POPIS: Lista gostujućih glumaca u seriji The Bear

05.04.2024.
RECOMMENDED

Nagrađivana i visoko cenjena serija The Bear, uskoro kreće sa III sezonom (jun je iza ćoška, dragi prijatelji). A ako ste se prethodnih sezona mučili i konstantno pauzirali gledanje ne biste li proverili na IMDB-u ko je ko, tekst koji sledi je za vas.

The Bear prati Carmyja, mladog i talentovanog šefa koji preuzima čikašku instituciju brze hrane, The Beef, zapušteni restoran koji mu ostavlja brat Michael, pre nego što počini samoubistvo. Okvirna radnja serije možda jeste organizacija restorana, ali se ona zapravo ponajmanje bavi kuvanjem, dok obrađuje teme zajednice, porodice, trauma, emotivnih razaranja i pronalaženja… U pokušaju da oživi restoran, Carmy, koga igra Jeremy Allen White, udružuje snage sa Sydney, ambicioznom mladom kuvaricom (Ayo Edebiri), kako bi uključili novi meni u tradicionalniju strukturu restorana, suočavajući se sa iskušenjima i radnicima koji su se tu zatekli, a koji mu otežavaju situaciju. Serija ima mnogo likova, od kojih je većina u epizodnim ulogama – samoprotrči kroz epizodu poput Olivije Colman, ali tu su mnogi glumci koje ćemo gledati u trećoj sezoni. Predstavljamo neke od gostujućih glumaca.

Joel McHale

Poznat po ulozi u seriji Community, Joel je deo ekipe serije od sezone kao glavni šef prestižnog restorana u Njujorku u kojem je Carmy nekada radio.Njegov lik pojavljuje se u Carmyjevim snovima (halucinacijama?), kao strog, pretenciozan i nasilan bivši šef.

the bear 1

Jon Bernthal

Poznat po radu u Marvelovim medijskim projektima, kao i u seriji The Walking Dead, Jon Bernthal se pridružio glumačkoj ekipi serije kao Michael Mikey Berzatto, stariji Carmijev brat. Bivši vlasnik Beef-a, prvi put je tumačio Mikeyja u jednoj epizodi prve sezone, koja je izgledala više kao san, a onda se u drugoj sezoni pojavio u nekoliko navrata, kao delo sećanja gotovo svih junaka.

the bear miki

Molly Ringwald

Molly Ringwald ima manju ulogu u prvoj sezoni kao moderatorka AA grupe koju posećuje Carmiey. Na jednom od sastanaka, njen lik drži snažno emotivan govor o uticaju alkohola na njen život, govoreći o suprugu zlostavljaču i toksičnom okruženju, što jako pogodi Carmyja, koji počinje da razmišlja o pravcu u kojem želi da nastavi svoj život.

molly the bear

Will Poulter

Nakon što Carmy zamoli Markusa da ode u Kopenhageni usavrši veštine pravljenja dezerta, perspektivni poslastičar završava pod mentorstvom Carmyjevog bivšeg kolege, šefa Luke – dobroćudnog ali strogog genijalca za dezerte.

will the bear

Kulminacija u VI epizodi II sezone serije The Bear

Jamie Lee Curtis

Iako se kao majka braće Mikeyja i Carmyja spominje nekoliko puta, prvi put je vidimo u epizodi Fishes. Epizoda se dešava u prošlosti i prati porodičnu večeru i gde gledalac dobija najbolji uvid u porodicu Berzato. Tokom epizode, Donna priprema večeru u kuhinji, istovremeno odbijajući svaku pomoć, ali istovremeno zahtevajući da cela porodica pomogne. Nakon serije ispada i lukavih komentara, možemo da naslutimo da Donna pati od alkoholizma i neuroloških poremećaja. VI epizoda završava se njenim nervnim slomom, gde automobilom probija zid dnevne sobe porodične kuće.

jamie lee curtis the bear

Sarah Paulson i John Mulaney

Sarah je jedna od mnogih glumaca koji su se pojavili u čuvenoj Fishes epizodi, II sezona, epizoda 6, gde je predstavljena kao sestrična Michel. Mulaney je njen partner, bitan za kulminaciju događaja u pomenutoj epizodi, s obzirom na to da daje nezgodan, ali dobronameran komentar u toku večere. Nakon Donnine mentalne krize, Michel daje Carmiju ponudu da dođe i živi sa njom u Njujorku, kako bi dalje razvijao svoju karijeru.

1711734189 the bear season 2 062223 02 a8c821cdfdff408fb25a891be65a4cae

Bob Odenkirk

Psivno agresivni stric, očuh, udaljeni rođak – Bob Odenkirk je jedan od uesnika večere u kojoj kulminiraju odnosi u porodici Berzatto (šesta epizoda, druge sezone). Moguće da je Lee, koga igra Bob, nekadašnji (sadašnji ?) Donnin ljubavnik, u svakom slučaju blizak jeste, inače ga Mikey nakon rasprave ne bi gađao viljuškom.

the bear ocuh

Gillian Jacobs

Gillian Jacobs pridružila se ekipi serije The Bear u jednoj od emotivno najtežih epizoda, Fishes, gde smo je upoznali kao suprugu „rođaka“ Richija, Tiffany, koja je u u to vreme bila trudna sa njihovom ćerkom. Njen lik omogućio nam je da vidimo Richija u drugačijem svetlu i daje kontekst njihovom odnosu, s obzirom na to da su u trenutku kada počinje serija oni razvedeni.

the bear gillian

Olivia Colman

Kako se restoran priprema za otvaranje ka kraju druge sezone, Carmy šalje Richija u restoran sa tri zvezdice da uči od iskusnih profesionalaca. Iako se u početku žali na sve, nakon što ga zamole da ispolira stotine viljuški, on brzo počinje da ceni strast za savršenošću koju ima osoblje Evera, luksuznog restorana. Povezuje se sa Terry, koju tumači Olivia, koja mu ispriča svoju životnu priču i putovanje koje je prošla kako bi bila zadovoljna, nakon čega se Richie vraća sa potpuno novom perspektivom u The Beef, ali u seriju The Bear.

Fotografije: Pinterest

Saznaj više:
Povezani članci: