Pretraga

Ove Chrome ekstenzije će vam višestruko ubrzati posao (da, to znači da možete ranije kući)

Ove Chrome ekstenzije će vam višestruko ubrzati posao (da, to znači da možete ranije kući)

Tekst: BURO.

Jedna od stvari koje može da vam vrlo pomogne u poslu, a koju najčešće većina ljudi ignoriše jesu eksetnzije koje se mogu dodati u browseru. Okej, savladali smo ono očigledno kao što su VPN i AdBlock. Ali postoji čitava gomila korisnih i neverovatnih alata na koje ne obraćemo pažnju. Danas vam predstavljamo nekoliko koje će vam pomoći u poslu i dizajnu.

What Font

Ove Chrome ekstenzije će vam višestruko ubrzati posao (da, to znači da možete ranije kući) (фото 1)

Ovo je prilično jednostan koncept, ali i genijalan u toj jednostavnosti. Ime govori sve, ova ekstenzija će vam omogućiti da saznate koji je font korišćen na nekom sajtu, koja je veličina slova, boja i još mnogo toga. I to samo kroz prevlačenje kursora preko ekrana!

Allow Paste and Copy

Ove Chrome ekstenzije će vam višestruko ubrzati posao (da, to znači da možete ranije kući) (фото 2)

Plagiranje je grozno. Ali možda su i gori sajtovi koji u pokušaju da se tome odupru zabranjuju da se kopira bilo koji deo teksta sa njihovih stranica. U eri globalnog interneta lako je dokazati ko je original. Tako da ukoliko vam je potreban deo teksta, ili samo par reči uz ovaj tool ih možete lako „pokupiti“.

Unpaywall

Ove Chrome ekstenzije će vam višestruko ubrzati posao (da, to znači da možete ranije kući) (фото 3)

Pretplata je postala sistem po kome funkcioniše naš život. Mnogi sajtovi su zatvorili svoje arhive, a ukoliko vam je potreban samo jedan tekst možete koristiti ovu ekstenziju koja će vam omogućiti ogromnu arhivu tekstova u PDF formatu, brzom pretragom lako možete doći do članka koji ste hteli da pročitate.

Colorpick Eyedropper

Ove Chrome ekstenzije će vam višestruko ubrzati posao (da, to znači da možete ranije kući) (фото 4)

Ako ste opsednuti bojama i nijansama, oduševiće vas ova opcija. Uz pomoć nje u sekundi možete da saznate koja je to boja koja vam se dopada, ekstenzija će vam otkriti koja je šifra boje koju zatim možete koristiti u bilo kom foto editoru.

Muzli 2

Ove Chrome ekstenzije će vam višestruko ubrzati posao (da, to znači da možete ranije kući) (фото 5)

Muzli je prečica do inspiracije. Kad imate ovu ekstenziju umesto novog taba pojaviće vam se selekcija vesti i inspirativnih slika o UI i UX.

Povezani članci

Buro 24/7 Izbor