Girl Crush Thursday: Katarina, Una, Nađa i Anđela

    15.09.2022.
    RECOMMENDED

    https://buro247.rs/wp-content/uploads/2022/09/girlcrush_cover.jpg

    Već nekoliko godina svedočimo ogromnim i istorijskim talasima progovaranja o seksualnom nasilju. Ovi glasovi su toliko važni jer mogu biti spasonosni za generacije koje dolaze, međutim da bi se zaorili potrebno je mnogo hrabrosti, snage, ponovono preživljene teskobe i suočavanja sa demonima prošlosti. Baš ovakvi, neustrašivi i prodorni glasovi začuli su se ovih dana i priča o serijskim seksualnim zlostavljanjima u jednom konjičkom klubu je otkrivena, a zlostavljač uhapšen. 

    Prvu ispovest dala je Katarina Šolaja, da bi se za njom oglasile i ostale devojke. One su u stravičnim svedočanstvima o događajima koji su im se dešavali kada su bile maloletne izložile priče o manipulaciji, strateškim uznemiravanjima, silovanju i zlostavljanju koja je više od deceniju bilo zataškivano. 

    – Ovaj intervju sam dala zato što sam sigurna da ovo nije jedini slučaj u konjičkom sportu, i u sportu generalno. Vreme je da prestane da se ćuti i skreće pogled sa ovakvih stvari koje su, nažalost, postale normalne u našem društvu. Apelujem na sve devojke koje su trpele zlostavljanje Miloša Đukića, kao i na sve osobe koje su pretrpele ili trpe nasilje, da prijave inspektorki Vesni Gašić Stojković koja se, zajedno sa kolegama sa Odeljenja za krvne i seksualne delikte Policijske uprave za grad Beograd, iskreno bori za žrtve nasilja i vraća veru u sistem – rekla je Katarina u svojoj ispovesti koju je dala za Blic.

    Ona je na svom Instagram profilu dodala ono što predstavlja suštinu progovaranja o seksualnom nasilju: „Ćutanju je najzad došao kraj. Ovakvi ljudi su ‘normalni’ i ovakvi događaji se masovno prećutkuju u našem društvu. Zahvaljujući divnim ženama u sistemu i u medijima, ove priče imaju šansu da budu ispričane, i da žrtve dožive neki oblik pravde. Svim devojkama koje su ikada doživele bilo šta slično: nisi mu jedina, nisi sama, nije okej, nije sramota, ima ko da sasluša i razume, ima kome da se prijavi!!“. 

    Devojke, puna podrška i veliko hvala!

    Saznaj više:
    Povezani članci: