Pretraga

Novi filmovi i serije koje ćemo gledati u julu na streaming platfromama!

Novi filmovi i serije koje ćemo gledati u julu na streaming platfromama!

Tekst: BURO.

Sasvim jasno da vam se mesec jul verovatno nikako ne uklapa u ideju sedenja kod kuće i bindžovanja serije. Takve vrste zabave su nekako rezervisane za zimski i jesenji period kad jedino što želimo je da zima prođe i dođe leto što pre. A kada ono konačno stigne, želimo da ga provedemo napolju, u prirodi, sa društvom, sa partnerom, na bazenu, na žurkama. Međutim, šta ako bismo vam reklli da se na ekranima u julu pojavljuju neki ozbiljno dobri naslovi? A i da su paklena vikend popodneva kada termometar gazi četrdeseti podeok zapravo savršena da ih provedete sa činijom sveže isečene lubenice i pod klimom? Ostavićemo vam nekoliko sjajnih i novih naslova koji ovog meseca stižu na platforme, pa sami odlučite.

“Summer of soul”

Premijera: 2. jul

Platforma: HULU

Novi filmovi i serije koje ćemo gledati u julu na streaming platfromama! (фото 1)

Ahmir “Questlove” Thompson predstavlja moćan dokumentarac koji ima snagu da nas vrati pola veka unazad. Delom muzički film, delom istorijski, bavi se legendarnim događajem koji proslavlja crnačku kulturu i zajednicu, modu i muziku. Tokom šest nedelja u leto 1969. godine južno od Vudstoka, Harlem Cultural Festival se održao u Mount Morris parku (sada Marcus Garvey Park). Cela manifestacija je bila zabeležena ali snimci nikada nisu prikazivani i bili su u priličnoj meri i zaboravljeni. Do sad. “Summer of soul” osvetljava važnost zajednice, i svedoči o izlečujućoj snazi koju muzika može da ima u vreme nemira, što važi i za prošlost i za sadašnjost. Film uključuje mnogo nikada viđenih snimaka, između ostalog nastupe Stevie Wondera, Nine Simone, Sly & the Family Stone, Gladys Knight & the Pips, Mahalia Jackson, B.B. King, The 5th Dimension i drugih.

“We the people”

Premijera: 4. jul

Platforma: Netflix

Novi filmovi i serije koje ćemo gledati u julu na streaming platfromama! (фото 2)

Janelle Monáe, H.E.R., Adam Lambert, Brandi Carlile, i ostali umetnici našli su se u zajedničkoj misiji objašnjavanja građanskih prava. U animiranoj seriji koja pomalo podseća na druge omiljene Netflixove naslove ovog tipa kao “Have a good trip” ili serijal o meditaciji, poznata ekipa govori o tome šta su osnovna građanska prava, oko čega nema kompromisa, kako izgleda dobro uređena država i sistem. U skladu sa temom a i činjenicom da su se prebacili u producentske vode, seriju potpisuju Barack i Michelle Obama.

“Gunpowder milkshake”

Premijera: 14. jul

Platforma: Netflix

Novi filmovi i serije koje ćemo gledati u julu na streaming platfromama! (фото 3)

Netflix je ovaj film nazvao "majkom svih akcionih filmova" i potpuno nam je jasno i zašto. Ne viđamo često akcione filmove u kojima su u glavnim ulogama samo junakinje (ali ne samo što se nadamo da će toga biti sve više i više, nego što smo gotovo i uvereni da je tako!) i ovaj film je totalno ozveženje. Tri generacije žena ustaju protiv nepravde koja im je načinjena i suprotstavljaju se ljudima koji pokušavaju da im uzmu sve što imaju. Preambiciozna i glupa ideja za one koji se susretnu sa ove tri super žene. 

“Young Royals”

Premijera: 1. jul

Platforma: Netflix

Novi filmovi i serije koje ćemo gledati u julu na streaming platfromama! (фото 4)

Young Royals” je najnovija serija koja nas transportuje u svet uticajnih i bezobrazno bogatih. Priča prati princa Wilhelma u njegovom pokušaju da se prilagodi novoj prestižnoj privatnoj školi u koju kreće, Hillerska. Uz puno slobode, nova iskustva i nove prijatelje, ima mogućnost da otkrije ko je on zapravo i šta stvarno želi, kakav život, i počinje da mašta o budućnosti koja je ispunjena slobodom i bezuslovnom ljubavlju, a ne zvaničnim dužnostima i dogovorima, i moraće da izabere da li planira da se vrati u stari svet obaveza i dužnosti, ili zakorači na novi na kom ga možda zaista čeka prava ljubav.

“The last letter from your lover”

Premijera: 23. jul

Platforma: Netflix

Novi filmovi i serije koje ćemo gledati u julu na streaming platfromama! (фото 5)

Ova romantična drama zasnovana je na romanu JoJo Moyes i prati dve priče smeštene u sadašnjost i prošlost koje se prepliću. U jednoj je Ellie Haworth (Felicity Jones) kao ambiciozna novinarka koja otkriva hrpu ljubavnih pisama iz 1965. godine i postaje odlučna u tome da razoktrije misteriju tajne afere koja se odvijala iza tih pisama. S druge strane, ono što otkriva je priča između Jennifer Stirling (Shailene Woodley), koja je žena bogatog industrijalca, i Anthony O'Hare (Callum Turner), finansijskog novinara koji se bavio njime i njegovim poslovom. Otkrivajući ljubavnu priču i zabranjenu aferu iz prošlosti, počinje da se odmotava i njena priča sa posvećenim i zabavnim arhivarom (Nabhaan Rizwan), koji joj pomaže da pronađe još pisama. Ljubavna drama koja se gleda u jednom dahu!

“Legenda o podzemlju”

Premijera: Već se prikazuje

Platorma: HBO GO

Novi filmovi i serije koje ćemo gledati u julu na streaming platfromama! (фото 6)

Nažalost nije nikakva nepoznanica da je u mnogim državama LGBTQ+ zajednica još uvek na udaru diskriminacije i predrasuda, a posledično ranjiva grupa za maltretiranje. Dokumentarac HBO, „Legenda o podzemlju“ donosi upravo priču o jednoj zajednici koja živi i bori se za svoja prava u apsolutnim neuslovima, i u suštini je bolan i dirljiv podsetnik na borbu protiv brutalne diskriminacije u Nigeriji, iz ugla nekoliko harizmatičnih mladih ljudi koji se bore za slobodu govora. Uz pomoć društvenih medija, poznatih ličnosti i kreativnog izražavanja, oni pokreću kulturološku debatu koja dovodi u pitanje ideale o rodnom konformizmu i ljudskim pravima u Nigeriji.

“Beli lotos”

Premijera: 12. jul

Platforma: HBO GO

Novi filmovi i serije koje ćemo gledati u julu na streaming platfromama! (фото 7)

Ukoliko vam treba komedija, ali sa malo zaoštrenijom satirom, nova HBO serija je pravi izbor, a i dolazi u idealno vreme taman kada su nam svima misli zaista na odmorima, plažama i morima. “Beli lotos” je u svojoj suštini društvena satira u ekskluzivnom hotelu na Havajima, i prati sedmodnevni odmor raznih hotelskih gostiju, dok se opuštaju i podmlađuju u ovom raju i podseća nas da odlazak na putovanje ne mora baš uvek da znači i odmor. Duhovito, ali i veoma veoma pametno.

“The Water Man”

Premijera: 9. jul

Platforma: Netflix

Novi filmovi i serije koje ćemo gledati u julu na streaming platfromama! (фото 8)

Jedan od najlepših porodičnih filmova koje je moguće dodati na listu i koji prati malog Gunnera (kog igra fantastični Lonnie Chavis) koji se uputio u potragu i zadatak da spasi svoju bolesnu majku. Gunner je u misiji da pronađe mitsko biće za koje se veruje da krije tajnu besmrtnosti, Vodeni čovek. Nakon što mu se u putovanju pridružuje i misteriozna devojka Jo, njih dvoje zajedno putuju u daleku Wild Horse šumu. Što dublje zalaze u šumu to postaje čudnije i opasnije, ali i zabavnije nama sa ove strane ekrana, a “The Water Man” čini naslovom u rangu mnoge druge fantazije koju i te kako volimo, od filam “Panov lavirint” do legendarnog “Gospodara prstenova”.

 “Dobro došli u Utmark”

Premijera: 22. jul

Platfroma: HBO GO

Novi filmovi i serije koje ćemo gledati u julu na streaming platfromama! (фото 9)

U udaljenom kutku nordijskog severa svako svakog zna. Ovakva premisa bi bila ista sve da je priča smeštena u praktično bilo koji mali grad jer je dinamika u svima ista, ali pored toga ovaj norveški gradić nešto čini sasvim posebnim. Splet neverovatnih ličnosti. Kada optimistična nova nastavnica stigne u Utmark, ona shvata da je nešto ovde pomalo off, jer kako se čini jedina stvarno zrela osoba u ovom gradu je 12-ogodišnja devojčica, a da su svi ostali onako pomalo na svoju ruku.Korumpirani šerif, pastir alkoholičar, sveštenik koji mrzi Boga, makro koji je u žalosti. Svako je pronašao svoje mesto u Utmarku, i ruku na srce načinio ga prilično neobčnim mestom za život.

Povezani članci

Buro 24/7 Izbor