Pretraga

Ovih šest podkasta su idealna zamena za legendarne serije

Ovih šest podkasta su idealna zamena za legendarne serije

Tekst: BURO.

Poznate ličnosti su obični ljudi kao i mi. Okej, nisu baš. Ali u vreme globalne epidemije, kada smo svi prinuđeni da radimo od kuće u papučama i pidžami, najlakše je prisetiti se da su i oni samo ljudi. Veliki ekrani i snimanja su trenutno na pauzi i glumci se okreću podkastima koje snimaju u udobnosti svog doma. To nisu klasični podkasti već materijal vredan bindžovanja. To objašnjava zašto najnoviji projekat Jesse Eisenberga nije film nego pet sati, sedamnaestominutne audio drame “When You Finish Saving The World” (gde pored njega “glume” Kaitlyn Dever i Finn Wolfhard (“Stranger Things”)) koja je upravo objavljena na platformi Audible. Da li ste spremni za ovakvu serija-u-podkast zamenu? Nastavite za čitanjem.

Ako volite seriju “Seks i grad”

Slušajte: DIRTY DIANA

Ovih šest podkasta su idealna zamena za legendarne serije (фото 1)

Ukratko: Poslednja serija iz mladog podkast studija QCODE u šest epizoda donosi priču o Diani, ženi koja tajno vodi erotski sajt gde intervjuiše žene o njihovim seksualnim fantazijama dok pokušava da se snađe u svom braku bez seksa.

Celebrity faktor: 10/10. Sa njenim legendarnim napuklim glasom, teško je zamisliti bilo koga drugog da glumi Dianu do Demi Moore. Ako još na to dodate sporedne ali izuzetno poznate glasove u ostalim ulogama, kao što su Lena Dunham, Gwendoline Christie i Melanie Griffith dobijate senzualnu poslasticu u kojoj je zapravo all-star tim.

Zašto posebno volimo ovaj podkast: Zato što je iskren. Shana Feste autorka, i režiserka, je inspirisana sopstvenim brakom želela da napravi sex-positive priču, ispričanu kroz potpuno žensku perspektivu i rasturila je!

Najbolje vreme za slušanje: Dobro, seks scene definitivno nisu za poslvno okruženje, ali s druge strane, koga uopšte briga kada svi radimo od kuće?

Ako volite seriju “Naslednici”...

Slušajte: BLOOD TIES

Ovih šest podkasta su idealna zamena za legendarne serije (фото 2)

Ukratko: Od Wonderyja (mudra ekipa iza hit serija baziranih na istinitim pričama i zločinima poput “Dirty John” i “The Shrink Next Door”) dolazi drama u šest delova o bratu i sestri koji ostaju bez svojih (vredi napomenuti veoma bogatih) roditelja, koji ginu u misterioznoj avionskoj nesreći. Ovo dvoje su iako prilično nespremni, u situaciji da moraju da se suoče sa nekim prilično neprijatnim porodičnim istinama. 

Celebrity faktor: 7/10. Fanovi Netfloxove serije “Love” će prepoznati Gillian Jacobs kao Eleonore Richland a fanovi,  Disney crtanog filma “Zamrznuto kraljevstvo” će prepoznati Olafa, pardon, Josha Gada, kao Eleonorinog brata Michaela.

Zašto posebno volimo ovaj podkast: Ubistvo! Novac! Droga! Ako vam je dosta istinitih zločina ali ipak i nije, “Blood Ties” je najbliže što može da se dođe tom nivou drame, ali da je ipak sve fiktivno.

Najbolje vreme za slušanje: Kratke i dinamične epizode od pola sata su savršene za šetnju ili odlazak na ručak. Ipak, veoma je lako navući se tako da pazite da se sa ručka vratite na vreme u kancelariju.

Ako volite seriju “Izgubljeni”…

Slušajte: PASSENGER LIST

Ovih šest podkasta su idealna zamena za legendarne serije (фото 3)

Ukratko: Avion nestaje. Svi su sumnjivi. Traganje za istinom. Ok, možda smo to ukrali od Radiotopia studija koji je producirao ovu triler misteriju ali stvarno su sve objasnili bolje nego što bismo mi umeli.

Celebrity faktor: 5/10. Kelly Marie Tran, Colin Morgan, Patti LuPone. Hm… definitivno nije onaj podkast koji ćete slušati zbog poznatih ličnosti i velikih imena, ali njihove uloge i priča su jako jako dobri.

Zašto posebno volimo ovaj podkast: Ako uživate da se igrate detektiva, potpuno ćete se opsesti istragom Kaitlin Le (Tran) da otkrije istinu o nestanku transatlantskog aviona na kom je bio njen brat blizanac. Svaka od osam epizoda se fokusira na drugog putnika, i otkriva veliki broj tragova, nedoslednosti i sumnjivih aktivnosti.

Najbolje vreme za slušanje: Kada putujete duže kolima ili vozom. Želećete da se uključite na ovo putovanje, postanete deo aviona i ne prekidate vožnju dok ne stignete do kraja. Znate već, kao pravi putnik.

Ako volite seriju “Preostali”…

Slušajte: BLACKOUT

Ovih šest podkasta su idealna zamena za legendarne serije (фото 4)

Ukratko: Napet post-apokaliptični triler ispričan iz perspektive DJ-a iz malog grada koji dokumentuje šta se događa. Nema svetla, nema interneta, nema komunikacije, nema medicinske opreme - potpuni kolaps moderne civilizacije kakvu poznajemo. Uplašeni? Bićete.

Celebrity faktor: 9/10. Za svoju prvu ulogu nakon “Boemske rapsodije” (za koju je dobio Oskara ni manje ni više) Rami Malek je odlučio da glumi u podkastu, čime je zapečatio svoj status najkul tipa u Holivudu.

Zašto posebno volimo ovaj podkast: Što zbog Ramija, što zbog savršenog ritma i zapleta, ali ovaj podkast je ono što svi drugi žele da budu.

Najbolje vreme za slušanje: Pred spavanje. Da, jeste stresna tema, ali Malekov glas je krajnje umirujuć. Gotovo da želimo da stalno radi na radiju.

Ako volite “Narandžasta je nova crna”

Slušajte: MOTHERHACKER

Ovih šest podkasta su idealna zamena za legendarne serije (фото 5)

Ukratko: Od Gimlet Media dolazi sjajna eklektična drama od devet epizoda o majci koja u krajnje bezizlaznoj situaciji počinje da se bavi telefonskim prevarama za krađu identiteta ne bi li zaradila novac da izdržava porodicu.

Celebrity faktor: 8/10. Carrie Coon iz "Preostali" i "Fargo", indi it dečko Lucas Hedges i Pedro Pascal kog se ne zna da li više volimo u GOT ili "Narkos".

Zašto posebno volimo ovaj podkast: Sa kratkim epizodama od osam do petnaest minuta i muzikom koju je radio Warpaint hit bend iz Los Anđelesa, "Motherhacker" je slušalačko iskustvo kao ni jedno drugo. Bukvalno iskustvo ne podkast. Manje je materijal za TV seriju, a mnogo više rolerkoster za sva čula.

Najbolje vreme za slušanje: Ako vam je dnevna trening rutina kratka koliko i podkast epizoda, onda je ovo idealan trenutak da se spoji lepo i korisno. Osetićete da ste uradili toliko toga za svega deset minuta. 

ako volite "OA"...

SlušajteEARTH BREAK

Ovih šest podkasta su idealna zamena za legendarne serije (фото 6)

Ukratko: Ovaj podkast ima zapravo mnogo duži naslov, ali on je sam po sebi i više nego dovoljan da znate o čemu se radi i glasi: Earth Break: A Few Suggestions For Survival, With Additional Hints and Tips About How to Make Yourself More Comfortable During the Alien Apocalypse. Zauzmite svoja mesta ovo će biti uzbudljiva vožnja.

Celebrity faktor: 8/10. Komičarka i glumica Jenny Slate daje glas Lynn Gellert, jedinoj preživeloj posle napada vanzemaljaca. Ona je jedina junakinja a njen performans je zaista maestralan. 

Zašto posebno volimo ovaj podkast: "Zaista, tumaram naokolo kao neki idiot,  razgovaram sama sa sobom i kraj je sveta." mrmlja Lynnu prvoj epizodi. Da je to sve što se događa, podkast bi verovatno bi prilično dosadan. Ali nije i njena borba za preživljavanje je definitivno izuzetno uzbudljiva. 

Najbolje vreme za slušanje: Intimno, intenzivno i neverovatno očaravajuće. Idealan trenutak je kad god se osećate spremnim za ovakav sadržaj.

Povezani članci

Buro 24/7 Izbor