Pretraga

Prva pomoć za vikend bindžovanje: Provereno dobri filmovi na Netflixu

Prva pomoć za vikend bindžovanje: Provereno dobri filmovi na Netflixu

Tekst: BURO.

Svima nam je dobro poznat onaj iritantni osećaj kada na traženje filma potrošimo više vremena nego na samo gledanje. Pa negde na pola potrage više i ne znamo šta bismo gledali i odjednom nam nijedan naslov više ne odgovara, tako da neretko završimo tako što samo zaklopimo lap top i odustanemo od gledanja bilo kakvog filma. Ovog vikenda olakšamo vam posao, ostavljamo vam preporuke za provereno dobre naslove koje možete gledati na Netflixu. Neke ste možda već gledali, ali evergreenovima se uvek treba vraćati. Lista svakako ostaje otvorena i za vaše preporuke.

Marriage Story

Prva pomoć za vikend bindžovanje: Provereno dobri filmovi na Netflixu (фото 1)

Noah Baumbach, reditelj nominovan za Oskara, režira ovaj razarajući i saosećajan pogled na brak koji se raspada i porodicu koja, uprkos tome, ostaje zajedno. Potresno, duhovito, emotivno i sirovo. Ovo nije lagano vikend štivo, ali je neizostavni must watch.

Roma

Prva pomoć za vikend bindžovanje: Provereno dobri filmovi na Netflixu (фото 2)

"Roma" je drama iz 2018. godine i još jedan naslov koji ste do sada verovatno čuli nebrojeno puta. Ako vam je gledanje samog filma nekako promaklo, predlažemo da ovaj vikend vreme odvojite upravo za ovaj naslov. Radnja je smeštena u 1970. i 1971. i prati život domaćice porodice srednje klase, kao poluautobiografski prikaz režiserovog (Alfonso Cuarón) odrastanja u naselju Roma u Meksiko Sitiju.

Mank

Prva pomoć za vikend bindžovanje: Provereno dobri filmovi na Netflixu (фото 3)

“Mank” donosi narativ o piscu i scenaristi Hermanu Mankiewiczu, kog igra maestralni Gary Oldman, a koga je Orson Welles angažovao za rad na filmu “Građanin Kejn”. Film je, dakle, u potpunosti fokusiran na Mankiewicza, osobi o kojoj zapravo znamo jako malo i priča o stvaranju kultnog filma iz njegove perspektive. Naposletku, "Mank" je osvojio više Oskara nego "Građanin Kejn".

Spotlight

Prva pomoć za vikend bindžovanje: Provereno dobri filmovi na Netflixu (фото 4)

Ovakva preporuka nije celovita bez makar jedne istinite priče. Ova nas seli u Boston i razotkriva masivni skandal zlostavljanja dece u lokalnoj katoličkoj nadbiskupiji. Slučaj je potresao Katoličku crkvu do srži, a priču nam donosi fenomalna glumačka postava: Mark Ruffalo, Rachel McAdams i John Slattery.

The Trial of the Chicago 7

Prva pomoć za vikend bindžovanje: Provereno dobri filmovi na Netflixu (фото 5)

Film prati Čikašku sedmorku, grupu demonstranata protiv Vijetnamskog rata optuženih za zaveru i prelazak državnih granica sa namerom da podstaknu nerede na Demokratskoj nacionalnoj konvenciji u Čikagu 1968. godine. U pitanju je briljantan prikaz sudske drame koju je napisao i režirao Aaron Sorkin, a glumačku ekipu, između ostalih, čine: Sacha Baron Cohen, Eddie Redmayne i Joseph Gordon-Levitt. 

What happened Miss Simone

Prva pomoć za vikend bindžovanje: Provereno dobri filmovi na Netflixu (фото 6)

Kao što lista ne može proći bez filma zasnovanog na istinitoj priči, tako ne može i bez barem jednog dokumentarca. Predlažemo da pogledate "What happened Miss Simone", budući da ćete na taj način, osim Ninog besprekornog glasa, dobiti uvid i u njene lične borbe, obračune sa porodicom, borbu za građanska prava i još mnogo čega što je izbrusilo u osobu i umetnicu kakva je postala.

The Power of the Dog

Prva pomoć za vikend bindžovanje: Provereno dobri filmovi na Netflixu (фото 7)

Ako je suditi po nominacijama za Oskara, "The Power Of The Dog" je po svim kategorijama film godine. Naime, rančer Phil Burbank (Benedict Cumberbatch), neko je ko izaziva strahopoštovanje kod okoline, a kada njegov brat kući dovede novu ženu i njenog sina, Phil počinje da ih maltretira, sve dok se ne nađe izložen mogućnosti ljubavi. Trivija: Benedict i Kirsten Dunst su toliko ušli u uloge da u toku snimanja nisu razgovarali. Imajte na umu da film teče sporo.

Povezani članci

Buro 24/7 Izbor