BURO. u Kanu: Selena Gomez i Zoe Saldana o „Emilia Perez“ – filmu kojem se aplaudiralo 11 minuta

  Piše: Katarina Stefanović
  19.05.2024.
  RECOMMENDED

  Uživo smo posetili konferenciju za medije posvećenu filmu koji priča priču o oslobađanju, ličnom ostvarenju i iskupljenu nadarene advokatice koju je oteo meksički narko bos.

  unnamed 6

  Glumice „A liste“, Selena Gomez i Zoe Saldana otkrivaju pozadinu priče o ostvarenju koje je, do sada, izazvalo najsnažnije reakcije publike na 77. Kanskom filmskom festivalu.

  Izvor: YouTube

  „Emilia Perez“ je muzička komedija na španskom, u kojoj igraju međunarodne superzvezde Zoe Saldana i pevačica i glumica Selena Gomez, kao i trenutno nepoznata, ali buduća nova zvezda – španjolka Karla Sofia Gascon.

  Drama prikazuje Ritu, nadarenu advokaticu. Oteta od strane meksičkog narko-bosa, mlada žena se nalazi primorana da organizuje tranziciju ovog kriminalca. Manitas del Monte želi da postane žena. Pre svega, želi da promeni život. „Emilia Perez“ je dirljiva priča o oslobađanju, ostvarenju i iskupljenju.

  Sa Zlatnom palmom u svom portfoliju i hrabrošću da se upusti u svoj treći film u kulturi i jeziku koji nisu njegovi (nakon „Dheepan“ i “The Sister Brothers), reditelj filma “Prophet” vodi publiku u mačo svet meksičkih kartela, gde Manitas del Monte — zastrašujući narko-bos sa srebrnim zubnim navlakama i glasa hrapavog poput šljunka — želi izlaz, ne zato što je doživeo krizu savesti, već zato što je odlučio da prihvati svoje pravo ja… kao žena.

  Zaplet „Emilia Perez“ leprša između Bangkoka, Izraela, Švajcarske, Londona i Meksika. Između sirotinjskih naselja i pustinje, estetske klinike i raskošnih vila.

  Audiard igra sa slikom na virtuozan način. Uranja svoje likove u svetlosti koje su naizmenično meke, fluorescentne ili tamne. Deli svoj ekran na dva, a zatim na tri dela. Čini da njegovi junaci i stotine statista pevaju i plešu.

  U „Emilia Perez“ postoji luda energija. Zahvaljujući ovoj vatrenoj režiji, tri glavne glumice nas zaslepljuju. Jacques Audiard režira lud film, remek-delo koje nas zarobljava, potresa i iznenađuje sve do kraja. Sve do te poslednje pesme, obrade Georges Brassensa, na španskom.

  Sada se teško može zamisliti kako bi Zlatna palma ovog 77. Kanskog festivala mogla izmaći onome koji je već osvojio najvišu nagradu 2015. godine sa „Dheepan“.

  Emilia Perez

  Foto: BURO.

  NAŠ SADRŽAJ IZ KANA MOŽETE PRATITI OVDE.

  Uz podršku A1 Pametnog putnog osiguranja i Xiaomi 14 Serije, BURO.Srbija vam donosi priče sa 77. Kanskog filmskog festivala.

  Saznaj više:
  Povezani članci:

  No results found.