Filmovi o hrani kao stvoreni za gledanje tokom vikenda

    30.10.2020.
    RECOMMENDED

    https://buro247.rs/wp-content/uploads/2020/10/kuvanje_serije_cover.jpg

    Novembar je prvi, stepeni je manje nego što želimo, jesen galopira u svom ritmu… Srećom, takođe je i nedelja. Dan koji imamo pravo da slupamo po nahođenju, ponekad se samo družimo sa omiljenim ljudima, nekad ga koristimo za sopstveni rast, ili malo banalnije za ribanje kuće. Sve je to okej, ali trebalo bi s vremena na vreme sebi dati oduška, ne moramo mi ništa – i nećemo! Zato omiljeno ćebence preko krsta, iza glave vazdušast jastuk i kliknite play i pogledajte neki od ovih filmova čiji zapleti se vrte oko hrane. Idealno je da vam je aplikacija za naručivanje u blizini i savršena nedelja može da počne.

    Kuvar

    Ovo je jedan o najboljih filmova o hrani u protekloj dekadi. Priča prati talentovanog kuvara koji iznenada daje otkaz u popularnom restoranu zbog napornog vlasnika i odlučuje se da pokrene pokretni restoran u kamionetu. Za dalje vam preporučujemo da pogledate ceo film, ali ono što možete i naučiti jeste kako da savršeno istopite sir, ali i kako da istinski uživate u hrani i svemu što ona pruža. Da postoji, ovaj film bismo svrstali u kategoriju „food porn“.

    Mućkalica

    Ako vam je hitno potreban nežan oblog za dušu, samo pustite ovaj, pa tehnički crtani film. Da, namenjen je deci, ali topla i zabavna priča o zabavnom animiranom pacovu u Parizu je kreirana tako da se dopadne svima. Podsetiće vas na činjenicu da hranom možete da probudite najtananija čula, na primer da trigerujete neko sećanje pošto ponovo osetite neki ukus.

    Đirovi snovi o sušiju

    U trenutku kada su nam putovanja samo slatka maštarija dobro je ponovo pustiti ovaj film, radi se o dokumentarcu koji je snimljen 2011. godine koji prati Jiro Onoa 85-godišnjeg suši majstora i vlasnika restorana sa tri Michelin zvezdice. Njegov restoran smešten je na stanici metroa u Tokiju i ima samo 10 mesta. Ovaj film će vam pokazati koliko spretnosti i posvećenosti je potrebno za savršen zalogaj sušija.

    Čokolada

    Ovo je klasik koji može da se gleda iznova i iznova. Juliette Binoche i Johnny Depp su maestralni, a sve se penje na nivo više s obzirom da je radnja smeštena u maleno francusko seoce. Juliette igra vlasnicu lokalne prodavnice čokolade, dok je Johnny taj zgodni misteriozni stranac koji će sve okrenuti naglavačke. Topla i slatka priča, samo pažnja, nekoliko kockica čokolade su neophodne za gledanje ovog filma.

    Džuli i Džulija

    Ukoliko do sada niste pogledali ovaj film, trk! Priča paralelno prati radnju u 2002. i 1950. godini. Džuli & Džulija prikazuje kako je nastao čuveni kuvar Julie Child od 524 recepta za 365 dana. Naravno, tu je i uvid u Julijin život u Parizu i Marseju. Scenario je napisala, ali i režirala film Nora Ephoron i kad ga ogledate shvatićete da je to prelepo ljubavno pismo posvećeno hrani.

    Saznaj više:
    Povezani članci: