That’s all: Evo šta znamo o nastavku filma Đavo nosi Pradu

    10.07.2024.
    RECOMMENDED

    Vest da će Đavo nosi Pradu (2006), film koji je izvršio trajni uticaj na modu i pop kulturu dobiti nastavak, poslednjih dana bacio je fashion i filmske zaljubljenike u trans. Mogućnost da ponovo vidimo veliku Meryl Streep u ulozi kultne Mirande Priestly, urednice fashion magazina Runway, dok od zaposlenih traži da izvrše gotovo nemoguće zadatke, da gledamo divnu dizajnersku odeću, slušamo modni rečnik i iz prvog reda pratimo kako izgleda raditi u printu, ali i u modnoj industriji – zvuči gotovo nemoguće, pogotovo je jer u intervjuu za ABC 2022. glavna glumica ostvarenja nastalog po istoimenom romanu Lauren Weisberger, Anne Hathaway, rekla da ne veruje u mogućnost nastavka.

    – Ne znam da li može biti nastavka. Taj film se odigravao u potpuno drugačijem dobu. Sada je sve postalo digitalno, a Đavo nosi Pradu je zasnovan na konceptu proizvodnje fizičkih stvari i jednostavno, sve je sada veoma drugačije, rekla je Hathaway u emisiji The View.

    Hoće li, ipak, biti nastavka Đavo nosi Pradu?

    A onda se desilo okupljanje. Naime, glavni deo ekipe filma Đavo nosi Pradu – Meryl Streep, Anne Hathaway i Emily Blunt okupile su se na ovogodišnjoj dodeli SAG nagrada i izašle na pozornicu kako bi dodelile prvu nagradu te večeri, zvezdi serije The Bear, Jeremyju Allenu Whiteu. Njihov nastup danima se prepričavao i delio na društvenim mrežama.

    Poslednjih dana svi svetski mediji pišu da je nastavak filma iz 2006. godine, Đavo nosi Pradu drugi deo, u pripremi u studiju Disney, sa očekivanim povratkom ključnih glumaca i ekipe, uključujući i reditelja Davida Frankela. Angažovana je i Aline Brosh McKenna – scenaristkinja prvog dela, potvrdili su izvori za Deadline, ali su predstavnici studija odbili da komentarišu.

    O čemu govori II deo filma Đavo nosi Pradu?

    Aline Brosh McKenna, koja je adaptirala originalni film prema romanu Lauren Weisberger, navodno pregovora o tome da napiše nastavak čija bi radnja pratila Mirandu Priestly, urednicu modnog časopisa, dok se suočava sa padom prodaje (tradicionalnih) štampanih medija u digitalnom svetu i sve manjim brojem oglasa u njima. Njena glavna protivnica je nekadašnja asistentkinja Emily Charlton, sada moćna izvršna direktorka luksuznog konzorcijuma koja odlučuje o tome gde će biti plasirani unosni ugovori o oglašavanju.

    Glavni lik u prvom filmu, Andy Sachs, za sada se ne pominje u nastavku priče, kao ni jedan od omiljenih likova koji igra Stanley Tucci.

    Prisetimo se i prvog dela…

    Priča prati Andy Sachs (Hathaway), tek diplomiranu novinarku koja se seli u New York i dobija posao mlađe asistentkinje Mirande Priestly (Streep), moćnoj i zahtevnoj glavnoj urednici modnog časopisa. Andy se isprva muči sa stresnim okruženjem i Mirandinim neprestanim zahtevima, ali se postepeno prilagođava, stičući samopouzdanje i – stil. Kako postaje sve uključenija u posao, suočava se sa ličnim izazovima, uključujući napet odnos sa dečkom Nateom (Adrian Grenier) i etičke dileme o vrednostima modne industrije.

    djavo nosi pradu 1 1 1

    Priznanja

    Meryl Streep je za ulogu Mirande nagrađena Zlatnim globusom i nominacijom za Oskara, film je bio probojni projekat za Emily Blunt, a u fenomenalnim ulogama gledali smo Stanleya Tuccija, Simona Bakera i Adriana Greniera.

    Blunt će uskoro biti viđena u drugom delu filma Jungle Cruise, nakon glavne uloge u filmu The Fall Guy i nominacije za Oskara za film Oppenheimer, dok je romantična komedija o razvedenoj ženi i majci tinejdžerke koja stupa u odnos sa muzičkom zvezdom uz veliku razliku u godinama, The Idea of You, oživela karijeru Anne Hathaway. Streep trenutno ubira pohvale za ulogu u seriji Only Murders in the Building, a muzička verzija originalnog filma, sa muzikom Eltona Johna, počinje da se igra na West Endu u oktobru – sa Vanessom Williams kao Priestly.

    Fotografije: Pinterest

    Saznaj više:
    Povezani članci: