Pretraga

Vodimo vas u kuću na selu čiji eklektični šareni enterijer će vas inspirisati na beg iz grada

Vodimo vas u kuću na selu čiji eklektični šareni enterijer će vas inspirisati na beg iz grada

Tekst: BURO.

Lukea Edwarda Halla smo vam već pominjali i pripremite se: još mnogo toga stiže iz kreativne kuhinje ovog umetnika, dizajnera i kolumniste. A kako mu se karijera zahuktala i projekti postaju sve zahtevniji, Luke je shvatio da mu je potrebno sklonište u kom će puniti baterije pa se odlučio da se sa svojim partnerom Duncanom Campbellom (predstavili smo ga kao jednog od britanskih dizajnera na koje bi trebalo da obratite pažnju) zakupi kuću na selu.

Vodimo vas u kuću na selu čiji eklektični šareni enterijer će vas inspirisati na beg iz grada (фото 1)

Spolja, kuća izgleda kao sa dečijeg crteža – krov, četiri prozora i vrata. A iznutra? Posle renoviranja koje su zajedničkim snagama sproveli Luke i Duncan to je zemlja čuda, gde bi se i sama Alisa zbunila. Odlučili su se da prostor kompletno prilagode sebi, a to je u njihovom slučaju podrazumevalo obilato korišćenje boja i kombinacije printova koje su toliko riskantne, da vam je za takvo kombinovanje skoro potrebna zakonska dozvola. No, srećom radi se o paru kretivaca koji vrlo dobro znaju kako se kreiraju vizuelne celine nalik na filmske scenografije, a pored toga savršeno osećaju trendove i šta je ono što će se milenijalsima dopasti.

Vodimo vas u kuću na selu čiji eklektični šareni enterijer će vas inspirisati na beg iz grada (фото 2)
Vodimo vas u kuću na selu čiji eklektični šareni enterijer će vas inspirisati na beg iz grada (фото 3)

Dnevna soba je obojena u maslinastu nijansu, trpezarija je senf-žute boje, veliko kupatilo je lila, toalet je otrovno zelen, a gostinjske sobe su obojene u plavu i roze boju. I to je samo okvir, elemente enterijera sakupili su sa svih strana od lokalnih prodavaca, sa buvljaka, aukcija, a ponešto su kupili čak i na eBayu.

Vodimo vas u kuću na selu čiji eklektični šareni enterijer će vas inspirisati na beg iz grada (фото 4)
Vodimo vas u kuću na selu čiji eklektični šareni enterijer će vas inspirisati na beg iz grada (фото 5)

Svaka prostorija je spektakl u malom, u dnevnoj sobi George Sherlock sofa je nasuprot kamina i ogledala sa lakiranim ramom, fotelje su kupili u antikvarnici i na aukciji, tabure sa resama koji je ovde u ulozi coffee table stočića je Lukov dizajn, dok su mali bordo sto sa strane i lila foteljica prototipi iz Campbell-Rey kolekcije koja tek treba da se pojavi na tržištu. Uz sve to tu je i potpuno otkačen beli keramički stočić u obliku kamile koji su pronašli na eBayu.

Vodimo vas u kuću na selu čiji eklektični šareni enterijer će vas inspirisati na beg iz grada (фото 6)
Vodimo vas u kuću na selu čiji eklektični šareni enterijer će vas inspirisati na beg iz grada (фото 7)
Vodimo vas u kuću na selu čiji eklektični šareni enterijer će vas inspirisati na beg iz grada (фото 8)

Glavna spavaća soba je jedina prostorija koja nije okrečena u neku od boja, tu su otišli i korak dalje i iskoristili su Svenskt Tenn tapete, radi se o printu koji je 1940. godine kreirao Josef Frank. Belo-zelenim zidovima suprostavili su oker krevet sve sa prekrivačem u leopard printu i zlatnim lampama na noćnim stočićima sa pink abažurima. Za ove kreativce ništa nije off limits već hrabro dodaju, dodaju, dodaju, dok svi ti elementi ne počnu da izgledaju kao da su tu oduvek i da jedino pripadaju ovom prostoru. Dokaz koliko je ovaj prostor kul jeste činjenica da je nova Gant modna kampanja snimljena upravo u njihovoj kući i to bez ikakvih prepravki u scenografiji. Misija uspela!

Vodimo vas u kuću na selu čiji eklektični šareni enterijer će vas inspirisati na beg iz grada (фото 9)

Povezani članci

Buro 24/7 Izbor