Pretraga

Lista alternativnih prazničnih filmova čiju premisu ne znate napamet

Lista alternativnih prazničnih filmova čiju premisu ne znate napamet

Tekst: BURO.

Sezona je ultimativnog bindžovanja, pa iako volimo da se prepustimo sladunjavim i neopterećujućim Božićnim filmovima, ove godine odlučili smo da promeštamo karte, precrtamo "Love Actually" i okrenemo se prema nekonvencionalnim prazničnim filmovima. Donosimo vam rezultate naše potrage.

Tangerine

Lista alternativnih prazničnih filmova čiju premisu ne znate napamet (фото 1)

"Tangerine" je moćna priča o porodici i školski primer nekonvencionalnog prazničnog filma. Nakon što je čula da ju je dečko varao dok je bila u zatvoru, transrodna seksualna radnica i njena najbolja prijateljica odlučne su da njemu i njegovom novom ljubavniku očitaju lekciju. Iako praznike vezujemo za sneg i hladan vazduh, pustite da vas ove zime zagreju sunčane ulice Los Anđelesa, iznenadiće vas koliko se prazničnog duha krije u ovakvom scenariju.

Boiling Point

Lista alternativnih prazničnih filmova čiju premisu ne znate napamet (фото 2)

Kupuju se pokloni, spremaju se novogodišnji outfiti, doček je blizu, a "Boiling Point" je na 100. stepenu, baš kao i u ovom tenzičnom filmu. U jednoj od najprometnijih noći u godini, harizmatični šef kuhinje jednog od najpoznatijih restorana u Londonu kog tumači Andy Jones, balansira između noža, iznenadne posete inspekcije i zahteva gostiju. Sigurni smo da možete da se poistovetite. 

The Worst Person In The World

Lista alternativnih prazničnih filmova čiju premisu ne znate napamet (фото 3)

Iako u pravom smislu te reči "The Worst Person In The World" nije praznični film, može vam pomoći da ih lakše podnesete, posebno ako od novogodišnje trpeze dobijate grčeve u stomaku koji nemaju nikakve veze sa hranom, već pitanjima, pritiscima i očekivanjima onih koji oko nje sede. Ovaj film će vas zagrliti i podsetiti da smo svi mi nekada najgore osobe na svetu koje ne znaju šta rade sa sobom, nemaju stotinu i jednu (novogodišnju) rezoluciju i veliki životni plan i ono što je još važnije - da je to sasvim okej.

In Bruges

Lista alternativnih prazničnih filmova čiju premisu ne znate napamet (фото 4)

Parče melanholije, empatije i duhovitosti - to je upravo ono što ćete dobiti od filma "In Bruges". Ako za ovaj period godine vezujete upravo te emocije, pronašli ste svoj alternativni filmski naslov. Na dva sata naći ćete se u Belgiji gde su Ray i Kan - fenomelani Colin Farrel i Brendan Gleeson - plaćene ubice, zaglavili nakon neuspešne misije. I ne brinite, oni su mnogo bolje društvo nego što zamišljate.

Edward Scissorshands

Lista alternativnih prazničnih filmova čiju premisu ne znate napamet (фото 5)

Edward Scissorshands je čovek - nedovršeni projekat naučnika koji je preminuo ostavljajući ga sa oštrim makazama umesto ruku. Prodavačica iz predgrađa Peg odlučuje da ga odvede kući, gde se on zaljubljuje u njenu ćerku Kim, Winonu Ryder, koja je tada imala samo 18 godina. Ipak, uprkos svojoj ljubaznosti i umetničkom talentu, Edward kog tumači Johnny Depp je obeležen da bude marginalizovan. Ako želite zaista drugačiji praznični film, kliknite play.

Povezani članci

Buro 24/7 Izbor