Pretraga

Odvojili smo za vas najbolje romantične komedije povodom pride meseca

Odvojili smo za vas najbolje romantične komedije povodom pride meseca

Tekst: Maja Mijatović

Romantične komedije nam uvek dobro dođu na kraju napornog dana ili nedelje, zar ne? Potpuno opuštanje, predvidljive priče, onaj mali pogled kroz ružičaste naočare koji nam je svima ponekad potreban, izvesnost da će se sve na kraju dobro završiti (po mogućstvu na nekom gejtu aerodroma i uz aplauz okupljenih neznanca). 

Priče koja vam danas izdvajamo - i preporučujemo ne samo za vikend već i za svaki dan (ponoviti po potrebi) - zabaviće vas i relaksirati, a volimo ih i zato što su pioniri svog žanra u LGBTQ+ areni, happy Pride Month

"s ljubavlju, SIMON"

Odvojili smo za vas najbolje romantične komedije povodom pride meseca (фото 1)

Film je zasnovan na knjizi "Sajmon protiv zavere homo sapiensa“ koja se fokusira na homoseksualnu tinejdžersku romansu šesnaestogodišnjeg Simona Spiera koji svoju seksualnu orijentaciju skriva od porodice, prijatelja i svih kolega iz razreda. Međutim, kada se ta tajna otkrije, on mora da se suoči sa svima i da se pomiri sa svojim identitetom.

"THE HALF OF IT"

Odvojili smo za vas najbolje romantične komedije povodom pride meseca (фото 2)

Stidljiva devojka Ellie živi u zabačenom gradiću sa svojim ocem i trči na sve strane kako bi postigla da uradi sve domaće zadatke drugih učenika. Sve se menja kada joj dopadljivi Paul plati da napiše pismo njegovoj simpatiji Aster. Ellie nije očekivala da će njih dvoje postati prijetelji, a još manje da će se i ona zaljubiti u njegovu simpatiju.

"HAPPIEST SEASON"

Odvojili smo za vas najbolje romantične komedije povodom pride meseca (фото 3)

Uvek je pravo vreme za božićne filmove, oni su stanje svesti ne (samo) sezone. U ovom Hulu originalu Abbi i Harper su srećan lezbejski par na ivici prosidbe – to jest, sve dok Harper ne pozove Abbi za praznike u kuću svojih roditelja i otkrije joj da još uvek nije rekla roditeljima za njihovu vezu.

"Filipe Morise, volim te!"

Odvojili smo za vas najbolje romantične komedije povodom pride meseca (фото 4)

Zvezde ovog filma zasnovanog na stvarnom paru su Jim Carrey i Ewan McGregor. Steven Russell (Jim Carrey) postaje policajac, ženi se i zasniva porodicu ali nakon saobraćajne nesreće obećava da će biti veran sebi. Javno se izjašnjava kao gej, seli se na Floridu i nakon ilegalnog načina života odlazi u zatvor gde upoznaje Phillipa.

"klinci su u redu"

Odvojili smo za vas najbolje romantične komedije povodom pride meseca (фото 5)

Istopolni bračni par Nic i Jules imaju savršenu porodicu sa dve ćerke Joni i Laser, koje su začete veštačkom oplodnjom, od istog donatora. One jednog dana odluče da žele da upoznaju svog oca i uvedu ga u svoju ne-baš-tradicionalnu porodicu.

"THE THING ABOUT HARRY"

Odvojili smo za vas najbolje romantične komedije povodom pride meseca (фото 6)

Film prati Sama, gej mladića koji se sreže sa svojim nekadašnjim nasilnikom iz srednje škole. Dva nekadašnja neprijatelja prisiljeni su da zajedno krenu na put povodom proslave veridbe zajedničkih prijatelja na Dan zaljubljenih, a na tom putu se zaljubljuju.

"THE FEELS"

Odvojili smo za vas najbolje romantične komedije povodom pride meseca (фото 7)

Andi i Lu su uzbuđene da proslave svoje venčanje i organizuju zajedničko putovanje sa prijateljicama po dolini vinograda Napa. Već prve noći stvari kreću po zlu kada jedna od budućih mladi prizna da nikada nije doživela orgazam.

"Dženino venčanje"

Odvojili smo za vas najbolje romantične komedije povodom pride meseca (фото 8)

Jennini roditelji i sestre pokušavaju da joj nameste dejt sa muškarcima svaki put kada ih poseti. Ono što ne znaju jeste činjenica da je ona već pronašla ljubav života, svoju "cimerku" Kitty, koju je upoznala još pre pet godina. Jedino što Jenna želi je da se uda za svoju devojku i da zajedno osnuju porodicu.

Povezani članci

Buro 24/7 Izbor