Ove premijere filmova i serija su obavezno modno štivo za novembar i decembar

    11.11.2021.
    RECOMMENDED

    https://buro247.rs/wp-content/uploads/2021/11/modnepremijere_cover.jpg

    Novi film Wesa Andersona, priča o ubistvu Maurizia Guccija i druga sezona crne komedije o Katarini Velikoj – da, pričamo o ostvarenjima koja će premijeru imati do kraja decembra, a u kojima je rad kostimografa jednako važan koliko i režija. 


    „francuska depeša“

    od 2. decembra


    https://buro247.rs/wp-content/uploads/2021/11/1636710867903489.png

    Steve Zissou iz filma „Vodeni svet Stiva Zisua“, genijalni Mr. Fox u odelu od somota, Margot Tenenbaum ili Susie Bishop – likovi iz filmova koje potpisue Wes Anderson su bez ikakvog preterivanja postali stilske ikone. Apsolutno ne sumnjamo da slična sudbina čeka i urednike i novinare magazina „Francuska depeša“ iz istoimenog filma koji je ove godine otvorio Kanski festival. Glumačka ekipa je bukvalno neverovatna, tu su Bill Murray kao glavni urednik, Elisabeth Moss kao izvršna urednica, Owen Wilson piše članke o putovanjima, Jason Schwartzman je karikaturista, Jeffrey Wright piše kritike o restoranima, Frances McDormand je dopisnica koja izveštava o studentskim protestima u Parizu 1968. Kostime potpisuje briljantna Milena Canonero koja je redovni Andersonov saradnik. Mini zanimljivost: film je sniman u Francuskoj na lokaciji poznatoj po proizvodnji tradicionalnih papuča postavljenih krznom, a kada su to otkrili Anderson i Canonero su te papuče ubacili u kostime za film. 


    „THE harder They FALL“

    od 3. novembra


    Satirična serija o Katarini Velikoj ne pretenduje i ne tvrdi da ima dokumentarnu vrednost. Istorija u ovom ostvarenju nije visoko na listi prioriteta pa tako i sama Katarina preuzima vlast od svog muža ne tokom dve decenije već u roku od nekoliko meseci. Dizajnerka kostima Emma Fryer ovu promenu propratila je drastičim promenama u njenom načinu odevanja jer „što je ona moćnija, moćnija je i njena odeća“ (iz tog razloga je na kraju prve sezone dok je u toku vojnin udar, Katarina obučena u ciklama haljinu). Što se tiče Petra III, Emma je deo inspiracije pronašla u Versace stilu pa tako ruski car nosi animal printove, krzno i kožne pantalone i ne odvaja se od bisera svoje majke. U novoj sezoni gledaćemo i Gillian Anderson koja će igrati Katarininu majku, Johannu Elizabeth Holstein-Gottorp.

    https://buro247.rs/wp-content/uploads/2021/11/1636710867232649.pnghttps://buro247.rs/wp-content/uploads/2021/11/1636710973744646.png

    Ova priča u režiji sjajnog Čileanca Pabla Larraína i, kako već i vrapci na grani znaju, sa Kristen Stwart u glavnoj ulozi, bavi se prelomnim trenutkom u životu princeze sa početka devedesetih kada je odlučila da promeni svoj život.
    Radnja filma smeštena je u svega nekoliko dana pri kraju 1991. godine tokom božićnih praznika, kada je princeza Diana počela da se suočava sa svojom odlukom da se razvede od princa Charlesa.
    Film daje uvid u ekstravagantan život na imanju Sandringham i savršeno dočarava emocije Lady Di usled borbe sa glasinama o aferama dok je izbegavala nemilosrdne paparace.

    Saznaj više:
    Povezani članci: