Toalet ili foto studio?

  20.05.2019.
  RECOMMENDED

  https://buro247.rs/wp-content/uploads/2019/05/COVER_WC.jpg

  WC selfie? Neka prvi baci kamen ko to nije uradio!
  Pomnožite neko zabavno veče, prigušena svetla toaleta i odraz u ogledalu koji nas uverava da večeras izgledamo stvarno, stvarno dobro… I hello, kamera već radi.
  Toaleti su vremenom iz mesta za osnovnu higijenu, prerasli u lokaciju za sastanak štaba (budući da su oni poslednji prostor na kome su zvanično razdvojeni polovi, to je safe place gde na brzinu možemo da razmenimo mišljenja o muškom društvu), a danas su postali skoro pa foto studio.
  Preterujemo? Teško!
  Kada je Anna Wintour zabranila selfije na Met Gala proslavi 2017. godine nastao je najčuveniji selfie u toaletu, Kylie Jenner na svom instagramu objavila je grupnu fotku superzvezda: Lily Aldridge, A$AP Rocky, Elizabeth Chambers Hammer, Sean „Diddy“ Combs, Paris Jackson, Kendall Jenner, Kim Kardashian, Brie Larson, Frank Ocean, Ashton Sanders i Slick Woods. Ta fotografija je čak inspirisala jednu izložbu u Bruklinu.
  Instagramatični toaleti postali su toliko bitna stavka u dizajnu enterijera restorana i barova, da investitori posebno angažuju konsultante kako bi baš njihov WC pokupio online slavu (znamo, ne pitajte nas ništa).
  Šminkerka Charlotte Tilbury dobila je zadatak od vlasnika londonskog privatnog kluba Annabel’s da proveri da li je njihov toalet spreman za fotkanje. Enterijersti su se već pobrinuli da plafon bude presvučen nizom veštačkih cvetova, uz zidove milenijal pink boje. Charlotte je dodala svetla oko ogledala i intervencija se brzo isplatila, devojke čim završe sa pranjem ruku stavljaju ruku na bok i kreću u pravljenje nove profilne slike.

   

  MARIMOTO

   


  Marimoto u Njujorku je uglađeni japanski restoran sa toaletom koji je otplrilike portal za drugu dimenziju. Tadao Ando arhitekta odgovoran za enterijer uspeo je da od kroz igru sa ogledalom dobije Yayoi Kusama efekat kroz refleksiju trešanja i grana palmi koje vise sa plafona. Disko!

   

   

  SKETCH

   


  Ovaj toalet lagano može da pokupi titulu za originalnost. Radi se o individualnim kabinama u obliku jaja koje su smeštene u beloj disko prostoriji: svetleće kocke koje predstavlljaju podijum su na plafomu. Stanley Kubrick bi veoma cenio ovaj enterijer.

   

   

  VIC’S

   


  Italijanski restoran ušuškan u njujorškom NoHo kvartu na meniju nudi pice, paste i ostale radosti od ugljenih hidrata. Dok je enterijer restorana opušten, sa golim zidovima od cigle, toalet je prava fiesta! Tapete sa printom flamingosa nalaze se u ženskom toaletu, dok ni muški pol nije zapostavljen, njima je na raspolaganju tapeta brenda Scalamandré koja kombinuje parajdajz crvenu boju sa ilustracijom zebri.

   

   

  ANNABEL’S

   


  Ako bismo imali zvaničan konkurs koji je to najinstagramatičniji toalet mislimo da bi Annabel’s restoran lako dospeo na vrh liste. Enterijer ovog toaleta izgleda bolje od glavnih prostorija nekih restorana! Ružičasti lavaboi, floralne tapete, veštačko cveće na profilu, slavine u obliku labuda (!)… Jednostavno, možda bismo se u ovaj budoar i uselili, a ne okinuli samo nekoliko slika.

   

   

  CHARLEY ST

   


  Australijski kafić u sred Njujorka, logično donosi sveže zelenkaste nijanse kao kulise za služenje svežih i zdravih specijaliteta. Dizajnerka Liza Kuhn odgovorna je za celokupan izgled, a u toaletima se poigrala tapetama sa upadljivim printom avokada.

   

   

  Saznaj više:
  Povezani članci: