Pretraga

Podsećamo se najzanimljivijih serija iz 2000-ih koje smo voleli

Podsećamo se najzanimljivijih serija iz 2000-ih koje smo voleli

Tekst: BURO.

Živimo u vremenu u kom su reboot i remake dve reči koje najčešće čujemo, i malo-malo nešto se pravi ponovo. Trenutno smo u fazi kada su na red stigli svi oni filmovi i serije kojih se veoma dobro sećamo i ne osećamo se toliko starim da bismo ih gledali u osavremenjenoj verziji. Ali da, početak dvehiljaditih jeste bio pre dobrih 20 godina, sve što smo tada voleli dolazi opet na velika vrata, i bilo je pitanje trenutka kada ćemo dočekati rimejkove poznatih tinejdžerskih serija. O novoj “Tračari” se priča već dugo i zna se i ko je cast i da se počelo sa snimanjem, a nedavno su počela i govorkanja oko serije “Okrug Oranž”. Izvor informacija je anoniman, i vest je procurela zahvaljujući bogovima tračeva Deux Moi ali kako se gotovo sve što oni objave vremenom ispostavi kao tačno, imamo sasvim dovoljno razloga da verujemo da će i ovo biti taj slučaj. Uostalom, u nedavnom intervjuu na podkastu “Welcome to the O.C. Bitches!” Rachel Bilson i Melinda Clarke, zvezde originalne serije su rekle da bi apsolutno bile raspoložene za nastavak, i da postoje dobri izgledi da se ponovo okupe.

Tako da, u ime potencijalno veoma dobrih i radosnih vesti, odlučili smo da se prisetimo svih onih genijalnih ostvarenja zbog kojih su serije 2000-ih tako privlačne. S obzirom na to da “Seks i grad” i “Prijatelji” znamo napamet od epizode do epizode, ali da nam s vremena na vreme treba takav pravi comfort watch prisećamo se ostalih naslova koji nude istu atmosferu. Od klasičnih sitkoma do tinejdžerskih drama koje nas vraćaju pravo u 2000-te, ovo su serije za slatko vikend bindžovanje i malo nostalgije.

tri hil” 

Podsećamo se najzanimljivijih serija iz 2000-ih koje smo voleli (фото 1)

Ozbiljno potcenjena serija koja stvarno zaslužuje malo više pažnje nego što je dobila. Doduše, pre deset plus godina smo bili istinski opsednuti porodičnim i emotivnim dinamikama ovog srednjškolskog petougla, ali čini se da je pravo vreme za obnavljanje gradiva. Klasična tinejdž drama da klasičnija ne može biti, i ona zbog koje smo se ozbiljno zapitali kako to da niko od tipova iz naše srednje nije izgledao kao Chad Michael Murray. Mnogo tinejdž promena raspoloženja, nesporazuma, svađa, emotivne i seksualne tenzije, uzbuđenja i žurki. Iskreno, sva bezbrižnost koja nam je potrebna u jednom pakovanju!

“okrug oranž

Podsećamo se najzanimljivijih serija iz 2000-ih koje smo voleli (фото 2)

Serija koja je učinila sapunice kul žanrom, koja je lansirala mnogo mladih novih glumaca u stratosferu popularne kulture pa njihove karijere i danas pratimo, i nezaboravni junaci koji su idealno dočarali momenat i milenijalski zeitgeist i odrastanje. Sve u svemu, jedan od stožera savremene popularne kulture, koji istina pred kraj jeste izgubio na laganoj atmosferi i bespotrebno se zamračio i zakomplikovao ali svejedno naslov koji se kotira visoko na našim comfort watch listama. 

"očajne domaćice"

Podsećamo se najzanimljivijih serija iz 2000-ih koje smo voleli (фото 3)

Serija koja nas je podsetila da svako nosi svoje tajne, i da nije sve samo ulickana fasada. Mnogo, mnogo toga se krije i u podrumu. U ovom slučaju, nekada i bukvalno. Legendarna ekipa sa svojim ludilima, problemima, tajnama. Prijateljstvo, ljubav, prevare, poverenje, izdaje, ubistva, sumnje, spletke. Iskreni da budemo, ne postoji baš tema koju "Očajne domaćice" nisu pokrile i upravo zato je i volimo. Jedna od onih serija koju možemo da gledamo satima jer se priča samo odvija i odvija i odvija... i tako 8 sezona!

“tračara

Podsećamo se najzanimljivijih serija iz 2000-ih koje smo voleli (фото 4)

Ekipa. Moda. Skandali. Tračevi. Priča o prelepim privilegovanim klincima koji niko od nas nikada nije bio i svet sa kojim se većina ne povezuje uopšte. Verovatno je baš zato toliko zabavno! Jedna od legendarnijih serija 2000-ih i iako je reboot u punoj pripremi, biće prilično teško zameniti originalnu ekipu i uživanje koje nam pruža gledanje drame S i B.

"sopranovi"

Podsećamo se najzanimljivijih serija iz 2000-ih koje smo voleli (фото 5)

Pored svega novog što je izlazilo i konstantno zasipalo streaming platforme "Sopranovi" su nekako uspeli da budu hit serija pandemije. O ovom naslovu se dugo nije pričalo, čak je pomalo pao i u zaborav i odjednom je doživeo procvat. Činjenica da trenutno ne postoji nikakav hajp je vrlo verovatno i razlog iz kog su se mnogi vratili ovom naslovu, jer je pomalo bilo kao vremeplov i čist eskapizam. Tony i Carmela su tipičan, stereotipiziran, beskrajno zabavan italijanski par. Tony Soprano, italijansko-američki mafija bos iz Nju Džerzija, pokušava da izbalansira porodični i mafijaški život, u čemu mu najviše pomažu odlasci kod terapeutkinje Jennifer Melfi. Ukratko, opuštajuće, zabavno, i preko potrebno.

"gilmorove"

Podsećamo se najzanimljivijih serija iz 2000-ih koje smo voleli (фото 6)

Ruku na srce, serija koja postaje sve bolja i bolja svakim novim gledanjem. Jeste malo šokantno da je Rory toliko porasla da je sada pre znamo kao Emily u seriji “Sluškinjina priča” ali ako zanemarimo šokiranje zbog vremena koje leti, svejedno je još uvek prilično genijalan naslov. I to onaj koji je uspeo da srednjoškolsku i porodičnu dramu uzdigne na novi nivo i donese nam priču o svakodnevici sa kojom svako može da se poveže. I umirujuće i uzbudljivo,  a odnos Rory i Lorelai nikada neće prestati da bude divan. Definitivno serija koja je izdržala test vremena i koja je uvek spremna za ponovno gledanje.

Povezani članci

Buro 24/7 Izbor