Pretraga

Laila Gohar x Byredo: Kolaboracija koja nam je već probudila praznični duh

Laila Gohar x Byredo: Kolaboracija koja nam je već probudila praznični duh

Tekst: BURO.

Upoznali smo vas sa neobičnim Gohar brendom koji spaja zanat, humor i tradiciju. Gigantu Byredo ne treba velika najava, reč je o poznatom brendu luksuznih mirisa poreklom iz Švedske. Ova dva imena su se upravo udružila i dobili smo kolaboraciju sezone!

Laila Gohar x Byredo: Kolaboracija koja nam je već probudila praznični duh (фото 1)

Zapravo, učesnica ove saradnje je jedna od sestara osnivačica Gohar brenda, Laila. Ona je rođena u Kairu, ali je odrastala u Njujorku i njen čitav život vrti se oko rituala. I kuvanja. Odrastajući u Egiptu, bila je okružena eklektičnom zajednicom što se danas nedvosmisleno oslikava i u njenom radu. Njena porodica, umesto tradicionalnih praznika, imala je običaj da slavi svakodnevno i obično pretvara u specijalnu priliku. Imajući to u vidu, deluje kao sasvim logičan izbor da se Byredo opredelio upravo za Lailu kao lice praznične kampanje.

Laila Gohar x Byredo: Kolaboracija koja nam je već probudila praznični duh (фото 2)

Ona nosi jednostavan naziv One Another i sačinjena je uglavnom od pribora za jelo. Ako ste već upoznati sa radom Laile, lako ćete pročitati njen potpis u svakom komadu. Kao što je to radila i njena porodica, tako sada i Laila odustaje od tradicionalnih prazničnih motiva i oprema ih novim ukrasima: crveni stolnjak ukrašen je motivima pletene mocarele, svećnjak dolazi u obliku krompira i sve odiše goharovskom estetikom. 

Laila Gohar x Byredo: Kolaboracija koja nam je već probudila praznični duh (фото 3)

Među ostalim komadima u kolekciji nalaze se salvete, ukrasni papir i pregršt sveća jarkih boja. Ova kolaboracija nam je već probudila praznični duh!

Povezani članci

Buro 24/7 Izbor