od naših granica, od Dizeldorfa pa sve do Njujorka. Njihov stilski potpis je veoma jasan, pre svega rade sa punim drvetom, a modele koje izbace na tržište karakterišu izuzetna jednostavnost, funkcionalnost i ergonomija. Dok korisnik obilazi oko komada iz svakog ugla može otkriti neku novu igru u formi. Ni trosed iz kolekcije Lipa nije izuzetak. Kako samo ime otkriva, okvir ove sofe izrađen je od nežnog drveta lipe, a gledana i sa prednje i sa zadnje strane je jednako lepa, tako da je ovaj komad idealan da bude “separator” između dve prostorne celine, na primer dnevne sobe od trpezarije. Ukoliko ste ljubitelj serije „Mad Men“ i estetike te epohe, ovo je komad koji morate useliti u svoj dom.

   

  https://buro247.rs/wp-content/uploads/2020/01/157971305129325-1.png

   

  Elegantno

   

  Ukoliko volite elegantni stil potrebna vam je sofa koja će biti dovoljno upadljiva, ali istovremeno ne sme biti previše nametljiva. Jedno od rešenja može biti sofa Richmond kompanije Catra. Po želji, može biti presvučena tkaninom, ili specijalno obrađenom kožom. U Catra fabrici na jugu Srbije veliki tim stručnjaka i zanatlija spaja mašinsku proizvodnju i zanatsku tradiciju. Kako ističu, veruju u visoke estetske vrednosti koje idu u korak sa ekološkom svešću i odgovornim poslovanjem. Catra koristi i prirodne štofove od mešavine pamuka, viskoze i lana sa malim procentom poliestera, kao i različite aqua clean materijale, sa kojih se jednostavno skidaju fleke od kafe, čokolade i markera.

   

  https://buro247.rs/wp-content/uploads/2020/01/1579713051564897-1.png

   

  Šarmantno

   

  U potrazi ste za sofom koja nije dosadna, a ipak može da se uklopi uz većinu stilova dizajna enterijera? Zaustavite se i upoznajte model Aino kompanije Extraform. Aino nema oštre ivice i njegova forma i dubina sedišta već na prvi pogled asociraju na odmor i uživanje. Detalj koji se ističe jesu široke valjkaste nogice koje se savršeno uklapaju u njen ležeran izgled. Extraform je kompanija iz Sente koja je osnovana još 1984. godine, a danas u svom portfoliju ima oko 20 sopstvenih modela nameštaja. U svojoj proizvodnji, Extraform koristi kvalitetne sertifikovane domaće i uvozne materijale, a deo njihove usluge je da izbor prepuštaju kupcima, njihovim specifičnim potrebama i očekivanjima.

   

  https://buro247.rs/wp-content/uploads/2020/01/1579713051613528-1.png

   

  Klasično

   

  Sa ovakvim modelom stvarno nema greške. Ravne linije u nežnozelenom plišu i elegantne drvene nogice u kombinaciji, tvore model koji će se lako uklopiti svuda, a prostoru dati duh elegancije prohujalih vremena. Iza ovog modela stoji studio Mimco koji je osnovan 1992. godine i bavi se izradom mebliranog nameštaja. A ono što je najbolje jeste da su otvoreni za želje kupaca, pa zajedno sa njihovim dizajnerima možete dobiti custom made komad nameštaja kakav vam je oduvek trebao.

   

  https://buro247.rs/wp-content/uploads/2020/01/157971305151645-1.png

   

  Udobno

   

  Nameštaj Stajić je kompanija specijalizovana za izradu nameštaja, a kompletna proizvodnja nalazi im se u Vranju. U svom portfoliju imaju krevete, sofe i fotelje. Nama je pažnju privukla sofa Bond, zapravo čim smo je videli poželeli smo da prilegnemo i malo odremamo. Osim privlačnog dizajna ovaj model odlikuje dobra izrada uz kvalitetne materijale (naravno, kupci sami mogu birati presvlaku). Uz Bond stiže i par jastuka ukrašenih koncem u kontrastnoj boji zahvaljujući kojima izležavanje na ovoj sofi postaje još udobnije.

   

  Saznaj više:
  Povezani članci: