Pretraga

Podkast dragulji koje možda do sada još niste otkrili

Podkast dragulji koje možda do sada još niste otkrili

Tekst: BURO.

Sa podkastima stvari stoje ovako. Ili ih volite, ili samo još uvek niste otkrili pravi zbog kojih ćete ih zavoleti. Ukoliko želite da saznate nešto novo usput dok peglate, brišete ili radite neku drugu kućnu aktivnost, podkasti su tu. Ukoliko želite da se nasmejete od srca, ali i uplašite ili zamislite. Ukoliko želite da dobijete maestralnu preporuku za film, ili saznate važne stvari o ženskom reproduktivnom zdravlju ili samo uživate u pričama o tuđim ljubavnim odnosima. Rečju, šta god da volite i da vam treba, sigurno je da postoji neki podkast koji će vam prirasti srcu a mi vam donosimo nekoliko pravih dragulja koje gotovo sigurno ne znate.

Midnight Burger

Podkast dragulji koje možda do sada još niste otkrili (фото 1)

Biser među podkastima, i idealan izbor za sve one kojima nije zanimljivo da saznaju nove informacije i aktuelne teme od drugih nego čeznu za tim da ako već slušaju nešto, to nešto bude apsolutno autentično i originalno. “Midnight Burger” je upravo to, više audio drama nego podkast, koja izlazi jednom mesečno i donosi priču o baru. “Midnight Burger” na prvi pogled izgled kao tipičan američki diner, sa malom razlikom što se nalazi na samoj ivici univerzuma, od kog beži, a koji pokušava da ga ubije. Srećom, Midnight Burger može da putuje kroz prostor i vreme. Zamislite prosto situaciju tipičnu za “Doctor Who” samo što je umesto Tardisa ovde burger bar. Zabavno, suludo i super duhovito, sa sjajno osmišljenim i krajnje neuobičajenim junacima kao što je to recimo stara hrišćanska radio stanica. Joie de vivre i zabava u svom najboljem ruhu!

Sentimental Garbage

Podkast dragulji koje možda do sada još niste otkrili (фото 2)

Podkast koji je jednako zabavan koliko i njegov naslov i stvarno je za sve one koji se nekada osećaju kao sentimentalna đubrad, ali koji i vole da udovolje sebi i odgledaj i pročitaju najgadnije slatkosti koje postoje. Preduhovita i prebritka, irska spisateljica Caroline O’Donoghue donosi pregled chic-lit romana, koje analizira i komentariše, i to od Marian Keyes do Jackie Collins. O’Donoghue ume nekada da priča prebrzo, nekada su joj emisije čak i preduge, ali njene emisije su toliko ljupke i zabave, kao i potreba da se vratimo romanima u kojima su žene glavne junakinje da je uživanje slušati je. Najskoriji hit je “mini serijal” u kom kroz devet epizoda zajedno sa Dolly Alderton, secira sezone i epizode serije “Seks i grad” kao i filmove.

You’re Wrong About

Podkast dragulji koje možda do sada još niste otkrili (фото 3)

Zvezda karantinskog perioda, i podkast koji je postao apsolutni hit u danima kada smo bili pod ključem. “You’re Wrong About” je na prvom mestu tu da se bori protiv predrasuda i upravo zato se okreće stvarima, temama, ljudima koji imaju lošu reputaciju i pokušava da dateljnije analizira situaciju. Novinar Michael Hobbes i spisateljica Sarah Marshall su domaćini podkasta, i svake godine neko od njih pokušava da ubedi onog drugog zašto nije u pravu u vezi sa predrasudama koje ima o recimo Courtney Love, Yoko Ono i Marie Antoinette i tako dalje. Od početaka do danas su u nekoliko navrata apgrejdovali svoj koncept, pa je tako u poslednjem “širenju” ideje uključena i tema seksualnih prestupnika, trgovine ljudima, uličnih bandi i tako dalje. Na momente ume da postane previše detaljno, i možda i preargumentovano za podkast ali je svejedno izuzetno zarazno.

The Yikes Podcast

Podkast dragulji koje možda do sada još niste otkrili (фото 4)

Mikaela Loach i Jo Becker su kao prvo predstavnici generacije Z, a kao drugo klimatski aktivisti koji pokušavaju da razumeju savremeni svet, njegove probleme, posledice tih problema, i da se izbore sa najsivljim aspektima savremenog sveta i društva. Oni otvaraju pitanja rasizma, monarhizma, perfekcionizma, radim-sve-vreme stava i pristupa, onda ih raščlanjavaju i pokušavaju da odgovore na pitanje šta raditi sa ovim problemima i kako im pristupiti. Rečiti su, mladi i pametni, i možda i malo radikalniji nego što biste očekivali, ali upravo zato ovaj show nikada ne prestaje da iznenađuje.

Povezani članci

Buro 24/7 Izbor