Prva COFFEE TABLE knjiga sa potpisom DECHKOTZAR: Druga obala

22.02.2024.
RECOMMENDED

DechkoTzar istupa na lokalnoj sceni sa svojom prvom coffee table knjigom, u saradnji sa foto kolektivom Belgrade Raw i devet odabranih pisaca.

„Kada smo 2017. godine započeli misao o tome da napravimo kolekciju majica koje bi bile lokalne, ali i turistički orjentisane, zapitali smo se zašto nismo uradili još gradova osim Beograda? Jednostavno, bilo je teško odlučiti se i napraviti izbor. Zato smo došli na ideju da izaberemo reke, jer one spajaju sve gradove i svojim tokovima obuhvataju celu zemlju“, rekli su o procesu koja je prethodila ideji za knjigu pod imenom Druga obala.

„Srbiju smo želeli da predstavimo baš onakvom kakva ona jeste, bez ulepšavanja i doterivanja, u krupnom planu – punu kontradiktornosti i neočekivanih obrta u svakom smislu“.

DechkoTzar Druga obala

Svakom piscu je dodeljena jedna reka kao inicijalnu temu za njihove priče, a fotografi su se inspirisali da zabeleže sve ono skriveno što ljudsko ono ne može često da vidi.

Naravno, knjiga je uređena u istančanoj art direkciji Braća Burazera, dok je dizajn potpisao Mane Radmanović.

U rečnom slivu knjige su se našle priče Ane Vučković Denčić, Tanje Šljivar, Minje Bogavac, Rumene Bužarovske, Jordana Cvetanovića, Muharema Bazdulja, Gorana Milenkovića, Đure Radosavovića i skoro preminulog Dejana Tiaga Stankovića i oivičene fotografijama Aleksandre Perović, Branislava Jovanovića i Nemanje Kneževića.

Druga obala je knjiga koja plovi i neprekidno se menja, kada god zavirite u nju, baš kao i reke koje smenjuju svoje raspoloženje u zavisnosti od godišnjeg doba. Ona vam nudi još jednu šansu da osetite šta sve imamo, a možda smo zaboravili, jer ona je jedna sasvim neobična last minute ponuda koja vam daje mogućnost da zaplovite na jedno dugo putovanje u sasvim neočekivanom pravcu“.

Saznaj više:
Povezani članci: