Ako je kao ptica, Nelly Furtado je feniks

  15.09.2023.
  RECOMMENDED

  Mali disklejmer na početku! Kada sam smislio naslov za ovonedeljnu kolumnu, nisam znao da Nelly Furtado ima pesmu koja se zove „Phoenix”, posebno ne tako lošu. 

  Iako počinjem njenom slabom pesmom, ipak će ovo biti hvalospev! Imala je ona slabih poteza, ali to je čini velikim umetnikom. Pokušavala je i mašila, da bi napravila neke od najvećih hitova koje moderna muzika pamti. Obeležila je dvehiljadite, održala status ikone, premda je na čartovima nismo videli petnestak godina. Ponovo je u žiži javnosti, bez ikakvih skandala i afera. Njen povratak se polako kuva, a znamo da su takva jela najslađa.

  Nelly Furtado se sinoć pojavila na dodeli VMAs i ukrala šou! Imala je naizgled jednostavnu usku crnu haljinu, ali je dubina izreza na leđima ono po čemu će se pamtiti. Iako je izuzetno dubok, haljina je ostala elegantna, što govori i o tome da ju je Nelly odlično iznela. 

  Ima četrdesetčetiri godine i šest studijskih albuma, premda su joj hitovi samo na prva tri. Najmlađe dete joj ima pet godina, kao i dvoje starijih tinejdžera koje sama odgaja, iako je sa bivšim partnerima u dobrim odnosima.

  Kockice su se poklopile i vreme je za njen veliki povratak!

  Sigurno je ohrabrena interesovanjem koje je evidentno na TikToku i ukupnom nostalgijom za početkom milenijuma koje sada vlada. Njeni hitovi kao što su „Promiscuous„, „I’m Like a Bird„, „Say It Right“ ili „Maneater“ ostali su u etru i mogu pomiriti milenijalce i Gen Z ako se posvađaju na žurci. 

  Nelly Furtado mini intervju za Rolling Stone na VMAs 2023

  Iako postoji solidna osnova, Nelly je dovoljno dugo u igri da zna da nije dovoljno samo izbaciti album i voziti se na staru slavu. Prošle godine je probala nešto sasvim novo, pa se pojavila na pesmi nadolazeće EDM zvezde. Dom Dolla je “Eat Your Man” puštao na svojim masovnim nastupima, a nije trebalo puno da ljudi prepoznaju nazalni vocal, kao i gomilu fora u tekstu kojim se poziva na stare hitove sa albuma “Loose” ili “Whoa, Nelly!”

  Prošlog meseca izašla je i „Keep Going Up, bleda kopija „Give It To Me” sa Timbalandom i Timberlake-om. Čini se kao da nije ni pravljena da bude megahit, već samo podseti na ranije i najavi nadolazeće. Timbo i Nelly u studiju prave sasvim nove pesme u koje se polaže mnogo nade. To su nam potvrdili sinoć kada su na VMAs uručili jednu od glavnih nagrada Taylor Swift koja je fangirl-ovala i pitala ih da li i kada će nove pesme! 

  Nelly Furtado je sinoć na dodelu MTV nagrada povela i svoju ćerku koju je rodila na vrhuncu karijere. Ona je sada dovoljno stara da joj pomaže u donošenju poslovnih odluka, što se pokazuje kao dosta dobar recept. Kaže da se oseća kao da je napravljen pun krug, ali je spremna i za novi početak. 

  Poznata je kao muzičar koji voli da eksperimentiše. Spojila je folkor i elemente popa i napravila uspeh koji su mnogi pokušavali da ponove, pa i ona sama. U jednom skorijem intervjuu je rekla da se oseća kao na početku svoje karijere, kada je imala dvadeset godina, tek potpisala ugovor i osećala da je slobodna kao ptica. Nakon dugaćkog perioda u kojem je istraživala indie vode, vraća se u mainstream u velikom stilu. Njen album jedan je od najiščekivanijih sledeće godine, a već je veliko zadovoljstvo gledati je kako se uzdiže!

  Saznaj više:
  Povezani članci: