Pretraga

Volite francuski stil? Obožavaćete ove dizajnere enterijera

Volite francuski stil? Obožavaćete ove dizajnere enterijera

Tekst: BURO.

U nekoliko navrata osvrnuli smo se na rad fracnuske dizajnerke Dorothée Meilichzon i njen doprinos trendovima kada su u pitanju enterijeri modernih hotela i restorana. Zato vam ovog puta predstavlljamo još nekoliko kreativaca iz Francuske. Njih odlikuje specifičan stil, prostori koje oni dizajniraju su privlačni, ispunjeni detaljima i beskrajno šik! Jasno je da su Francuzi dobili neko bolje upustvo za život od ostalih, ali to ne znači da ne možemo da se ugledamo na njih i posudimo malo tog neobjašnjivog je ne sais quoi efekta i za naš život. Hvatajte beleške.

Laurent Maugoust

Volite francuski stil? Obožavaćete ove dizajnere enterijera (фото 1)
Volite francuski stil? Obožavaćete ove dizajnere enterijera (фото 2)

Pariski dizajner enterijera i dekorater Laurent Maugoust se specijalizovao za luksuzne hotele i u tom poslu je preko 15 godina. Njegov stil je prepoznatljiv po igri sa istorijskim elementima, često promišlja klasične elemente stavljajući ih u izmeštene, moderne i drugačije enterijere. Samo u toku prošle godine, Laurent je radio na dizajnu šest hotela: u Parizu, Nici, Tokiju, Roskou. Ono što je zanimljivo jeste da Maugoust biro nije velik, zaposleno je desetak dizajnera, ali uz dobru organizaciju i posvećenost uspevaju da izvedu velike projekte. Skoro su završili Hôtel Le Roosevelt u Lionu u art deko stilu. I to je pravac koji najviše voli, nekoliko puta je istakao da kroz svoj rad više voli da se igra proverenim vrednostima, nego da se kači za aktuelne trendove. A ono po čemu možete da prepoznate njegov rad jeste obilata upotreba ogledala, Laurent je masterirao kakvi se sve efekti mogu postići dobrim pozicioniranjem reflektujućih površina i delom zbog toga enterijeri sa njegovim potpisom uvek imaju taj lukusuzni štih. Ako ste za jedan old school raskošan odmor u francuskoj prestonici, bukirajte neki od interesantnih hotela na kojima je Laurent radio sa svojim timom.

Volite francuski stil? Obožavaćete ove dizajnere enterijera (фото 3)
Volite francuski stil? Obožavaćete ove dizajnere enterijera (фото 4)

Friedmann & Versace

Volite francuski stil? Obožavaćete ove dizajnere enterijera (фото 5)
Volite francuski stil? Obožavaćete ove dizajnere enterijera (фото 6)

Iza kreativnog studija Friedmann & Versace stoje Virginie Friedmann i Delphine Versace. Svoje snage udružile su 2018. godine i od tada zajedno rade na dizajniranju enterijera restorana, barova, hotela, stanova, ali i kreiraju i sopstvene komade nameštaja. Ono što bi najbolje opisalo njihov celokupni rad jeste sofisticiran art de vivre. Kroz svaki projekat devojke se trude da prikažu dijalog između prošlosti i sadašnjosti i da tu priču ispričaju kroz miks boja, materijala i predmeta iz različitih perioda. Među poslednjim projektima na kojima su radile nalaze se dva restorana u Parizu - Matilda i La Riviera. Iako su nastali u relativno sličnom trenutku, svaki prostor ima svoj upečatljiv karakter, a ono što im je zajedničko jeste da su savremeni, prijatni i elegantni. Matilda je restoran koji maksimalizam dovodi do perfekcije, od poda do plafona ispunjen je bojama i printovima. Pod je prekriven tepihom u zasićenom cvetnom printu, zidovi su okrečeni u vrlo tamne plave i zelene nijanse, a plafon je sjajan i predstavlja savršen okvir za upadljive retro lustere. S druge strane La Riviera prati smernice koje su sada aktuelne u dizajnerskom svetu, od polica u nišama (slično kao u Oursin restoranu kreatora Jacquemusa), preko prirodnih tekstura, sve do fluidnih, zakrivljenih oblika nameštaja. A ta dva dizajn pravca spojile su pri izvedbi enterijera za ganc novi argentiski restoran u Parizu Ferona (otvoren je početkom ove godine) koji izgleda fantastično. Nema sumnje, ukoliko budete pratili male znakove pored puta i posetili sva zabavna mesta na kojima su radile Virginie i Delphine zabava je zagarantova!

Volite francuski stil? Obožavaćete ove dizajnere enterijera (фото 7)
Volite francuski stil? Obožavaćete ove dizajnere enterijera (фото 8)

Povezani članci

Buro 24/7 Izbor