Pretraga

HOY je novo multifunkcionalno mesto u srcu Pariza: bukirajte među prvima i pronađite unutrašnji mir

HOY je novo multifunkcionalno mesto u srcu Pariza: bukirajte među prvima i pronađite unutrašnji mir

Tekst: BURO.

U trenutku kada se svi posvećujemo smanjivanju ovozemaljskih zadovoljstva (hello, praznični kilogrami) i okrećemo buđenju svesti, pojavilo se novo sjajno mesto u Parizu čiji se koncept vrti oko autentičnog holističkog iskustva. U deveti arondisman uselio se HOY - hotel, joga studio, restoran i cvećara u jednom. Na španskom jeziku naziv znači “danas”, a takođe HOY predstavlja skraćenicu od “House of Yoga”. Možete ga shvatiti kako želite, ali ono što je bitno da znate o ovom neobičnom mestu jeste da je ono zamišljeno kao slobodan prostor za rekonekciju i deljenje, otvoren za sve Parižane i njihove goste. Njihov moto? Otvoriti um, pojačati svoju radoznalost i poslušati šta nam telo poručuje.

HOY je novo multifunkcionalno mesto u srcu Pariza: bukirajte među prvima i pronađite unutrašnji mir (фото 1)
HOY je novo multifunkcionalno mesto u srcu Pariza: bukirajte među prvima i pronađite unutrašnji mir (фото 2)

 

Hotelski deo broji 22 sobe i tu su primenjuju principi koji poštuju okolinu: ne koriste papir, farbe koje su korišćene su organske, boce u sobama su namenjene za više korišćenja. Paleta enterijera vrti se oko nežnih, izbledelih nijasi zelene i bež boje koje su jasna asocijacija na mir i spokoj. U sobama nema televizora, ali zato je tu japanski binchotan ugljenik koji služi za prečišćavanje vode.

 

HOY je novo multifunkcionalno mesto u srcu Pariza: bukirajte među prvima i pronađite unutrašnji mir (фото 3)
HOY je novo multifunkcionalno mesto u srcu Pariza: bukirajte među prvima i pronađite unutrašnji mir (фото 4)

 

U prizemlju je smešten restoran MESA koji je otvoren za sve goste i posluje po sličnim načelima kao i hotel. Kuhinja je kompletno bazirana na biljnim specijalitetima, pretežno latinskoameričkog porekla, pa su tako na meniju specijaliteti kao što su tapioka i čips od kelja, čili bez mesa, rižoto sa kombuhom i pečurkama i Tiger Tacos Leche. Što se ponude slatkiša tiče, gostima preporučuju banana kolač i tortu sa đumbirom. Prostor rezervisan za restoran je veoma minimalistički uređen, dominiraju stolovi od svetlog drveta okruženi jednostavnim stolicama.

 

HOY je novo multifunkcionalno mesto u srcu Pariza: bukirajte među prvima i pronađite unutrašnji mir (фото 5)
HOY je novo multifunkcionalno mesto u srcu Pariza: bukirajte među prvima i pronađite unutrašnji mir (фото 6)

 

U nastavku prostora, tik do ulaza smeštena je malena stilizovana cvećara za koju je zadužena Chiaki Kokami japanska cvećarka koja u svom radu uspešno kombinuje uticaje sa istoka i klasični francuski stil često koristeći i suvo cveće, boju i različite prirodne materijale.

 

HOY je novo multifunkcionalno mesto u srcu Pariza: bukirajte među prvima i pronađite unutrašnji mir (фото 7)
HOY je novo multifunkcionalno mesto u srcu Pariza: bukirajte među prvima i pronađite unutrašnji mir (фото 8)

 

Kako je sve posvećeno zdravom životu u okviru hotela posluje i joga studio koji su otvorili u saradnji sa YUJ Yoga konceptom koji je poznat kao prvi studio u Francuskoj gde se joga upražnjava u prostorijama zagrejanim infracrvenom svetlošću. Gosti hotela mogu unapred bukirati čas za koji su zainteresovani, a mogu birati između šest različitih vrsta treninga.

HOY je tek počeo sa radom, a već je oduševio prve goste usmerenošću ka usporavanju i povezivanju sa samim sobom. U planu je uvođenje i kreativnih radionica, kao i ponuda fine keramike. Istražite ovo mesto među prvima!

 

Povezani članci

Buro 24/7 Izbor