Pretraga

Da li je ovo najlepši bazen na svetu? Vrlo moguće!

Da li je ovo najlepši bazen na svetu? Vrlo moguće!

Tekst: BURO.

Znamo, znamo, teško je nadmašiti vrhunsku sofisticiranost i eleganciju infinity bazena na liticama iznad mora, ali stvarno morate odati priznanje ovom neobičnom bazenu. Radi se o zabavnom, neodoljivom i originalnom konceptu. Iza raznobojnih šara stoji Alex Proba multidisciplinarna umetnica i osnivačica studija Proba (već smo vam pisali o njenim genijalnim stolovima i tepisima).

Da li je ovo najlepši bazen na svetu? Vrlo moguće! (фото 1)

Od kad se pojavila na sceni Alex je postala prepoznatljiva po svom optimističnom i apstraktnom stilu koji uključuje jarke boje i grafičke šare. Ono po čemu je takođe poznata jeste njena beskrajna neustrašivost da se poigra sa svakom vrstom podloge i materijala, pa je kroz tu igru stigla i do dizajna ovog bazena!

Tim i Jill Sassone vlasnici brenda nakita Marrow Fine su projekat renoviranja istorijske kuće koju je projektovao Donald Wexler u Kaliforniji poverili birou Bells + Whistles. A njima je pala na pamet ideja da u dvorištu kuće urade nešto neočekivano. Kontaktirali su Alex i ponudili joj da osmisli i oslika dno bazena, a kako se ispostavilo ovo je bio projekat kakav je ona davno priželjkivala.

Da li je ovo najlepši bazen na svetu? Vrlo moguće! (фото 2)
Da li je ovo najlepši bazen na svetu? Vrlo moguće! (фото 3)

Kao početnu tačku koristila je crteže za mural koji je oslikala pre nekoliko meseci, a zatim ih je pretvorila u 3D render, što joj je dalo predstavu kako će voda reflektovati crtež i o čemu bi trebalo unapred da misli. Tako je shvatila da će paterni na stepenicama zbog manje dubine vode biti upadljiviji i tu je iskoristila jarke, tople boje.

Za bojenje je koristila posebne boje na bazi vode, a njoj i njenoj asistentkinji Lindsay Kennedy je bilo potrebno dva dana da oboje osnovne oblike, i još 6 smena po 12 sati da dovrše sve detalje. Svaki oblik prebojile su po tri puta, a u procesu izrade koji nije bio nimalo lak morale su da se bore i sa jakim kalifornijskim suncem koje im je otopilo par plastičnih paleta.

Da li je ovo najlepši bazen na svetu? Vrlo moguće! (фото 4)

Ipak, rad se itekako isplatio! Kad su bazen napunili vodom shvatili su da su postigle nešto sasvim posebno. Šareni geometrijski i organski oblici privlače nas da momentalno uskočimo u vodu i zaronimo kako bismo bolje sagledali sve detalje. Čarobno!

Povezani članci

Buro 24/7 Izbor