Imamo li BRAT događaj godine?

26.09.2024.
RECOMMENDED

Prošli vikend u njujorškom Medison Skver gardenu bio je električan, prožet pulsirajućom energijom koja se oseti kada se spoje sjaj, sintisajzeri i onaj neuhvatljivi duh „Brat“ leta. Arena koja je kao san gde vreme i godine nestaju u vrtlogu neonskih svetala i pokreta tela, gde su tridesetogodišnjaci ponovo tinejdžeri, odbacujući teret odraslog života, bar na nekoliko sati. Arena u kojoj su Charli XCX i Troye Sivan održali verovatno jedan od najboljih koncearata u okviru zajedničke turneje „Sweat“.

Veče je otvorio Troye Sivan sa “Got Me Started”, okružen sinhronizovanim plesačima i zanosnim koreografijama. Njegov baršunasti, dance-pop zvuk savršeno je ukomponovao ritmove, držeći publiku na ivici uzbuđenja… sve dok se na sceni nije pojavila ona – Charli XCX.

Njihovi setovi su se preplitali, na svake tri pesme uloge su se menjale, a među publikom se šuškalo ko bi pored njih mogao da se pojavi na sceni. Tako je ispred ogromnog ekrana odjednom zasijalaTikTok senzacija Addison Rae, dok su se čuli zvuci njenog hita “Diet Pepsi.” U tom trenutku, Charli i Troye su joj se pridružili, čime je nastup dobio dodatnu, neverovatnu dimenziju. Potom su ona i Charli izvele pesmu „Von Dutch“, na kojoj je Addison ranije gostovala.

BRAT trenutak godine

brat charli xcx lorde

No, najuzbudljiviji trenutak noći, a verovatno i godine, dogodio se kada je na scenu stigla – Lorde. Konačno javno pomirenje dve devojke koje se nikada zvanično nisu posvađale dogodio se pred euforičnom publikom u Njujorku. Njihov duet na “Girl, So Confusing” bio je žestok i neustrašiv. Njih dve su se kretale kao da su u transu, strastveno pokazujući međusobno poštovanje i slavljajući snagu ženstvenosti. Bio je to susret dve identične duše koje su u tom trenutku postale jedno. Lorde u crnom, Charli u belom.

Ovaj susret nije bio samo muzički, već i simboličan. Charli i Lorde, dva lica savremenog popa, zajedno su predstavljale sve ono što je žensko u muzici: kreativnost, snagu i zajedništvo. Dok su se kretale po sceni, očigledno je bilo da razumeju važnost trenutka — večeri kada su se dve snažne umetnice spojile da obeleže ne samo svoje karijere, već i ceo pop svet. Svi prisutni su znali da su svedoci nečega posebno; možda će ovaj susret postati legendardni deo pop kulture, onaj koji će se pamtiti i prepričavati godinama koje dolaze.

Kao šlag na tortu, Charli je izvela “1999” kao završnu tačku, dok je arena eruptirala u uzdahom kolektivne euforije. Ovo nije bio samo koncert, to je bio performans koji je sjedinio sve prisutne u jedinstvenom doživljaju. Zajedno su, ona i Troye, znojavi i srećni, izveli i “Talk Talk,” a osvetljenje je obasjalo dvoranu, ostavljajući nas da sanjarimo o još jednoj “Brat” noći, kao što samo oni znaju.

Fotografije: Instagram

Saznaj više:
Povezani članci: