Pretraga

Juče je otvoren hotel koji je dizajnirao Luke Edward Hall. Pogledajte prvi kako to sve izgleda

Juče je otvoren hotel koji je dizajnirao Luke Edward Hall. Pogledajte prvi kako to sve izgleda

Tekst: Jelena Karakaš

Kome nedostaje Pariz? Ili hajde da preforumilišem: kome nedostaje bar mogućnost odlaska u Pariz? Još uvek ne možemo da se približimo francuskoj prestonici, ali to ne znači da ne bi trebalo da pomno ne pratimo šta se tamo sve zbiva (živele društvene mreže!). Naravno, gledamo Nedelju mode, ali i šta ima novo u gradu. Ukoliko ste slični meni onda verovatno imate 123 mesta sejvovana na vašoj „Google Pariz mapi“, a čak i da niste toliko štreberski nastrojeni sigurno u glavi sklapate neformalan plan gde biste sve voleli da odete sledeći put kad se dokpate tog čarobnog grada. Obavezno dodajte i hotel Hotel Les Deux Gares!

Juče je otvoren hotel koji je dizajnirao Luke Edward Hall. Pogledajte prvi kako to sve izgleda (фото 1)
Juče je otvoren hotel koji je dizajnirao Luke Edward Hall. Pogledajte prvi kako to sve izgleda (фото 2)
Juče je otvoren hotel koji je dizajnirao Luke Edward Hall. Pogledajte prvi kako to sve izgleda (фото 3)

Hotel je počeo sa radom juče, a radi se o novitetu iz male hotelske grupacije Touriste Ltd koja stoji iza nekih od kul pariskih boutique hotela kao što su Bienvenue i Panache. Osnivač grupacije Adrien Gloaguen čvrsto veruje da gradski hoteli ne treba da budu samo mesto za prespavati već i sami moraju biti hotspot kako za turiste koji tu odsedaju, tako i za stanovnike grada gde se nalaze. Zbog toga Touriste hoteli uvek imaju restoran i kafe koji posluju nezavisno od smeštaja i privlače kul, kreativnu ekipu. Ni nova lokacija nije izuzetak, ali ovog puta Adrien je želeo da povisi uloge i u pomoć je pozvao Lukea Edward Halla, koji je sada jedan od najperspektivnijih mladih britanskih dizajnera.

Juče je otvoren hotel koji je dizajnirao Luke Edward Hall. Pogledajte prvi kako to sve izgleda (фото 4)
Juče je otvoren hotel koji je dizajnirao Luke Edward Hall. Pogledajte prvi kako to sve izgleda (фото 5)
Juče je otvoren hotel koji je dizajnirao Luke Edward Hall. Pogledajte prvi kako to sve izgleda (фото 6)

Luke je diplomac Centrl Saint Martins škole, a sopstveni studio i liniju nameštaja i detalja za kuću pokrenuo je 2015. godine. Do sada je lansirao komade kao što su stolice, tacne, print ilustacije... A krajem prošle godine izazvao je sveopštu pomamu kada je u saradnji sa italijanskim proizvođačem porcelana brendom Richard Ginori na tržište izbacio liniju posuđa. Njegove kreacije su otkačene i zabavne i najčešće inspiraciju crpi iz grčke i rimske mitologije čije motive prilagođava modernom svetu. Najkraće rečeno on poseduje talenat da nam ponudi predmete koje nismo ni znali da želimo (a sada ih želim i to jako!), pa je dizajniranje koncepta čitavog hotela za njega bila prava poslastica.

Juče je otvoren hotel koji je dizajnirao Luke Edward Hall. Pogledajte prvi kako to sve izgleda (фото 7)

Les Deux Gares je uređen kao kombinacija engleskog stila i francuskog šik dizajna uz korišćenje jarkih boja i art deko nameštaj. Kao rezultat tu je prostor koji pomalo podseća na bakinu škrinju, a malo i na čajdžinicu gde bismo mogli da sretnemo Alisu iz zemlje čuda. Sobe su zelene boje sa žutim plafonima, kupatila ružičasta u retro stilu... Luke je ovde spojio sve što mu je palo na pamet i sav rizik se isplatio jer je ovo sada jedno od onih mesta sa snažnim karakterom na koje ne možete mlako da reagujete. Ili ćete obožavati ovaj hotel, ili vam baš ništa neće biti jasno.

Juče je otvoren hotel koji je dizajnirao Luke Edward Hall. Pogledajte prvi kako to sve izgleda (фото 8)
Juče je otvoren hotel koji je dizajnirao Luke Edward Hall. Pogledajte prvi kako to sve izgleda (фото 9)
Juče je otvoren hotel koji je dizajnirao Luke Edward Hall. Pogledajte prvi kako to sve izgleda (фото 10)

Ja sam u timu obožavaoca i to ovako na neviđeno, bonus poene hotel dobija i zbog svoje lokacije u desetom arondismanu gde se nalaze svi kul restorani, kafići i barovi. Ukoliko ne idete u Pariz prvi put, onda neka vam ovaj hotel bude baza i istražite šta se dešava i na ovoj strani grada, naravno ako želite da prošetate oko pola sata šetnje dovešće vas do Louvre muzeja i bašte Jardin des Tuileries. U niskom letu čekao povratak mogućnosti turističkih poseta Francuskoj. Spisak must see mesta je sve duži.

Povezani članci

Buro 24/7 Izbor