Pretraga

Zbog ovih suncobrana ćete poželeti da letujete u dvorištu

Zbog ovih suncobrana ćete poželeti da letujete u dvorištu

Tekst: BURO.

Leto je stiglo i naravno da nam suncobran nije bio ni na kraj pameti, sve dok nismo videli ove šik modele. Odjednom, vrlo lako možemo da zamislimo scenario u kom dobar deo jula i avgusta provodimo u senci i privatnosti svog dvorišta, uz novu knjigu Lise Taddeo i uživanju u aperitivo konceptu. Ova naprasna odluka je postala daleko logičnija kada smo doznali da iza ovih modela stoje vrhunski dizajneri. Ako i vi vapite za mirom, skrolujte dalje.

Chris Kabel za Droog

Zbog ovih suncobrana ćete poželeti da letujete u dvorištu (фото 1)
Zbog ovih suncobrana ćete poželeti da letujete u dvorištu (фото 2)

Dobro, ne možemo se baš skroz odreći sunca, a Droog model pruža nam baš ono što želimo: zrake koji se probijaju kroz pukotine suncobrana, tek toliko da bace svetlo na redove kroz koje više gledamo, nego što ih čitamo. Chris Kabel, dizajner koji stoji iza modela, iznova razvija nove materijalne tehnike i pronalazi načine da inkorporira konvencionalne, spajajući pragmatično sa konceptualnim. Pogledajte samo detalj ptice na vrhu suncobrana.

Fattorini, Rizzini i partneri za Paolu Lenti

Zbog ovih suncobrana ćete poželeti da letujete u dvorištu (фото 3)

Sa ovim suncobranom se desila hemija na prvi pogled, a kada smo videli da nosi naziv Bistrò nije nam trebalo puno da ga dodamo u korpu (i domaštamo vino koje ćemo piti u njegovoj senci). Nimalo nismo iznenađeni da je upravo ovaj model osvojio nagradu za dobar dizajn 2015. godine u kategoriji lifestyle i inovacija u eksterijeru koju je ustanovio Nemački savet za dizajn.

Chi Wing Lo za Giorgetti

Zbog ovih suncobrana ćete poželeti da letujete u dvorištu (фото 4)
Zbog ovih suncobrana ćete poželeti da letujete u dvorištu (фото 5)

Od konceptuanog do industrijskog - Gea suncobran je pravo dizajnersko iznenađenje. Napravljen je od zaštićenog nerđajućeg čelika sa umetcima od brušenog grigio oriente mermera. Chi Wing Lo se postarao da i u senci sedite sa stilom.

Odosdesign za Gandia Blasco

Zbog ovih suncobrana ćete poželeti da letujete u dvorištu (фото 6)
Zbog ovih suncobrana ćete poželeti da letujete u dvorištu (фото 7)

Ensombra je ukrala letnju pozornicu. Reč je o dizajnerskom suncobranu napravljenom od osnove od pocinkovanog čelika i termo lakiranog držača od nerđajućeg čelika u beloj, sivoj, bronzanoj, peščanoj, crnoj, plavoj, crvenoj, braon i smeđoj boji. Trake od fenolne ploče možete podesiti u zavisnosti od količine svetlosti i senke koju želite. Želimo ih u svim bojama!

Povezani članci

Buro 24/7 Izbor