Coffee-table knjige o ŽENSKOJ SEKSUALNOSTI koje pruže zadovoljstvo na svako listanje

05.12.2023.
RECOMMENDED

Ženska seksualnost je sporna tema od pamtiveka, ali zašto? Na to i dalje ne postoji jasan odgovor. „Kada bismo istinski mogli da prikažemo želju žena, onda bismo možda mogli da razumemo kako tajno vlada svetom“, rekla je spisateljica Erica Jong o knjizi A Woman’s Right To Pleasure.

Ove coffee-table knjige spajaju fotografiju, umetnost i tekst kako bi stvorile sliku o ženskoj seksualnosti – njene misterije i moći.

Sumo – Helmut Newton

xl newton sumo 20th anniversary cover 01104 1200x
06cc940696dcc44fe70f4b92f073325c.jpg

Ovaj Taschen sumo primerak, tako imenovan zbog svoje veličine, je pre svega omaž radu kultnog fotografa. Posebno je snažno izdanje zato što ga je, uz Taschen, uredila Newtonova supruga June. Pored anegdota o njegovoj karijeri i kolekciji neverovatnih fotografija (već viđenih ali i onih neviđenih), ovo izdanje nudi jedinstven uvid u to kako je Newton predstavljao erotiku, mož, žene i seksualnost, i kako je kroz preplitanje pomenutog provocirao publiku.

Eye to Eye: Portraits of Lesbians – JEB

Knjiga 1

Knjiga Eye to Eye je originalno izdata 1979. godine i u tom trenutku je izazvala malu revoluciju. Ovo je prvi put da su se u štampanoj formi prikazali svakodnevni, „obični“ trenuci ljubavi i intimnosti među lezbejkama, nešto što se inače krilo iza zatvorenih vrata. Naslov je ponovo izdat 2021. godine, što dokazuje njegovu relevantnost (i važnost) dan danas.

A Woman’s Right To Pleasure – Amir Marashi

1294257

Uključujući radove od umetnica kao što su Louise Bourgeois, Tracey Emin i Nan Goldin (tu je i naša Marina Abramović naravno), A Woman’s Right To Pleasure je jedinstvena kolekcija sa radova od preko 70 umetnica koje istražuju i preispituju diskurs ženske seksualnosti. Coffee-table knjiga je nastala u saradnji sa Blackbook, autorom Amirom Marashi i brendom Lelo, a rezultat je primerak koji će vam pružiti inspiraciju na svako listanje.

David Lynch – Nudes

81u54KuVebL. AC UF8941000 QL80

Možda je prvi put da se susrećemo sa Lynchom u ovom kontekstu – njegove crno-bele erotske fotografije gotovo podsećaju na apstraktnu umetnost, mahom fokusirane na kompoziciju, svetlo i oblik tela. Ipak, erotika se pronalazi u detaljima, tipično Lynchovski.

Saznaj više:
Povezani članci: