Pretraga

Jacquemus je otvorio još jedan restoran u Parizu

Jacquemus je otvorio još jedan restoran u Parizu

…i on izgleda kao najlepše parče Mediterana

Tekst: BURO.

U godini u kojoj je proslavio deceniju rada u modnoj industiji Jacquemus ne pokazuje želju da uspori - naprotiv! Kreator je juče u Parizu otvorio drugi po redu restoran mediteranske kuhinje pod nazivom Oursin (morski jež).

Jacquemus je otvorio još jedan restoran u Parizu (фото 1)
Jacquemus je otvorio još jedan restoran u Parizu (фото 2)

Ovoga puta u svom gastro izletu snage je udružio sa pariskim restoranom Caviar Kaspia koji je trenutno najdraže mesto modne ekipe u francuskoj prestonici. Kao i kafe Citron koji je otvorio pre nekoliko meseci i Oursin je smešten u okviru robne kuće Galeries Lafayette Champs Élysées. Érica Archambault je odgovorna za jelovnik, a zajedno su odlučili da se ponuda vrti oko morskih plodova, pasti, salata i slatkiša.

Jacquemus je otvorio još jedan restoran u Parizu (фото 3)
Jacquemus je otvorio još jedan restoran u Parizu (фото 4)

 

Enterijer restorana je prava mala pobeda, dizajneri su uspeli da ćošak robne kuće pretvore u istinski Mediteran. Tu je sve ono što volimo na obali: blistavo svetlo (čitav spoljašnji zid je od stakla), vinova loza koja dominira centralnim delom prostorije, ležerne pletene stolice, nepravilno gitovani zidovi sa nišama u kojima se nalaze vaze i činije ručne izrade. Deluje da je na ovom mestu lako zaboraviti u kom gradu se zapravo nalazite.

Savršeno!

Povezani članci

Buro 24/7 Izbor