Pet odličnih knjiga za leto koje možete čitati na Telenor Bookmate servisu

  05.07.2019.
  RECOMMENDED

  https://buro247.rs/wp-content/uploads/2019/07/telenor_cover.jpg

  Imamo odlične vesti za sve ljubitelje književnosti, od jula Telenor korisnicima je dostupan premium digitalni servis Bookmate. Radi se o e-books aplikaciji (koja je dostupna i na iOs i Android platformi, kao i na webu) koja nudi neverovatnih milion knjiga, stripova i audio knjiga, globalnih i lokalnih izdavačkih kuća. Izdanja su dostupna na 14 jezika – uključujući i srpski. Svi Telenor korisnici koji poseduju neki od Total tarifnih paketa mogu odmah aktivirati svoj profil i besplatno uživati u tom moru knjiga. Dok svi ostali korisnici (i pripejd i postpejd) mogu doplatiti ovu uslugu. Ukoliko se odluče za ovu opciju, prva aktivacija je besplatna i probni period traje 30 dana, posle čega je pretplata 499 dinara mesečno. Svi korisnici koji instaliraju ovaj servis imaju na raspolaganju 10GB saobraćaja namenjenog iskljućivo korišćenju Bookmate aplikacije u domaćem saobraćaju.

  Još bolje vesti? Servis se može koristiti u offline modu i romingu!

  Jasno nam je da je ponekad teško odlučiti se u takvom mnoštu izbora, zato smo danas za vas izdvojili pet odličnih knjiga u kojima ćete sigurno uživati ovog leta, bilo da ih čitate kod kuće u hladu, ili na nekoj plaži ispod suncobrana. Odaberite neku od njih, ili svih pet. Najveća svetska biblioteka sada je udaljena samo jedan klik!

  Savršeno za čitanje na odmoru:

  Ministarstvo neizmerne sreće” Arundati Roj

  Vredelo je čekati 20 godina. I da, stvarno je toliko prošlo od njenog poslednjeg romana “Bog malih stvari”. Kompleksan, nelinearan narativ koji meša i povezuje lično i političko. Bogato pripovedanje koje prepliće geografiju, politiku, kaste, religiju, rodne podele, i surovu ironiju ogromnih gradova kao što je Delhi. Promišljeno i prelepo napisano delo, gde je u svakoj rečenici moguće nemerljivo uživati ali i osetiti pritisak i prisustvo društvenih i političkih zamršenosti.

  Kada vam je potrebno da malo zastanete:

  Brit-Mari je bila tu” Frederik Bakman

  Od autora bestselera “Čovek po imenu Uve” i “Moja baka vam se izvinjava” stiže još jedna istovremeno suptilna i snažna pohvala nenametljivim herojima svakodnevnice koji naš život čine boljim i ispunjenijim. Manje džangrizava od Uvea, ali jednako sitničava, i daleko više pasivno-agresivna i opsesivno-kompulsivna, šezdesetogodišnja Brit-Mari počinje život ispočetka. Napušta četrdesetogodišnji brak za koji konačno priznaje sebi da je bio bez ljubavi, i preuzima ulogu koju baš i nije tražila – postaje mentorka omladinskog fudbalskog tima koji je ostao bez trenera. A kad se život tako okrene, onda dođe i ljubav… kada je, čuveno, najmanje očekujemo. Zabavna, entuzijastična i pre svega britka knjiga o tome kako za apsolutno novi početak stvarno nije kasno.

  Ako vam je potreban podsetnik da je svakodnevica čarobna:

  Osmeh za svaki dan” Jelica Greganović

  Prelepo štivo o situacijama koje su toliko životne da ćete se čitajući knjigu verovatno non stop smejati i to prvenstveno jer će vam pola situacija biti poznato iz ličnog iskustva. Zbirka priča o svakodnevnim stvarima koje živimo gde su emocije i iskustva identični na svim meridijanima. Ljubav je ljubav, sreća je sreća, a tuga tuga, ma kako ih zvali.

  Ukoliko ste raspoloženi za širenje vidika:

  Ribari” Čigozi Obioma

  Momak iz Nigerije koji je napravio apsolutni boom svoji debitantskim pojavljivanjem, što je upravo ova knjiga. “Eksplodirao” je na svetskoj sceni i ušao u najuži krug i za Bookera i za Guardian nagradu. Kako je krajnje direktan, jednostavan i ne “nafilovan”, na isti način plete priču o odrastanju, izgubljenim obećanjima, solidarnosti, i porodici koja se raspada. Pravi literarni dijamant koga nije briga za privid, samo za ono ljudsko i životno, što povlači žicu duboko u nama, koja vibrira dugo posle poslednje strane.

  Kad vam je potreban podsetnik na ono što je važno:

  Tajni život drveća” Peter Voleben

  Ako ste se u bilo kom trenutku zapitali zašto je odjednom nastala tolika ekološka drama, i pomislili da vas i nije baš previše briga da li neko seče ili ne seče neke tamo šume. Zato što ništa nije negde tamo nego je sve ovde, i sve smo to mi. Zato što je mnogo bitno razumeti svet oko sebe i svoje mesto u njemu. Zato što nismo jedini koji plaču, uživaju i osećaju, iako smo jedini koji to mogu da kažu. Zato što nam ozbiljno gori pod nogama. Zato što dok ne zavolimo svoju okolinu, i ne razumemo koliko smo povlašćeni što živimo na Zemlju, nećemo razumeti ništa. Zato što je Greta najbitnija figura savremenosti. Zato što čovek nije iznad prirode nego je njen deo. Zato ova knjiga.

   

  Aktivacija Bookmate servisa

  Aktivacija Bookmate servisa moguća je putem:

  Nakon aktivacije servisa preko aplikacije Moj Telenor, korisnik nastavlja dalju registraciju preuzimanjem Bookmate aplikacije sa odgovarajućeg store-a. Na početnoj strani je Telenor polje u okviru kog korisnik unosi svoj broj telefona i dobija kod putem SMS-a, kojim se registruje.

   

  Saznaj više:
  Povezani članci: