Pet sjajnih romana čije su ekranizacije najavljene za 2020.

    01.12.2019.
    RECOMMENDED

    https://buro247.rs/wp-content/uploads/2019/12/adapcije-cover.gif

    Da, da – stiglo je vreme da se malo po malo spremamo za 2020. i sve ono što nas čeka u njoj. Za početak neki od naslova o kojima se dosta priča i koji se sa nestrpljenjem očekuju. Znamo ih kao literarno štivo, ali u narednoj godini ćemo ih gledati na malim i velikim ekranima. Ubacite ih ili na policu za čitanje ili u kalendar za bioskopski, ali neka se nađu na nekoj od lista. 

    “Autsajder”, Stephen King

    Premijera:
    12. januar 2020.

    Uloge:
    Ben Mendelsohn, Cynthia Erivo

    O adaptaciji:
    Čini se da su u poslednje vreme adaptacije Kingovih romana prisutnije nego ikada. “Dr Sleep” je aktuelan u bioskopima, serija “Castle Rock” se emituje od prošle godine i trenutno je u toku njena druga sezona, a nedavno je “In The Tall Grass” imao premijeru na Netflixu. Naravno, gde su Netflix i Hulu tu je i HBO, i za januar 2020. spremna je serija po istoimenom romanu iz 2018. Serija je podeljena u 10 epizoda i prati istragu detektiva Ralfa Andersona.

    Radnja:
    U malom gradu, jedanaestogodišnji dečak je brutalno ubijen. Svi dokazi ukazuju da je Terry Maitland počinio ovaj zločin, ali on je cenjena osoba na poziciji u gradu – profesor engleskog jezika, trener bejzbola, oženjen čovek, sa dvoje dece. Em niko ne veruje da bi to mogao da bude on, em Terry ima alibi – u vreme zločina bio je u drugom gradu. Detektiv Anderson pokušava da otkrije kako je to moguće s obzirom da ne može biti na dva mesta istovremeno… osim ako nešto klasično kingovski natprirodno nije “uplelo prste”.

    “Smrt na Nilu” , Agatha Christie

    https://buro247.rs/wp-content/uploads/2019/12/1575225118135418.jpg

    Premijera:
    Oktobar 2020.

    Uloge:
    Gal Gadot, Ali Fazal, Annette Bening, Letishia Wright i Armie Hammer

    O adaptaciji:
    Nakon filma “Ubistvo u Orijent Ekspresu” 20th Century Fox odlučio je da nastavi sa filmovima o detektivu Herculu Poirotu i njegovim slučajevima. I ovaj put, ulogu Poirota igra Kenneth Branagh koji je i producent i režiser filma.

    Radnja:
    Na luksuznom brodu koji putuje do Egipta, događa se ubistvo mlade grofice Linette. Prva osumnjičena je njena nekada bliska prijateljica Jackie, kojoj je Linette preotela dečka i za koga se i udala, i koja ih praktično progoni na njihovom medenom mesecu. Poirot koji putuje istim brodom je na zadatku da otkrije ubicu, i iako mu u glavi sve vreme odzvanja Jackiena rečenica „Želim da joj prislonim cev mog lepog malog pištolja uz glavu i onda da naprosto povučem obarač“ sva je prilika da krivac ipak nije ona.

    “Zov divljine”, Jack London

    Premijera:
    20. februar 2020.

    Uloge:
    Karen Gillan, Harrison Ford, Dan Stevens

    O adaptaciji:
    Filmski studio 20th Century Fox preuzeo je da radi film “Zov divljine” prema istoimenom legendarnom romanu Jacka Londona. Igrani film, osavremenjen je kompjuterskom animacijom koja u trejleru deluje vrhunski, a glavna uloga je poverena Harrisonu Fordu.

    Radnja:
    Neverovatna priča o još neverovatnijem psu, Backu, koji je iz udobnog, razmaženog života u Kaliforniji odveden u surovu divljinu Aljaske. Naviknut na udoban život Back je sada suočen sa surovošću sveta života, novih vlasnika i posla koji je doveden da obavlja. Ipak, iz dubine šume čuje zov vukova predaka,  doživljava avanturu života kada postaje sam svoj gazda, ali i pronalazi mir i razvija blizak odnos sa čovekom.

    “The Devil All the Time”, Donald Ray Pollock

    https://buro247.rs/wp-content/uploads/2019/12/157522526357963.jpg

    Premijera:
    2020.

    Uloge:
    Riley Keough, Robert Pattinson, Bill Skarsgård, Tom Holland, Mia Wasikowska

    O adaptaciji:
    Film potpisuje režiser Antonio Campos, a produkciju glumac Jake Gylenhaal. Snimanje filma je započeto u februaru ove godine, i najavljen je za sredinu naredne godine na Netflixu, iako datum još uvek nije zvanično potvrđen.

    Radnja: 
    Priča o posleratnom svetu smeštena u južni Ohajo i zapadnu Virdžiniju u vreme posle II svetskog rata. Prati ratnog veterana, par serijskih ubica, i lažnog propovednika, zapravo nelinearnu, poliperspektivnu priču o nekoliko ljudi koji pate od posleratnih trauma, depresije i ostalih posledica koje proživljeni rat može da ostavi.

    “Straža, straža!”, Terry Pratchett

    https://buro247.rs/wp-content/uploads/2019/12/157522743791464.jpg

    Premijera:
    2020.

    Uloge: 
    Richard Dormer, Adam Hugill, Jo Eaton-Kent, Marama Corlett, Lara Rossi

    O adaptaciji:
    O ideji da se ekranizuje neko Pratchettovo delo se govori već neko vreme, tačnije 2020. je očigledno godina za to. Snimanje je započelo u Kejptaunu a premijera mini serije najavljena za 2020.

    Radnja:
    Radnja se događa u “Disksvetu”, svetu koji je ravan kao ploča i počiva na leđima četiri slona koja stoje na leđima gigantske kornjače. Glavni grad “Disksveta” je Ankh-Morpork, u kom žive vrste sa svih strana sveta i trolovi, i gnomi i goblini, i vukodlaci, vampiri i zombiji. I svi se bore za svoja prava i jednakost u okviru sistema, a Noćna straža je ona koja nadgleda i održava red.

    Saznaj više:
    Povezani članci: