Na kraju duge: genijalna Instagram instalacija na Kanskom festivalu

  19.06.2019.
  RECOMMENDED

  https://buro247.rs/wp-content/uploads/2019/06/COVER_DUGA.jpg

  U toku je svetski festival advertajzinga u Kanu, a kada se na jednom mestu nađu najveći igrači iz marketing i medijskog sveta da bi vas primetili stvari morate podići na (stvarno) viši nivo!

  Ove godine sa pratećim programom i žurkama briljiraju online kompanije, a naravno da je Instagram morao da ode korak dalje i učesnicima festivala ponudi instalaciju koja će ih momentalno naterati da izvade svoje telefone i zabeleže je.

  Angažovali su letonskog dizajnera Germansa Ermičsa uz prilično kratak brif: od njega je samo traženo da isprati temu “gde se duga završava”. Germans koji se često u svom stvaralaštvu igra bojama, ozbiljno je shvatio ovaj zadatak i kreirao je do sada njegovu najveću instalaciju, paviljon veličine 50 kvadrata, čiji zidovi su ogledala u paleti duge.


  I to nije samo zabavna instalacija, već pravo holističko iskustvo, izbor boja i perspektiva od 360 stepeni zapravo vam omogućavaju da “stignete” do tog zamišljnog kraja duge. Ako ste van paviljona možete se ogledati videti kako te boje menjaju vaš izgled, dok je unutrašnjost prilično minimalna. Tu je bela klupa, svetlosni efekti i elektronska muzika Domenique Dumonta.

  Istovremeno u paviljon može ući do osmoro ljudi, a Ermičs je izjavio kako bi voleo da ovaj njegov rad proputuje svet, a posebno bi ga radovalo ako neko vreme bude postavljen u Joshua Tree nacionalnom parku.

  Festival u Kanu trajaće do kraja nedelje, pa ako ste u blizini Azurne obale, iskoristite ovu prliku za novu profilnu sliku.

  Saznaj više:
  Povezani članci: