Pretraga

Predlažemo koja odlična dizajn rešenja odmah možete prepisati iz novog šik restorana u Parizu

Predlažemo koja odlična dizajn rešenja odmah možete prepisati iz novog šik restorana u Parizu

Tekst: BURO.

Da li bismo živeli u šik restoranima širom Pariza? Apsolutno krivi! Kako se otvori novi lokal, ostanemo zaljubljeni u zabavne stilske igre, u enterijere koji u sebi spajaju mnoštvo različitih elemenata, u boje i odvažne printove. Francuski dizajneri se trude da stvore mesta sa karakterom koja su privlačna, topla i uvek sa malim pomakom. Što je dobra lekcija generalno, obilazimo listu „Paris“ (koja se svakim danom povećava), ali i zapisujemo najbolje trikove koje nesebično delimo sa vama. Iskoristite ih i u svom domu.

Predlažemo koja odlična dizajn rešenja odmah možete prepisati iz novog šik restorana u Parizu (фото 1)
Predlažemo koja odlična dizajn rešenja odmah možete prepisati iz novog šik restorana u Parizu (фото 2)
Predlažemo koja odlična dizajn rešenja odmah možete prepisati iz novog šik restorana u Parizu (фото 3)

Poslednji restoran koji nas je zainteresovao je tek otvoren i zove se „Mimosa“, nalazi se u hotelu Hôtel de la Marine i donosi atmosferu juga, mediterana i rivijere u sred sezone. Kuhinju vodi poznati kuvar Jean-François Piège koji je svoje specijalitete prilagodio ambijentu, pa su na jelovniku jela koja asociraju na sunce i leto i predstavljaju mini putuvanje za nepca između kopna i mora. Briljantan enterijer delo je dizajnerke designer Dorothée Delaye koja je u ovom prostoru želela da asocijacija na Azurnu obalu bude jasna i trenutna. Ako želite i taj vajb slatkog ležernog života kraj obale, pratite ove savete.

Predlažemo koja odlična dizajn rešenja odmah možete prepisati iz novog šik restorana u Parizu (фото 4)
Predlažemo koja odlična dizajn rešenja odmah možete prepisati iz novog šik restorana u Parizu (фото 5)
Predlažemo koja odlična dizajn rešenja odmah možete prepisati iz novog šik restorana u Parizu (фото 6)

ODREDITE PRAVAC DETALJIMA

Ne morate kompletno menjati nameštaj i ponovo ulagati u ključne komade, dovoljno je da promenite atmosferu sa gomilom detalja. Razmislite o velikim stonim lampama u retro stilu, osim što će dati drugačiju notu izgledu prostorije, ukoliko ih dobro rasporedite možete dobiti i lepšu atmosferu kad ih predveče upalite. Izaberite autentične ćupove i vaze, to mogu biti klasične staklene, ili keramičke sa apstraktnim crtežima. Kad smo kod crteža, oni mogu značajno promeniti sve, odlučite se za apstrakcije u nežnim zemljanim tonovima i postavite ih gde god imate mesta, odličan trik je da poneki veliki print samo naslonite na zid, ili na policu.

MIX AND MATCH

Kombinovanje bi trebalo da vam je uvek na pameti, a kad želite da postignete osećaj rivijere i letnje dokolice onda sve morate podići na novi nivo. Samo razmislite o printovima i teksturama koje viđate na plažama i hotelima u blizini. Prevedite te pruge, špansku trsku, bambus u komade nameštaja. Jednostavno presvucite novim štofom fotelje koje već imate u kući i dodajte novi coffee table stočić i u sekundi će dnevna soba sinuti novim sjajem.

Predlažemo koja odlična dizajn rešenja odmah možete prepisati iz novog šik restorana u Parizu (фото 7)
Predlažemo koja odlična dizajn rešenja odmah možete prepisati iz novog šik restorana u Parizu (фото 8)
Predlažemo koja odlična dizajn rešenja odmah možete prepisati iz novog šik restorana u Parizu (фото 9)

KLJUČNA REČ – RUSTIČNO

Nemojte bežati od elemenata koji deluju rustično, korišćeno i staro. Upravo ta patina na pojedinim mestima donosi šarm kome težite. Terakota, stara ogledala, bakar, sve su to stvari kojima lako možete začiniti enterijer. Posmatrajte to kao dodavanje začina jelima, premalo nema poente, ako preterate jelo postaje nejestivo, a ako ubodete pravu meru jelo postaje specijalitet. Tako se ponašajte i u ovom slučaju, dodajte malo po malo i uvek zastanite posle svake mikro promene. Možete vi to!

Povezani članci

Buro 24/7 Izbor