Pretraga

Fenomen skandi serija i pet naslova koje ne smete propustiti

Fenomen skandi serija i pet naslova koje ne smete propustiti

Tekst: BURO.

Skandi serije donose savršenu dozu napetosti, uzbuđenja i iznenađenja. Dolaze upakovane u savršen produkcijski paket, sa besprekorno napisanim tekstom i likovima na rubu, svaki autentičan i neophodan narativu u svojoj krajnosti. Donosimo vam pet skandi serija zbog kojih ćete zaboraviti na sve nove vrele naslove. Sa dobrim razlogom.

Most

Fenomen skandi serija i pet naslova koje ne smete propustiti (фото 1)

Krećemo od verovatno najpoznatije skandi serije koja zavređuje svaki delić pažnje koji je dobila. "Broen", odnosno most koji spaja Malmö s Kopenhagenom je glavni lik serije. Prva epizoda stavlja nas tačno pred svršen čin, odnosno telo koje se nalazi na sredini mosta. Slučaj rešava, razume se, neprilagođena detektivka, koja je pored mosta, drugi glavni i najneobičniji lik ove serije. Obožavaćete je.

Zarobljeni

Fenomen skandi serija i pet naslova koje ne smete propustiti (фото 2)

Gledanjem ove serije dobićete najukusnije parče Nordic Chica - triler koji će vas zavesti, mračne i mistične pejzaže, glumačku postavu čiji je svaki član neobičan i autentičan i naravno jedan veliki znak pitanja koji će vam visiti iznad glave do poslednje epizode.

Ubistvo

Fenomen skandi serija i pet naslova koje ne smete propustiti (фото 3)

Kako je Sunday Times svojevremeno pisao, "Ubistvo" je jednako dobra, skandi verzija kultne serije "Žica". Ovaj vrtoglavo dobar klasik smešten je u Kopenhagen i vrti se oko detektivke Sare Lund. Svaka sezona prati nove slučajeve koji izranjavaju svakog dana, a svaka od epizoda pokriva 24-časovnu istragu.

Premijerka

Fenomen skandi serija i pet naslova koje ne smete propustiti (фото 4)

Iako premisa o stranačkim koalicijama u Danskoj može zazvučati dosadno, ova serija donosi uzbudljiv politički triler sa maestralno izgrađenim likovima i neočekivanim preokretima i stiže sa potpisom producenta serije "Ubistvo".

Tanka plava linija

Fenomen skandi serija i pet naslova koje ne smete propustiti (фото 5)

Ova serija verno prenosi portret Malma, sa uverljivim likovima i promenom narativa o gradu kriminala, prateći svakodnevni život policajaca. Još jedan skandi naslov za dopisati na must watch listu.

Povezani članci

Buro 24/7 Izbor