Pretraga

Just wow: Snima se serija o legendi mode Karlu Lagerfeldu

Just wow: Snima se serija o legendi mode Karlu Lagerfeldu

Tekst: BURO.

Čuveni nemački glumac Daniel Brühl (Inglourious Basterds, Rush, Good Bye Lenin!) trebao bi da tumači pokojnog modnog dizajnera i ikonu ove oblasti, Karla Lagerfelda u očekivanoj Disney+ seriji - Kaiser Karl. Serija se trenutno snima na lokacijama u Francuskoj, Monaku i Italiji.

Just wow: Snima se serija o legendi mode Karlu Lagerfeldu (фото 1)

Serija od šest epizoda oslikavaće uspon Karla Lagerfelda u svetu pariske visoke mode 1970-ih. Godine 1972. 38-godišnji Karl Lagerfeld je težio da postane najpoznatiji francuski modni dizajner, u vreme kada je Yves Saint Laurent vladao scenom. Lagerfeld je postao glavni dizajner i kreativni direktor Chanel-a, Fendija i sopstvenog brenda.

Just wow: Snima se serija o legendi mode Karlu Lagerfeldu (фото 2)

Kaiser Karl će se takođe baviti rivalstvom između Lagerfelda i partnera Yves Saint Laurenta, Pierre Bergea, kao i njegovom ljubavnom pričom sa Jacques de Bascherom. Pored prikazivanja suparništva klanova i borbe ega u svetu visoke mode, serija će takođe prikazati i epske žurke i dekadenciju, tragične ljubavne afere i prijateljstva koja su obeležila Lagerfeldov život.

Just wow: Snima se serija o legendi mode Karlu Lagerfeldu (фото 3)

Poznati francuski reditelj Jérôme Salle (Kompromat, Totems, The Odyssey i Zulu) biće umetnički mastermind serije i režiraće prvu, drugu i šestu epizodu, dok će reditelja Audrey Estrougo (Authentik, Héroïnes) režirati ostale tri.

Brühl, jedan od najvećih nemačkih filmskih zvezda sa internacionalnom karijerom predvodiće glumačku ekipu serije, zajedno sa Théodore Pellerinom koji će Jacques de Baschera; Arnaud Valois će se naći u ulozi Saint Laurenta; Alex Lutz u ulozi Pierre Bergéa i Agnès Jaoui će tumačiti Gaby Aghion, osnivačicu brenda Chloé, koji je i uzdigao Karlovu karijeru.

Just wow: Snima se serija o legendi mode Karlu Lagerfeldu (фото 4)

Kroz predstavljanje queer subculture i glamura pariskog sveta mode, predstojeća serija Kaiser Karl predstavljaće prvu drama seriju o čuvenom dizajneru, koji je ranije bio samo tema dokumentarnih filmova.

Vođeni ambicijom da rekreiraju šik atmosferu Pariza 1970-ih, serija će uključitivati preko 2,200 statista i 3,000 kostima, od čega će 160 biti kreirani od nule, a snimaće se na preko 40 lokacija.

Povezani članci

Buro 24/7 Izbor