2022. na Netflix stiže dokumentarac o karijeri Kanye Westa

    06.12.2021.
    RECOMMENDED

    Intimni dokumentarac koji pokriva više od dve decenije Kanye-ove karijere, pod nazivom „Jeen-Yuhs“, biće dostupan za gledanje na Netflixu iduće godine. Režiju potpisuje dvojac Coodie & Chike.

    Za potrebe dokumentarca „Jeen-Yuhs: A Kanye Trilogy“, reditelji su pratili karijeru Kanye West-a više od dve decenije, snimajući „i njegove formativne dane kada je pokušavao da se probije i njegov današnji život globalnog brenda i umetnika.”

    https://buro247.rs/wp-content/uploads/2021/12/1638874869060641.png

    Uoči objavljivanja trodelnog filma 2022. godine, rediteljski par je pričao o procesu dokumentovanja života i karijere repera Donde (sada Kanye-ovog zvaničnog imena) u razgovoru „reditelj o reditelju“.

    „Bili smo na pravom mestu u pravo vreme, sve vreme“, kaže Simons, koji se priseća da je Kanye-a upoznao kao „talentovanog“ klinca u čikaškoj berbernici. „Kanye je prvi put uradio pesmu sa Jay-Z-jem i mi smo to dokumentovali. Prvi put kada je Kanye pustio Farela da čuje „Through the Wire“, mi smo bili tu.“ Takođe su razgovarali i o tome kako su radili na muzičkom spotu za pomenutu pesmu, pri čemu je Simons u spot ubacio i snimke Kanjeovog oporavka od saobraćajne nesreće iz dokumentarnog projekta i doveo Ozaha (koji je tada radio na MTV-ju) da ga montira.

    „Čitava lekcija iz istorije muzike se dešava“, kaže Ozah, govoreći o širokom opsegu ovog dokumentarca. „Spajamo generacije… Na kraju filma, Kanye sarađuje sa umetnicima koji su bili bebe. Ludi deo svega toga je to što je Kanye prolazan. On je i dalje relevantan na kraju kao i na početku.“ Opisan kao „dokumentarni film zasnovan na veri“, za „Jeen-Yuhs“ je iskorišćeno 267 sati snimaka, koje je Simons pregledao tokom karantina, rekavši: „Materijal je bio u velikoj torbi.“ Međutim, kada je krenuo da gleda sve, dodaje da se „priča upravo sama od sebe izrežirala“.

    U prvom trejleru za dokumentarac objavljen u septembru ove godine, vidimo mladog Kanyea kako repuje The College Dropout’s “Two Words” zajedno sa reperom Mos Defom. Druge značajne teme dokumentarca navodno uključuju njegovu prilično lošu predsedničku kandidaturu 2020. godine, kao i smrt njegove majke 2007. godine, koju je nedavno obeležio u vizuelnim prikazima za „Donda Chant“.

    Saznaj više:
    Povezani članci: