Marina Abramović udružila snage sa njujorškim bendom i zajedno promišljaju smisao života

    21.06.2022.
    RECOMMENDED

    https://buro247.rs/wp-content/uploads/2022/06/abramovic_cover.jpg

    Neponovljiva figura svetske scene performansa, Marina Abramović, udružila je snage sa njujorškim dream pop bendom Sound of Ceres i zajedno promišljaju smisao života.

    Pažnja njihovog zajedničkog eksperimenta usmerena je na crne rupe, vanzemljace i (bes)misao postojanja. Njihova promatranja imaju i svoju materijalizaciju u obliku trećeg po redu albuma benda koji nosi naziv Emerald Sea a u kom Marina i vodeći vokal vode kosmičke dijaloge. Album je podeljen na tri dela – Praznina, Dubina i Svod – sa pratećim Lynchovskim vizualima, a glavno pitanje nije šta je kosmos, već šta je ono što se nalazi iza. 

    Marina je upoznala članove benda nakon što je prisustvovala njihovom nastupu u okviru Bruklinske rezidencije 2017. godine kada je automatski osetila povezanost sa njihovim zvukom. I jedna i druga strana oduvek su bile fascinirane svim onim mnogo većim od nas i upravo na toj tački pronašli su zajednički jezik kojim će govoriti na svom novom projektu. 

    Kada je Marina pitala članove benda kako to da su izabrali baš nju za naraciju, uprkos povezanosti koju su na prvu osetili, budući da ima akcenat i govori nesavršenim engleskim, za Sound of Ceres je upravo to bio glavni razlog. Oni prepoznaju moć i ikoničnost u njenom nesvakidašnjem glasu.

    https://buro247.rs/wp-content/uploads/2022/06/1655801433267918.jpg

    Oni se razumeju i dopunjuju jedni druge, Marina poštuje nekonvencionalnu angažovanost benda – od muzike do estetike – dok i oni za nju smatraju da je kao biće sa druge planete i naravno da i jedni i drugi kao umetnici, svako na sebi svojstven način, propituju (be)smisao. Razumeju da ništa ne razumeju, ali nastavljaju da tragaju. Šta su pronašli – poslušajte ovde.

    Saznaj više:
    Povezani članci: