Girl Crush Thursday: Selena Gomez

    07.04.2022.
    RECOMMENDED

    Selena Gomez je američka pevačica, glumica i producentkinja. Rođena je i odrasla u Teksasu, a proslavile su je uloge koje je imala još kao dete, prvo u seriji Barnie and friends, a onda i čuvena uloga Wizards of Waverly Place gde je igrala Alex Russo, na Disney kanalu. Posle ovoga uloge u značajnijim filmskim ostvarenjima su se nizale:  Another Cindarella Story, Spring Breakers, Getaway, A rainy day in New York itd. Gomez je takođe i izvršna producentkinja popularne Netflix serije 13 Reasons Why. Njena pevačka karijera takođe je puna uspeha, a njene pesme imaju prepoznatljiv stil i boju glasa na koju se lako navučete. 2017. Billboard ju je proglasio Ženom godine, a tri godine kasnije magazin Time svrstao ju je na listu 100 najuticajnijih ljudi na svetu. Ona je takođe jedna od glumica i pevačica koje imaju najviše pratioca na Instagramu. Njen profil trenutno prati 310 miliona ljudi. 

    https://buro247.rs/wp-content/uploads/2022/04/1649325776506456.png

    Selena je inače neko ko je već nekoliko puta otvoreno pričao o depresiji i mentalnom zdravlju, a pre nekoliko dana gostovala je u jednoj emisiji i uradila jednu zaista značajnu stvar, koja je samo najava onoga što će uslediti. Gostujući sa majkom u emisiji Good Morning America, a povodom predstavljanja platforme Wondermind, koja će služiti da pruži podršku i pomogne ljudima koji imaju problema sa mentalnim zdravljem, pričala je o svom životu s bipolarnim poremećajem i brojnim drugim važnim temama. Ove teme su važne, ali one su posebno važne kada neko sa ovako velikom publikom izgovori svoja iskustva naglas. Bivša Diznijeva zvezda otkrila je da joj je dijagnostikovan bipolarni poremećaj 2020. godine i objasnila da joj je razumevanje njenog mentalnog zdravlja „najvažnija stvar na svetu“.

    “Bilo je doista oslobađajuće dobiti dijagnozu, imati neku konkretnu informaciju. Na neki mi je način to omogućilo da napokon krenem graditi odnos sama sa sobom, i to je najbolji deo. Mislim da sam srećnija nego ikad prije”, izjavila je. Ona je takođe pričala o tome koliko je važno da se skloniš od određenih stvari koje mogu uzrokovati loša stanja i raspoloženja i priznala da četiri godine nije koristila internet. “Nisam bila na internetu preko četiri i po godine. To mi je u potpunosti promenilo život. Srećena sam, prisutnija, povezujem se s više ljudi. Osećam se normalno”, zaključila je.

    Otprilike jedna osoba na svakih 100 odraslih ima bipolarni poremećaj. Simptomi najčešće počinju za vreme ili nakon perioda puberteta i podjednako se javlja i kod žena i kod muškaraca. Osobe sa bipolarnim poremećajem često imaju ciklus sniženog raspoloženja (depresije) i perioda povišenog raspoloženja (manije i hipomanije) koji odgovara opisu manične depresije. Kada bolest sledi ovaj obrazac, dijagnostifikovanje bipolarnog poremećaja je relativno jednostavno. Ali bipolarni poremećaj je najčešće podmukao, što stvara dodatne komplikacije. Zbog svega toga veoma je hrabro i važno govoriti o ovom poremećaju i pružiti adekvatnu vrstu podrške osobama koje kroz njega prolaze.

    Saznaj više:
    Povezani članci: