BURO. art izbor: Nedostajanje

    05.10.2019.
    RECOMMENDED

    https://buro247.rs/wp-content/uploads/2019/10/izlozba-cover.gif

     

    Naravno da ćemo o nedostajanju i nostalgiji na jesen. Vreme je za sve one sitne i krupne sentimentalnosti, kad smo pojačano nostalgični i melanholični pa nam se čini da su stvari bile “o tako lepe”, čak i one koje zapravo nisu. Kada nas uhvati neizdrž sasvim drugačiji od lakog, istraživačkog, prolećnog, nego nam sad tako jako nedostaju mesta na kojima nikada nismo ni bili, ali osećamo da tamo pripadamo. Vreme kada nam i neko pojačano nedostaje, kada nedostajemo sami sebi, kad nam prija mirno, kišno i polako. Velika šolja čaja i emotivnog preuveličavanja se baš dobro slažu uz kišu kao i radovi regionalnih i lokalnih umetnika koje smo odabrali da upotpune atmosferu. Za sve one koji ipak još uvek nisu upali u oktobarski bluz, ili koji mu se opiru i žele da tako ostane do daljnjeg, vi rasterujte oblake uz Summer Splash, a ostali pođimo u nostalgično zaranjanje.

     

    Bisera Krckovska

    @_monogrey

     

    Crteži iz serije radova “Evocative Layers” koju sačinjava 50 minijatura, creža dimenzija 10 x 10 x 10 cm, nastali su kao odgovor na rekonstrukciju Skoplja. Apstraktna vizija budućeg “recikliranog” Skoplja, kroz kombinaciju slojeva ličnih uspomena i istorije grada.

     

     

    iz serije radova „Evocative Layers“

     

     

     

     

    iz serije radova „Evocative Layers“

     

    Dimitrije Turudić

    @detour__

     

    Iščekivanje, neodlučnost, preispitivanje, razmišljanje, rekapituliranje, prisećanje, podsećanje, oklevanje, i sve ostalo što se proživi i oseti i u pet minuta čekanja nekog ili nečega užasno važnog. Gotovo opipljiva atmosfera težine i melanholije, kako se cela serija radova i zove.

     

     

    iz serije “Atmosphere of Melancholy”.

     

    Milica Popović

     

    Grafika koja nas neodoljivo podseća na one trenutke u kojima kao da se pomalo razdvojimo sami od sebe, pa smo i tu i nismo, malo ni ne želimo da budemo, malo nam treba oslonac i stabilnost, malo sve.

     

     

     

    Maja Babić Košir

     

    Od crteža preko kolaža do ulja na platnu , Maja uvek donosi istu emociju i iskrene, emotivne, ogoljene, i sasvim jednostavne radove koje apsolutno obožavamo u svim tehnikama.

     

     

     

     

     

    Marija Smilevska

    @marulllf

     

    Jedan od sjajnih radova sa najskorije izložbe Smilevske “The Life of Others”. Priča o svima nama i nekim “drugima” koji su u našoj svakodnevici svaki dan ali koji nam ostaju dovoljno nepoznati, i čije su priče i životi izvan našeg dometa, tek načeti, ali dovoljno da možemo slobodno da nadograđujemo i maštamo, maštamo.

     

     

    iz serije „The Life of Others“

     

    Jelena Milićević

    @_jelena_milicevic_

     

    Lepota svakodnevice i emotivnih odnosa. Njihova jednostavnost i komplikovanost koje se neočekivano smenjuju i stotine situacija koje svi iskreno osećamo jer smo tamo bili. Da Jelenini radovi treba da budu neki dan u nedelji, to bi sasvim sigurno bila nedelja.

     

     

     

     

     

    „Ne mogu da te zadržim“

     

    „Ne moraš da zoveš taksi“
    „Volela bih da znam šta mi je“

     

    Saznaj više:
    Povezani članci: