Pretraga

Majice sa sloganima odigrale su svoje uloge u ovim kultnim filmovima

Majice sa sloganima odigrale su svoje uloge u ovim kultnim filmovima

Tekst: BURO.

Obožavamo citate u svim formama, bilo da dolaze u obliku knjige posvećene upravo i samo njima, isečcima iz naših omiljenih knjiga ili fraza odabranih umetnika. Ovoga puta, ova igra nas je odvela do citata sa majica koje su odigrale svoju ulogu u nekim kultnim filmovima. Choose your fighter!

Breathless

Majice sa sloganima odigrale su svoje uloge u ovim kultnim filmovima (фото 1)

Godard je promenio način na koji gledamo ljubav, a njegov film "Breathless" je pokrenuo Francuski novi talas i u nasleđe nam, osim kadrovskih lepota, ostavio i ovu ikoničnu majicu sa ispisom New York Herald Tribune. Citat je zapravo naziv novina koje su postojale između 1924. i 1966. i bile glavna konkurencija New York Times-u.

Fight Club

Majice sa sloganima odigrale su svoje uloge u ovim kultnim filmovima (фото 2)

Fight Club je, jednom rečju, masterpiece, gledaoci su njim opsednuti od 1999. pa do danas. Ideja, egzekucija, fenomenalni glumci i naravno Brad Pitt sa Sock It To Me majicom. Ipak, ne zaboravite najvažniju poruku ovog filma: "The things we own end up owning us."

Pulp Fiction

Majice sa sloganima odigrale su svoje uloge u ovim kultnim filmovima (фото 3)

"Pulp Fiction" je jedan od najcitiranijih filmova ikada napisanih. Iako se na kultnim majicama iz filma ne nalaze citati, one vrište "Ha-ha-ha" Samuel L. Jacksona iz iz kultne scene They're your clothes.

Mean Girls

Majice sa sloganima odigrale su svoje uloge u ovim kultnim filmovima (фото 4)

Ne postoji film koji vernije ilustruje opsesiju Y2K stilom nego "Mean Girls". U glavnim ulogama nalaze se ružičaste juicy couture trenerke, mini suknje i nezaboravna Bling Bling majica koju Amanda Seyfried kao Karen Smith nosi u sceni u kojoj ona i njena mean girls ekipa špartaju školskim hodnikom kao da poseduju mesto. 

The Girl With The Dragon Tattoo

Majice sa sloganima odigrale su svoje uloge u ovim kultnim filmovima (фото 5)

Rooney Mara u ulozi Lisbeth Salander sa izblajhanim obrvama (da li je ovo u stvari preteča najnovijeg trenda?), gomilom pirsinga i hladnim stavom je pravi badass, i ima majicu sa ispisom Fuck you, you fucking fuck da to i dokaže.

Totally Fucked Up

Majice sa sloganima odigrale su svoje uloge u ovim kultnim filmovima (фото 6)

"Totally Fucked Up" datira iz 1993. i smatra se uvodnim filmom u New Queer Cinema žanr. Radnja prati potpuno poljuljanje živote četiri gej muškarca i dve lezbejke, a majica sa ispisom ​I blame society u potpunosti oslikava nihilizam generacije 90-ih. Nosili bismo je i danas!

Napoleon Dynamite

Majice sa sloganima odigrale su svoje uloge u ovim kultnim filmovima (фото 7)

Vote for Pedro je verovatno najpoznatiji citat sa majice iz filma i predstavlja referencu na slogan kampanje u kultnom klasiku iz 2004. Danas se ova fraza koristi uglavnom kada između dva kandidata treba izabrati trećeg. 

Teen Wolf

Majice sa sloganima odigrale su svoje uloge u ovim kultnim filmovima (фото 8)

"Teen Wolf" i ispis What are you looking at dicknose? ozbiljna su konkurencija "Napoleon Dynamite-u" i još jedan transparent koji bismo rado poneli na grudima u inat svim hejterima.

White Men Can't Jump

Majice sa sloganima odigrale su svoje uloge u ovim kultnim filmovima (фото 9)

Kao i svaki drugi sportski film, i "White Men Can't Jump" je mnogo više od priče o košarci i upravo u jednoj od njegovih scena Woody Herrelson nosi majicu sa ikoničnim ispisom Parental Advisory Explicit Lyrics

Povezani članci

Buro 24/7 Izbor