Pretraga

Uselite u svoj dom nameštaj i detalje domaćih proizvođača - evo šta je novo

Uselite u svoj dom nameštaj i detalje domaćih proizvođača - evo šta je novo

Tekst: Jelena Karakaš

Početak novog godišnjeg doba, slično kao prvi u mesecu, ili čak običan ponedeljak, ima magični rastrežnjujući efekat svođenja računa, računanja bilansa uz planiranje daljih koraka. Ukratko, odjednom imam energije da se uhvatim u koštac sa stvarima koje odlažem, posebno kad se ne radi o imaginarnoj promeni, već je kao u slučaju ove jeseni sve vrlo drugačije od prvog dana kad je stigla. Radijatore sam upalila, u beauty negu dodala jače kreme, kupila sam novi trenč mantil i šta dalje?

Vreme je da skockam stvari, napokon izbacim kese sa starom odećom i posvetim se sebi. A tu negde je i dovršavanje on going projekta renoviranja. Realno enterijer doma nikada i nije završen, ako ste iole slični meni onda se vodite načelom da je jedina konstanta promena. Izabrati odgovarajući tepih čini se kao bingo, izbor presvlake za sofu je nešto što može opsedati nedeljama (mada mislim da sam blizu rešenja, hajde neka bude teget), a coffee table stočiće menjam češće nego što je pristojno priznati. Zato sa vama delim preporuke lokalnih proizvođača, baš onih koji sve izrađuju u malim serijama i sa kojima možete pregovarati o dimenzijama, detaljima i obradi. Kao i u modi u enterijeru važi pravilo mix&match, skuplje komade uklopite sa prisupačnijim, one upadljive smirite svedenim, jarke boje suprostavite neutralnim. Ali neizostavno svom prostoru dajte karakter, uselite nešto posebno što oslikava vaš stil i u ovim jesenjim danima maksimalno uživajte u tome što ste stvorili (i u divnom efektu toplog radijatora, naravno).


anaesKeramik

Uselite u svoj dom nameštaj i detalje domaćih proizvođača - evo šta je novo (фото 1)

Rad Ane Savić smo vam već približili, njene lepe i minimalne kreacije lako mogu pronaći mesto u svačijem domu. AnaesKeramik odlikuje estetika koja odiše elegancijom i smirenošću. Zbog toga ove sezone uselite jednu od njenih vaza u svetlim nijasama sive. Biće savršena za ono nesavršeno jesenje cveće koje trenutno možete pazariti na pijacama.


Pako Nao

Uselite u svoj dom nameštaj i detalje domaćih proizvođača - evo šta je novo (фото 2)
Uselite u svoj dom nameštaj i detalje domaćih proizvođača - evo šta je novo (фото 3)

Iza novog domaćeg brenda Pako Nao stoje Hana Pišćević i Nebojša Resanović. Zaista nam je drago da su se odlučili na taj korak, jer su tržištu ponudili ono što je nedostajalo – sasvim zabavne i neobične komade u najluđim kombinacijama boja. Polica „Freni&Zui“ čuvaće sve vaše omiljene sitnice i knjige. Ne morate preterano da se trudite oko stajlinga, ova polica privlači radoznale poglede čak i kad je prazna.


Mimco

Uselite u svoj dom nameštaj i detalje domaćih proizvođača - evo šta je novo (фото 4)

Dobro poznati beogradski studio Mimco je slavu pre svega stekao zbog odlične ponude tapaciranih sofa. Postoje od 1992. godine i do sada su stekli mnoštvo zadovoljnih mušterija, sve sezone malo eksperimentišu kada je su u pitanju razvoj novih modela, materijali i boje kako bi ostali u trendu. Sada su potencijalnim kupcima ponudili foteljicu u potpunosti presvučenu u pliš boje pistaća. Idealno za dodati malo svežine svom prostoru.


Krug Rug

Uselite u svoj dom nameštaj i detalje domaćih proizvođača - evo šta je novo (фото 5)
Uselite u svoj dom nameštaj i detalje domaćih proizvođača - evo šta je novo (фото 6)

Već znate da su tepisi „pobegli“ sa podova (neki su čak postali i deo ogledala), a što se tiče forme kvadratna je odavno prevaziđena. Okrećemo se ka malim art brendovima koji od tepiha prave umetnička dela sa praktičnom funkcijom. Jedan od njih jeste Krug Rug, radi se o ručno taftovanim unikatnim tepisima koji se izrađuju od ručno farbane prirodne vune iz Vojvodine i akrilnih niti. Za zid, ili pod, po želji.


Yoka

Uselite u svoj dom nameštaj i detalje domaćih proizvođača - evo šta je novo (фото 7)

Nameštaj Yoka je pažnju na sebe pre svega privukao neodoljivim komodama (ne, nije oksimoron) sa rebrastim vratima u inetersantnim bojama. Ali njihov asortiman je širi od toga i širi se iz sezone u sezonu. U svojoj ponudi imaju i coffee table stočiće od drveta, radi se o modelu „Solid“ koji je inspirisan oblicima nastalim u prirodi, a napravljen je tradicionalnim metodama od masivnog drveta hrasta.


Domus

Uselite u svoj dom nameštaj i detalje domaćih proizvođača - evo šta je novo (фото 8)
Uselite u svoj dom nameštaj i detalje domaćih proizvođača - evo šta je novo (фото 9)

Studiju Domus smo prognozirali sjajnu budućnost i nismo se prevarili u pretpostavkama. Svoj život su započeli izradom klasične trpezarijske Pierre Jeanneret stolice, a zatim su asortiman razigravali različitim modelima stolica od drveta, velikim stolovima za ručavanje, kao i coffee table stočićima sa pločom od mermera. Krajem ovog leta su kupcima ponudili i Pierre Jeanneret „CH03“ lounge fotelju. Savršena je da izgled dnevne sobe podigne na viši nivo i doda malo vanvremenskog šika baš svakom stilu enterijera.

Povezani članci

Buro 24/7 Izbor