Pretraga

BURO. Samsung i Mates udružili su se u modnom projektu sezone – saznajte o čemu se radi!

BURO. Samsung i Mates udružili su se u modnom projektu sezone – saznajte o čemu se radi!

Tekst: BURO.

Foto: David Gažo i Maja Mijatović

Samsung je brend čija se inovativnost i stalno ispitivanje i pomeranje granica nikada ne dovodi u pitanje, svake sezone sa svakim novim uređajem uspeju da nas iznova oduševe i pomere shvatanje pametnih telefona. Pre par godina ostavili su nas bez daha u trenutku kad su lansirali preklopni telefon koji ima ekran koji je savitljiv, a danas je takav telefon postao sastavni deo svakodnevnice i njegova svojstva i mogućnosti u Samsung režiji su unapređeni do apsolutnog maksimuma. Samsung Galaxy Z Flip3 je telefon koji je toliko poseban da smo ga zavoleli istog sekunda kad smo ga ugledali (i ne samo jer je kao stvoren za savršene selfije).

BURO. Samsung i Mates udružili su se u modnom projektu sezone – saznajte o čemu se radi! (фото 1)
BURO. Samsung i Mates udružili su se u modnom projektu sezone – saznajte o čemu se radi! (фото 2)

Kada se na tržištu pojavi nešto toliko drugačije odjednom počinjemo da preisputujemo baš sve i inspiracija i motivacija se višestruko uvećavaju. Jer, kako ne reagovati kad shvatite da sve ono što ste uzimali zdravo za gotovo se promeni i nemoguće postane realno. Možda je ekran koji jednostavno možete „složiti u džep“ bio nezamisliv koncept, ali sada uveliko živimo tu budućnost. Zato smo se zajedno sa kompanijom Samsung i lokalnim modnim brendom Mates upustili u jednu posebnu misiju, misiju stvaranja mini kolekcije fashion tech aksesoara namenjenog svim modernim inovativnim ljudima koji su modno osvešćeni.

BURO. Samsung i Mates udružili su se u modnom projektu sezone – saznajte o čemu se radi! (фото 3)
BURO. Samsung i Mates udružili su se u modnom projektu sezone – saznajte o čemu se radi! (фото 4)

O čemu se radi? Nova forma telefona zahteva i drugačiju masku nego što smo do sada navikli, a njen novi oblik pruža mogućnosti za personalizaciju koje ne možete da zamislite! Ukoliko imate telefon Samsung Galaxy Z Flip3, maska sa „vezicom“ može biti polje vašeg kreativnog izražaja, mesto gde možete pokazati svoj ukus, stil i trenutne afinitete. Zato smo se udružili i kreirali seriju limitiranih maski koje će na poklon dobiti svi oni koji se odluče na kupovinu moćnog telefona u Samsung pop up store-u za vreme Holiday akcije koja počinje 23. decembra.

BURO. Samsung i Mates udružili su se u modnom projektu sezone – saznajte o čemu se radi! (фото 5)

Maska koju je pripremio BURO. Adria tim na čijem čelu je kreativni direktor David Gažo inspirisana je putovanjima i našim omiljenim mestom na čitavom svetu – aerodromom! Svim onim slatkim papirićima koje nostalgično čuvamo po fiokama u bitnim fasciklama. Presavijanje avio karte, računi od onih važnih poklona, karte za filmove koji su nas oduševili... Znate već, sitne memorabilije koje su važne za našu ličnu istoriju: jubileji, dani kad smo se sastajali, rastajali, noći koje su bile specijalne, šopinzi tokom kojih smo ispunjavali i naše želje i naše vizije... Sada će restilizovana verzija tih uspomena živeti u obliku široke vezice na maski za Samsung Galaxy Z Flip3 i to u vrlo kul kombinaciji boja. David je kombinovao vibrantnu zelenu i ružičastu koja osvaja, sam pogled na taj veseli miks popravlja dan.

BURO. Samsung i Mates udružili su se u modnom projektu sezone – saznajte o čemu se radi! (фото 6)
BURO. Samsung i Mates udružili su se u modnom projektu sezone – saznajte o čemu se radi! (фото 7)

„Kao i svima pametni telefon je nezaobilazan svakodnevni aksesoar. Koristim ga najviše za online komunikaciju (mailovi, vođenje kalendara, WhatsApp), ali isto tako koristim ga za sakupljanje inspiracija, skiciranje ideja, obradu fotografija. Ono što me je najviše inspirisalo i oduševilo u slučaju Samsung Galaxy Z Flip3 telefona jeste fantastičan način na koji je jedno od meni omiljenih dizajn rešenja iz dvehiljaditih (flip phone) prilagođeno današnjici“, otkrio nam je David tokom rada na ovom projektu.

BURO. Samsung i Mates udružili su se u modnom projektu sezone – saznajte o čemu se radi! (фото 8)
BURO. Samsung i Mates udružili su se u modnom projektu sezone – saznajte o čemu se radi! (фото 9)

Kako je BURO. vizuelno rešenje istovremeno minimalno i moderno, pitali smo Davida kakva osoba mu je bila na umu dok je radio na razradi dizajna: „Sada kad smo stigli do finalnog proizvoda, sa Samsung Galaxy Z Flip3 telefonom uz BURO. vizuelno rešenje zamišljam jaku nezavisnu osobu, nekog ko skoro ’živi’ na aerodromu i vodi dinamičan život“.

BURO. Samsung i Mates udružili su se u modnom projektu sezone – saznajte o čemu se radi! (фото 10)

Kada je u pitanju Mates dizajn, tu je sve ono zbog čega smo se i momentalno zaljubili u njihov stil. Puno boja, janse intenzivne nijanse, print, detalji koji osvajaju iz prve i nezaobilazni prstohvat nostalgije. Mates mood board sadržao je kombinaciju ružičaste i crvene koja je tokom godina postala njihov zaštitni znak i način kako se u praksi bore protiv zastarelih modnih pravila. Veselje, provod, šljokice, sloboda i ljubav prema životu su u osnovi njihovih modnih misli sa kojima su prišli ka ovom projektu. „Krenuli smo od stvari koje mislimo da nas negde sad već definišu kao brend: miks različitih printova, zanimljive teksture, jarke boje, prepoznatljiva paleta i bold statment komadi sa očiglednim retro prizvukom kojim nas telefon vraća u dvehiljadite“, objašnjava Marko. Na šta se Saša nadovezao „Pokušali smo da izdvojimo nekoliko esencijalnih segmenata iz stilskog opusa našeg brenda i da to primenimo u dizajnu kroz prizmu jednog zaista atraktivnog modela telefona kog karakterišu i sjajna funkcionalnost i tehničke karakteristike“.

BURO. Samsung i Mates udružili su se u modnom projektu sezone – saznajte o čemu se radi! (фото 11)

Upravo je mobilni telefon uređaj koji Saša i Marko koriste za digitalne bravure koje stvaraju za svoj Instagram profil. „Osamdeset odsto našeg Instagram dnevnika ovekovečano je telefonom, tako da spoj tehnologije , brzih prsitiju i brejnstorminga je dobitna kombinacija barem u našem slučaju“, dodao je Marko.

BURO. Samsung i Mates udružili su se u modnom projektu sezone – saznajte o čemu se radi! (фото 12)
BURO. Samsung i Mates udružili su se u modnom projektu sezone – saznajte o čemu se radi! (фото 13)

Samsung Galaxy Z Flip3 je poslužio i kao inspiracija, a šta je ono što ih je najpre privuklo? „Ono što nas privlači i u sopstvenom radu. Dobar kvalitet, dizajn, funkcionalnost i mnooogo zabave“, brzo je odgvorio Marko. Saša se nadovezuje: „mislim da sam se najviše oduševio oblikom i formom Samsung Galaxy Z Flip3 telefona jer me to podsetilo na nešto što verujem da često zaboravljamo, a to je intimnost - to je vaš telefon, vaš dnevnik, vaše sanduče, vaš album sa fotografijama, vaše ogledalo, vaš diktafon i vokmen“.

Uskoro ćemo vam prikazati kako svaka od maski izgleda – stay tuned!

Povezani članci

Buro 24/7 Izbor