Pretraga

Najbolje skandinavske serije za ušuškavanje

Najbolje skandinavske serije za ušuškavanje

Tekst: BURO.

Kada kažemo Skandinavija i ušuškavanje, prvo na šta pomislite su sigurno njihovi besprekorni enterijeri sa velikim krevetima, čistom belom posteljinom i bež ćebencima. Ali, danas smo ovde zbog serija, i to onih koje nisu krimi. Verujemo da ste našu listu skandinavskih krimića i trilera odavno izbindžovali, a ovo tmurno i mokro vreme najbolje je za topli čaj i bezbrižne drame o ljubavi, porodici i prijateljstvu. Ukoliko ste fan skandi noir-a možda će vam par lica biti poznato i biće pravo osveženje videti ih u potpuno drugačijem set up-u. Uvijte se u omiljeno ćebe, topli napitaj u ruke i krećemo!

Najbolje skandinavske serije za ušuškavanje (фото 1)

BONUS FAMILY 

Ukoliko ste voleli seriju Modern family i nedostaju vam njihove svakodnevne zavrzlame, evo pravog rešenja u vidu švedske varijacije na temu. Ova serija pokazuje kompleksne odnose jedne porodice na severu Evrope i zbog svoje kulturološke autentičnosti zaista daje kvalitetan ali i zabavan uvid u anatomiju svakodnevnog života ovog kraja. Priča se vrti oko porodica bivših supružnika i njihovih veza koje razvijaju nakon propasti braka. Kroz četiri sezone smejaćete se, plakati i vezati za glavne likove ali i shvatiti koliko su kompromisi, razumevanje i lljubav presudni za stvaranje životne harmonije

Najbolje skandinavske serije za ušuškavanje (фото 2)

HOME FOR CHRISTMAS

Nikad nije rano krenuti sa predlozima prazničnih serija, pa evo jednog da otvorimo sezonu. U pitanju je norveška serija sa tridesetogodišnjom protagonistkinjom kojoj su se smučili komentari porodice i prijatelja na račun njenog singl života, zbog čega ona odlučuje da se upusti u jedan specifičan izazov. Ukoliko vam je muka od slatkoće klišea novogodišnjih naslova, ova serija pruža nešto drugačiji dojam, ali ipak umotan u slatki paketić za ispod jelke. 

Najbolje skandinavske serije za ušuškavanje (фото 3)

LOVE & ANARCHY 

Sofi je mlada ambiciozna žena koja želi da izvuče maksimum od sebe u karijernom smislu. Ona je udata i ima dvoje dece i dobija zadatak da modernizuje staru izdavačku kuću. Njen savršeno uređeni život ovde biva poljuljan, kada IT inženjer Max i počne da flertuje sa njom. Njihova igra tokom flertovanja nije uobičajena kao što ste inače navikli u serijama i upravo je ona razlog da ovu seriju obavezno stavite na listu. 

Najbolje skandinavske serije za ušuškavanje (фото 4)

ALSKA MIG 

Kroz dve sezone ove serije pratimo emotivnu priču o ljubavi, prijateljstvu i bolu tri generacije iz Stokholma. Uz vrsnu glumu glavnih aktera, toliko ćete se saživeti sa njima da će vas tokom gledanje srce stezati u nekoliko navrata. 

Povezani članci

Buro 24/7 Izbor