Pretraga

Kako do savršenog Instagram storija? Iskoristite neki od ovih GIF-ova

Kako do savršenog Instagram storija? Iskoristite neki od ovih GIF-ova

Tekst: BURO.


Instagram storiji postali su prava mala alhemija - prvi korak je da zabeležite super momenat, eventualno obradite kolor na fotografiji, osmislite dobar caption i dodate sladak GIF. I sve to da bi postojao zapis od 24 sata na društvenoj mreži. Ali, hej - imali smo i luđe hobije. Pre nekoliko dana kompanija Facebook objavila je vest da su kupili Giphy, najpopularniji servis za pravljenje i šerovanje GIF-ova, za 400 miliona dolara. Mreže pod Facebook kišobranom kao što su Instagram i WhatsApp već imaju integrisanu opciju za korišćenje njihove bogate biblioteke. Kako su najavili od sada će zajedničkim snagama raditi na proširenju ponude GIF-ova, njihovom kvalitetu (neki korisnici Android uređaja već mogu videti da im više GIF opcija ne smanjuje kvalitet prikazivanja storija) i novim načinima za što lakše korišćenje. U to ime odlučili smo da vam otkrijemo koji su naši omijeni. Sve što treba da uradite jeste da u polje za pretragu GIF-ova ukucate imena ovih ilustratora i izaberete neku od ponuđenih pokretnih slika.

Emma Darvick

Kako do savršenog Instagram storija? Iskoristite neki od ovih GIF-ova (фото 1)
Kako do savršenog Instagram storija? Iskoristite neki od ovih GIF-ova (фото 2)
Kako do savršenog Instagram storija? Iskoristite neki od ovih GIF-ova (фото 3)

Emma je ilustratorka iz Bruklina i suosnivačica kompanije specijalizovane za izradu čestitki Happy Hour + Co. Njen stil je vrlo kul i savremen, a savršeno ume da se igra i estetikom devedesetih godina.

Idealno za: Sve one trenutke kada želite svetu nešto da poručite, ali kroz crteže koji su na prvi pogled slatki i bezazleni. Na drugi pogled pratioci će shvatiti da na tom GIF-u zapravo piše „My Pussy My Choice“. Preach sister!

Prosa de Cora

Kako do savršenog Instagram storija? Iskoristite neki od ovih GIF-ova (фото 4)
Kako do savršenog Instagram storija? Iskoristite neki od ovih GIF-ova (фото 5)
Kako do savršenog Instagram storija? Iskoristite neki od ovih GIF-ova (фото 6)

Iza projekta Prosa de Cora stoji ilustratorka Malena Flores iz Brazila. Njen stil je vrlo nežan, ženstven i osvaja na prvu. Najviše voli da stvara kombinovanjem različitih tehnika, rado koristi drvene bojice, mastilo, krede, vodene i akrilne boje, pa čak i vez. Sve to je sjajno prevela u digitalni svet i do sada je sarađivala sa kompanijama kao što su Google, Vogue Eyewear, Lovatts Media...

Idealno za: Kada 547. put želite da spomenete na storiju avokado i roler od žada, ali želite da to ipak svima izgleda neodoljivo.

Julia Veldman C

Kako do savršenog Instagram storija? Iskoristite neki od ovih GIF-ova (фото 7)
Kako do savršenog Instagram storija? Iskoristite neki od ovih GIF-ova (фото 8)

Kako do savršenog Instagram storija? Iskoristite neki od ovih GIF-ova (фото 9)

Julia je tokom studiranja na dizajn akademiji u Ajndhovenu shvatila da želi da se bavi pokretnim slikama i filmom. Sama je naučila animaciju koristeći papir, mastilo i običan skener. Takođe radi i kao kopirajter i bavi se video produkcijom, do sada je radila zanimljive projekte sa medijskim kućama i kompanijama kao što su MTV, KWF, kankerbestrijding, New York Times i School of life. Tokom godina shvatila je da je svet GIF-ova fascinira i na svoj profil na Giphy platformi konstantno dodaje nove kreacije.

Idealno za: Njeni likovi kao iz crtaća složiće se uz baš svaku vašu ideju i viziju. Zapravo, velike šanse su da ste već nekad i koristili njenu prepoznatljivu plavokosu ženu.

Dinda Puspitasari

Kako do savršenog Instagram storija? Iskoristite neki od ovih GIF-ova (фото 10)
Kako do savršenog Instagram storija? Iskoristite neki od ovih GIF-ova (фото 11)
Kako do savršenog Instagram storija? Iskoristite neki od ovih GIF-ova (фото 12)

Dinda Puspitasari je modna ilustratorka iz Džakarte, a GIF kreacije možete pronaći ako ukucate „Dindaps“. Njen veseli svet pun boja razveseliće i najveće cinike među nama. Do sada je radila sa velikim svetskim brendovima kao što su Dior, Louis Vuitton, Fendi, Longchamp, Ted Baker, SKII, L’Occitane... Dindini crteži su toliko slatki da ćete poželeti da postoje i u real life svetu, ne brinite se, sve njih možete kupiti i u trećoj dimenziji i to kao lepljive stikere.

Idealno za: Kad god mislite da vam je fotka ili snimak malo bezveze, ovi GIF-ovi će spasiti stvar.

Pip & Cricket

Kako do savršenog Instagram storija? Iskoristite neki od ovih GIF-ova (фото 13)
Kako do savršenog Instagram storija? Iskoristite neki od ovih GIF-ova (фото 14)
Kako do savršenog Instagram storija? Iskoristite neki od ovih GIF-ova (фото 15)

Pip & Cricket je zapravo kompanija specijalizovana za izradu pozivnica i čestitki. Osnivačica dizajnerka Kallie Goetz odlučila se na pokretanje sopstvenog biznisa iz ljubavi prema papiru 2018. godine, a studio je naziv dobio po njenim mačkama. Iako je slikanje vodenim bojama po papiru njena najveća ljubav, odlično se snalazi u online vodama, pa tako većinu ilustracija možete pronaći na Giphy platformi. Na svom sajtu nudi i opciju custom ilustracija, pa ako vam se toliko dopadne njen stil možete ga imati i uramljenog kod kuće.

Idealno za: One dane kada se osećate romantično i to želite da (po)kažete čitavom svetu!

Povezani članci

Buro 24/7 Izbor

Ostavite komentar