Almodovar standardno genijalan: Uskoro izlazi njegov kratki film „Strange Way of Life”

    08.05.2023.
    RECOMMENDED

    https://buro247.rs/wp-content/uploads/2023/05/Cover_Almodovar.jpg

    Novi kratki film Pedra Almodovara „Strange Way of Life”, sa Ethan Hawke-om i Pedro Pascalom u glavnim ulogama, imaće svetsku premijeru na Festivalu u Kanu koji se održava od 16. do 27. maj.

    „Strange Way of Life” opisan kao vestern snimljen na jugu Španije, ovaj kratki film je drugo filmsko iskustvo Almodovara na engleskom, nakon filma „The Human Voice“ snimljen 2020. Sinopsis filma je sledeći: Čovek jaše konja preko pustinje koja ga deli od Bitter Creek-a. On dolazi u posetu šerifu Jake-u. Dvadeset pet godina ranije, i šerif i Silva, rančer koji mu izlazi u susret, radili su zajedno kao unajmljeni naoružani ljudi. Silva ga posećuje pod izgovorom da se ponovo sretne sa svojim prijateljem iz mladosti, i oni zaista proslavljaju svoj susret. Ipak, sledećeg jutra šerif Jake kaže da razlog njegovog putovanja nije prisećanje njihovog starog prijateljstva.

    Pored Hawke-a i Paskal-a, u ovom kratkom filmu glume i Pedro Casablanc, Manu Rios, George Steane, Jose Condessa, Jason Fernandez, Sara Salamo, Ohiana Cueto i Daniela Medina. „Ne bih ništa više da kažem kako ne bih odao sva iznenađenja scenarija“, istakao je Almodovar u izjavi. „Čudan način života naveden u naslovu aludira na čuveni fado Amalia Rodrigues, čiji tekstovi sugerišu da nema čudnijeg postojanja od onog koji se živi okretanjem leđa sopstvenim željama.

    Producent filma je Agustin Almodovar sa Esther Garciom kao izvršnom producentkinjom i Barbarom Peiro, Diegom Pajuelo, te Saint Laurentom i Anthony Vaccarellom kao asistentima produkcije.

    Saznaj više:
    Povezani članci: