Pretraga

Mini TV serija o rock bendu koju isčekujemo: Daisy Jones & The Six

Mini TV serija o rock bendu koju isčekujemo: Daisy Jones & The Six

Tekst: BURO.

Nastup uživo nekadašnjih članova benda Fleetwood Mac - Stevie Nicks i Lindsey Buckinghama bio je povod bestseller romana i Amazonove serijske adaptacije.

Mini TV serija o rock bendu koju isčekujemo: Daisy Jones & The Six (фото 1)
Mini TV serija o rock bendu koju isčekujemo: Daisy Jones & The Six (фото 2)

Tokom 1997. godine, Fleetwood Mac je održao concert u kom su Stevie Nicks i Lindsey Buckingham razmenili nekoliko vatrenih pogleda baš uoči numere Landslide. Autorka Taylor Jenkins Reid je to iskoristila kao povod za njen roman, koji će se ispostaviti i najprodavaniji, a sada i serija na Amazonovom Prime Videu - Daisy Jones & The Six.

“Stalno sam se vraćala na momenat kada je Lindsey gledao Stevie kako peva Landslide”, napisala je Jenkins u eseju iz 2019. Za Hello Sunshine, producentsku kuću koja stoji iza mini serije. „Ti pogledi su izgleda kao oni koji razmenjuju dvoje zaljubljenih ljudi. Pa ipak, nikada nećemo saznati šta se tu sve zbivalo između njih. Želela sam da napišem priču o tome - kako granice između stvarnog života i nastupa mogu da se zamagle, o tome kako bi pevanje o starim ranama moglo da osveži.”

Pored ovog benda, autorki Reid inspiracija je bila i istorija muzičke scene u predgrađu Los Anđelesa Laurel Canyon, kao i indie duo Civil Wars koji je osvojio četiri Grammy-ja pre nego što su misteriozno raskinuli svoje partnerstvo 2014. godine. Inspiracija joj je bila i muzika koja se kasnije pojavila na soundtrack-u serije, poput Blake Millsa (koji je radio sa Bob Dylan i Joni Mitchell), Phoebe Bridgers i Marcus Mumford. Numera Dancing Barefoot Patti Smith iskorištena je za špicu.

Mini TV serija o rock bendu koju isčekujemo: Daisy Jones & The Six (фото 3)
Mini TV serija o rock bendu koju isčekujemo: Daisy Jones & The Six (фото 4)

Prve tri episode serije moći će da se strimuju na platformi Prime Video od 24. marta ove godine. Serija je dobila ocenu od 72% na Rotten Tomatoes, tako da je definitivno must watch.

Povezani članci

Buro 24/7 Izbor