Michaela Coel, autorka serije „Mogu da te uništim“ piše knjigu i to je najbolja vest koju smo čuli ovih dana

    30.04.2021.
    RECOMMENDED

    https://buro247.rs/wp-content/uploads/2021/04/destryoyoucover.jpg

    Bilo je dosta prijatnih iznenađenja na ovogodišnjim dodelama nagrada i imajući na umu kako su neke prethodne godine prolazile, ova nam je i jedna od favoritnih, s obzirom na to da je Chloé Zhao odnela pobedu u većini kategorija. Međutim, to još uvek ne znači da nije bilo i neprijatnih iznenađenja i da nešto ne bismo uradili drugačije. Apsolutni manjak odavanja priznanja remek delu kao što je “Mogu da te uništim” je bio prilično bolan udarac, i iako se ova serija nije našla kao pobednik ni u jednoj kategoriji, nas što se tiče “Mogu da te uništim” je apsolutni pobednik svih nagrada i festivala u kategoriji Najbolja kratka serija, a Michaela Coel najglasniji i najvibrantniji glas nove generacije.

    Bilo kako bilo, kosmos uvek funkcioniše po uređenom daš-dobiješ principu, iako nagrada što se tiče ostajemo razočarani, u tom stižu i dobre vesti da promene atmosferu. Michaela će objaviti knjigu u septembru!

    I da, već vidimo da će ovo biti it štivo čiji prevod ćemo jedva čekati, a vrlo verovatno i dobiti.

    Pod naslovom “Misfits: A Personal Manifesto” knjiga je zapravo u izvesnom smislu autobiografija i pratiće lične anegdote i dogodovštine iz života same autorke, kako poslovnog tako i privatnog, kao i njen put ka uspehu, i vraćanju moći i samopouzdanja nakon napada koji je preživela. Marianne Tatepo, koja stoji iza izdavačke kuće koja će objaviti knjigu je i sama priznala da je ozbiljan fan Coelinog dela i da je od kada je prvi put gledala seriju “Chewing Gum” znala da je Michaela jedinstvena a da je “Mogu da te uništim” to mišljenje samo potvrdilo. “Još jednom je dokzala da su njeni fanovi svuda. I da ume da bude i razoružavajuća, i predivna, i urnebesno smešna i nežna. Michaelino pripovedanje nas uvek natera da razmišljamo, i da onda da razmislimo i još jednom”.

    https://buro247.rs/wp-content/uploads/2021/04/1619797034692929.jpg

    “Misfits” će biti upravo na tragu prethodnih, doduše TV ostvarenja, ali za koje je sama Coel pisala scenario, i preneće iste ideje, misli, i emocije sa ekrana u knjigu. Razmatraće pitanje moći, pozicije, osnaživanje, feminizam, i dati glas i prostor celoj jednog generaciji. “Misfits: A Personal Manifesto” će biti objavljen 7. septembra, a ako bude tražena kao što je serija gledana (a hoće) možda nije loša ideja poručiti je na vreme. Jedvačekanje može da počne!

    Saznaj više:
    Povezani članci: