Pretraga

Stigao je Huawei nova 9! Ovaj telefon je pametan koliko je i šik

Stigao je Huawei nova 9! Ovaj telefon je pametan koliko je i šik

Tekst: BURO.

Foto: David Gažo i Maja Mijatović

Znate onaj osećaj, kad je nešto sasvim novo, paketić koji obećava puno. Zatim sledi pažljivi unboxing, to je uvek sjajan osećaj, ali kada znate da otvarate kutiju sa novim telefonom sve se diže na sledeći nivo. To će biti vaš saputnik, od jutra do mraka, nosiće sve bitne informacije, tajne i slatka dopisivanja. Uzbuđenje je na maksimumu. Lagano odvijanje folije, otvaranje kutije i da, tako je dobar kao što ste i zamišljali! Huawei nova 9 je telefon koji mnogo obećava, ali pruža i više od toga.

Stigao je Huawei nova 9! Ovaj telefon je pametan koliko je i šik (фото 1)
Stigao je Huawei nova 9! Ovaj telefon je pametan koliko je i šik (фото 2)

Ono što je prvi utisak jeste da je sasvim izvesno da se zaljubite u izgled ovog pametnog telefona, budući da su tu prepoznatljive zakrivljene ivice u Huawei stilu, ali i sasvim nova boja koja nosi naziv „zvezdano plava“. Ono što zvezdano plavi Huawei nova 9 model čini još posebnijim je način na koji Starry Flash AG staklo menja boju pod različitim svetlom. Pri normalnom osvetljenju on odaje utisak telefona klasične elegancije. Međutim, kada se stavi ispred jakog izvora svetlosti, poput reflektora, zadnji deo Huawei nova 9 donosi spektar nesvakidašnjih boja. Aposolutno neodoljivo! Telefon je tanak i lagan, a kako su prednja i zadnja strana blago zaoblljene prijatan je za rukovanje, jer je težak samo 175g, ali je istovremeno opremljen kvalitetnom kamerom i funkcijom SuperCharge od 66W. Priznajemo da padamo na izgled, ali ne pre nego što se uverimo da je i ono što stiže „unutra“ jednako impresivno.

Stigao je Huawei nova 9! Ovaj telefon je pametan koliko je i šik (фото 3)
Stigao je Huawei nova 9! Ovaj telefon je pametan koliko je i šik (фото 4)

Huawei nova 9 donosi izuzetno iskustvo snimanja i fotografisanja zahvaljujući svom Ultra Vision AI Quad Camera sistemu. Ovaj sistem ima Star Orbit Ring dizajn koji je inspirisan jedinstvenim bojama interstelarnih oblaka i univerzumom. Fotografije koje snimite ovim uređajem će biti spektakularne, budući da njegov ekran može prikazati 1,07 milijardi boja i podržava P3 raspon boja. Kako bismo ga brzo poveli na „test vožnju“ odmah smo sa Huawei App galerije skinuli svoje omiljene aplikacije, baš one bez kojih je dan nezamisliv i koje članovima BURO. redakcije olakšavaju, a nekada i spašavaju život. Ovo je naša top lista.


TikTok

Društvena mreža nad društvenim mrežama

Stigao je Huawei nova 9! Ovaj telefon je pametan koliko je i šik (фото 5)

Ako nas pitate za vreme radnog vremena ovo je aplikacija koju koristimo zarad istraživanja i praćenja vesti. A, ako ćemo da budemo iskreni, ovo je aplikacija uz koju umiremo od smeha, često i na fore koje nisu ni približno dobre. Ne pripadamo generaciji Z, ali postoji nešto hipnotičko u tim kratkim snimcima. Bonus - pratimo neke od blogerki koje kače super modne kombinacije.Canva

Za dizajniranje svega ikada

Stigao je Huawei nova 9! Ovaj telefon je pametan koliko je i šik (фото 6)

Koliko puta na dan dizajniramo Instagram post, story, ili čak neku kraću prezentaciju? Više nego što bi voleli da priznamo. Kada smo u pokretu Canva je spas koji zamenjuje nekoliko komplikovanijih dizajnerskih programa. Sad već imamo omiljene templejte i fontove, a postoji ih toliko da svaki dan sejvujemo nove.


Stigao je Huawei nova 9! Ovaj telefon je pametan koliko je i šik (фото 7)
Stigao je Huawei nova 9! Ovaj telefon je pametan koliko je i šik (фото 8)

Dezeer

Za celodnevno đuskanje

Stigao je Huawei nova 9! Ovaj telefon je pametan koliko je i šik (фото 9)

Ukoliko ste ikada bili kod nas u redakciji uverili ste se da obožavamo muziku! Playliste su omiljen način da prekratimo vreme, a u poslednje vreme hrabro biramo Dezeer liste samo po nazivu. Pomalo otkačeno, ali u praksi se pokazalo kao savršen način da pronađemo nove muzičare i pesme koje ćemo vrteti na repeat.Telegram

Za dopisivanje i još ponešto

Stigao je Huawei nova 9! Ovaj telefon je pametan koliko je i šik (фото 10)

Koliko aplikacija za dopisivanje je dovoljno? Kažemo – nikad previše. Posebno kada, kao Telegram, pored opcije za dopisivanje sa svojim kontaktima nude i opciju praćenja najrazličitijih kanala. Pronašli smo nekoliko ruskih modnih kanala koji vesti izbacuju kako se dese, bilo gde na svetu.


Stigao je Huawei nova 9! Ovaj telefon je pametan koliko je i šik (фото 11)
Stigao je Huawei nova 9! Ovaj telefon je pametan koliko je i šik (фото 12)

InShot

Za režisera u nama

Stigao je Huawei nova 9! Ovaj telefon je pametan koliko je i šik (фото 13)

Ako koliko i mi volite igre sa storijama na Instagramu onda je InShot aplikacija koju morate imati na svom telefonu. U njoj možete editovati video snimke, skratiti ih, promeniti format, dodati, ili oduzeti muziku. Ili srediti boje i osvetljenje. U svima nama čuči jedan Wes Anderson, pustite ga u svet.


Ukoliko ste u potrazi za elegantim uređajem koji će kao kameleon pratiti svaki vaš korak i outfit, onda definitivno proverite šta sve nudi Huawei nova 9. Jer je upečatljiv, jedinstven, moderan, prepun inovacija i udoban za korišćenje. Javite nam utiske!

Stigao je Huawei nova 9! Ovaj telefon je pametan koliko je i šik (фото 14)